Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Miljövänligt målade dörrar från Daloc

https://www.klimatsmart.se/images/news/daloc243x100.jpg

Ett nytt måleri i trädörrsfabriken och en stor investering i ståldörrsfabriken innebär nu att Daloc målar alla stål- och trädörrar med miljövänlig vattenburen färg. Detta gör att du nu har möjlighet att välja ett miljövänligt alternativ när du föreskriver och köper målade dörrar. Daloc kan nu som enda svenska leverantör leverera klassade dörrar som är målade med miljövänlig vattenburen färg – både när det gäller trä- och ståldörrar. 2008 byggde vi ett miljövänligt måleri i trädörrsfabriken. Under 2009 har vi investerat i ett nytt måleri till ståldörrsfabriken som nu är i full produktion. Satsningen innebär att ståldörrfabriken nu har tre målerier i stället för två och att färger med lösningsmedel ersatts av miljövänliga, vattenburna färger. Arbetsmiljön för vår personal är oförändrat bra. Den stora miljöförbättringen ligger i att vi slipper medverka till utsläpp av föroreningar i samband med tillverkning och användning av färger med lösningsmedel. Dessutom ger den nya färgen en kvalitetsförbättring – den är mer reptålig och klarar UV-strålning bättre. Det nya måleriet för ståldörrar är ett av de sista stegen i en långsiktig investeringsplan. Investeringen i ståldörrsfabriken, som totalt kostat Daloc 73 miljoner kronor, inkluderar 3200 kvadratmeter ny lokalyta och en toppmodern maskinpark. Det datoriserade måleriet har tre identiska flöden som harmoniserar med produktionsflödena i resten av produktionen och anläggningen är nu förberedd för en fördubbling av produktionen. Daloc är Skandinaviens ledande tillverkare av säkerhetsdörrar, branddörrar och ljuddörrar i stål och trä. Koncernen som är familjeägd består av Daloc AB, Daloc Trädörrar AB, Daloc Norge AS, Daloc Danmark A/S, Orresta Dörr AB och Secor AB. 2009 hade vi 318 anställda och omsatte 606 MSEK. I koncernen ingår även en rikstäckande franchiseorganisation som säljer och monterar Daloc säkra dörrar i flerbostadshus.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Miljövänligt målade dörrar från Daloc

2010-05-17
Ett nytt måleri i trädörrsfabriken och en stor investering i ståldörrsfabriken innebär nu att Daloc målar alla stål- och trädörrar med miljövänlig vattenburen färg. Detta gör att du nu har möjlighet att välja ett miljövänligt alternativ när du föreskriver och köper målade dörrar.

Daloc kan nu som enda svenska leverantör leverera klassade dörrar som är målade med miljövänlig vattenburen färg – både när det gäller trä- och ståldörrar. 2008 byggde vi ett miljövänligt måleri i trädörrsfabriken. Under 2009 har vi investerat i ett nytt måleri till ståldörrsfabriken som nu är i full produktion.

Satsningen innebär att ståldörrfabriken nu har tre målerier i stället för två och att färger med lösningsmedel ersatts av miljövänliga, vattenburna färger. Arbetsmiljön för vår personal är oförändrat bra. Den stora miljöförbättringen ligger i att vi slipper medverka till utsläpp av föroreningar i samband med tillverkning och användning av färger med lösningsmedel. Dessutom ger den nya färgen en kvalitetsförbättring – den är mer reptålig och klarar UV-strålning bättre. Det nya måleriet för ståldörrar är ett av de sista stegen i en långsiktig investeringsplan.

Investeringen i ståldörrsfabriken, som totalt kostat Daloc 73 miljoner kronor, inkluderar 3200 kvadratmeter ny lokalyta och en toppmodern maskinpark. Det datoriserade måleriet har tre identiska flöden som harmoniserar med produktionsflödena i resten av produktionen och anläggningen är nu förberedd för en fördubbling av produktionen.

Daloc är Skandinaviens ledande tillverkare av säkerhetsdörrar, branddörrar och ljuddörrar i stål och trä. Koncernen som är familjeägd består av Daloc AB, Daloc Trädörrar AB, Daloc Norge AS, Daloc Danmark A/S, Orresta Dörr AB och Secor AB. 2009 hade vi 318 anställda och omsatte 606 MSEK. I koncernen ingår även en rikstäckande franchiseorganisation som säljer och monterar Daloc säkra dörrar i flerbostadshus.
Källa: Daloc

Senaste nyheter