Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Snabb och miljövänlig hårdvaxolja

https://www.klimatsmart.se/images/news/entregolv166x250.jpg

När 560 kvm trägolv på marinmuseet i Karlskrona i början av året skulle renoveras var kraven höga på både produkter och renoveringstid. Valet föll på Pallmanns lut- och lösningsmedelsfria hårdvaxolja som är helt genomhärdad efter 12 timmar. Statliga Marinmuseum, beläget på Stumholmen i Karlskrona, inriktar sig huvudsakligen på Sveriges sjöförsvar. Grunden lades redan 1752 när kung Adolf Fredrik instiftade flottans modellkammare i vilken man samlade skeppsmodellerna som framställdes av varje fartyg. Museibyggnaden är också omtalad för sin arkitektur där den sträcker sig ut i vattnet på en pir. När 560 kvm furugolv i museets entré, reception och restaurang skulle renoveras ställde Statens Fastighetsverk höga krav på miljövänliga produkter. Med många besökare och öppet året runt skulle oljan tåla kraftigt slitage samtidigt som den går att underhålla med ett miljövänligt system. Valet föll på den lösningsmedelsfria och lättapplicerade hårdvaxoljan Pallmann Magic Oil 2K Ergo. – En annan viktig faktor var renoveringstiden. Pallmanns hårdvaxolja torkar snabbt och är helt genomhärdad på 12 timmar, berättar Joakim Finnman hos golventreprenören Karl Gullins Måleri. Redan dagen efter den sista behandlingen var lokalerna i fullt bruk. Restaurang Skeppsgossen serverade matgästerna utan oro för spill eftersom golvytan vid behov direkt kunde fuktmoppas. Furugolvet slipades med korn 36, 60 och 100 samt nätputsades slutligen med korn 120. Därefter lutbehandlades (NaOH) golvet för att inte gulna och för att få fram ett ljusare slutresultat. Med den ergonomiska ledade gummirakan applicerades Pallmann Magic Oil 2K Ergo snabbt och smidigt, för att sedan jobbas in med polermaskin och beige pad samt en avslutande polering med vit pad. Dagen efter applicerades ytterligare ett tunt lager av oljan med vit pad. För mer information, kontakta: Marie Celano, 0704-37 89 14, marie.celano@englund-gruppen.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Snabb och miljövänlig hårdvaxolja

2011-09-19
När 560 kvm trägolv på marinmuseet i Karlskrona i början av året skulle renoveras var kraven höga på både produkter och renoveringstid. Valet föll på Pallmanns lut- och lösningsmedelsfria hårdvaxolja som är helt genomhärdad efter 12 timmar.

Statliga Marinmuseum, beläget på Stumholmen i Karlskrona, inriktar sig huvudsakligen på Sveriges sjöförsvar. Grunden lades redan 1752 när kung Adolf Fredrik instiftade flottans modellkammare i vilken man samlade skeppsmodellerna som framställdes av varje fartyg. Museibyggnaden är också omtalad för sin arkitektur där den sträcker sig ut i vattnet på en pir.

När 560 kvm furugolv i museets entré, reception och restaurang skulle renoveras ställde Statens Fastighetsverk höga krav på miljövänliga produkter. Med många besökare och öppet året runt skulle oljan tåla kraftigt slitage samtidigt som den går att underhålla med ett miljövänligt system. Valet föll på den lösningsmedelsfria och lättapplicerade hårdvaxoljan Pallmann Magic Oil 2K Ergo.

– En annan viktig faktor var renoveringstiden. Pallmanns hårdvaxolja torkar snabbt och är helt genomhärdad på 12 timmar, berättar Joakim Finnman hos golventreprenören Karl Gullins Måleri.

Redan dagen efter den sista behandlingen var lokalerna i fullt bruk. Restaurang Skeppsgossen serverade matgästerna utan oro för spill eftersom golvytan vid behov direkt kunde fuktmoppas.

Furugolvet slipades med korn 36, 60 och 100 samt nätputsades slutligen med korn 120. Därefter lutbehandlades (NaOH) golvet för att inte gulna och för att få fram ett ljusare slutresultat. Med den ergonomiska ledade gummirakan applicerades Pallmann Magic Oil 2K Ergo snabbt och smidigt, för att sedan jobbas in med polermaskin och beige pad samt en avslutande polering med vit pad. Dagen efter applicerades ytterligare ett tunt lager av oljan med vit pad.

För mer information, kontakta:
Marie Celano, 0704-37 89 14, marie.celano@englund-gruppen.se.

Senaste nyheter