Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Av Jord är den kommen - äggoljetemperan

https://www.klimatsmart.se/images/news/ekosvenssonjordensfarg250x250.jpg

När vi köpte vårt hus för några år sedan var den första investeringen jag gjorde en bok om hur man målar med äggoljetempera. Efter att på avstånd ha följt ett projekt inne i Örebro där man just målat både väggar, tak och fönster med denna fantastiska färg hade vi definitivt bestämt oss för att det var det vi skulle göra i vårt nya hem. Boken heter Jordens färg och är skriven av Milis Ivarsson och Frida Hafvenstein som driver företaget Av Jord. Den är både en vacker, i bland nästan poetisk… och samtidigt en mycket praktisk handbok om hur man använder sig av ägg, olja och olika jordpigment för att skapa de underbaraste, mest miljövänliga och nästan magiskt levande färger man kan tänka sig. Jag är helt såld. Nu har vi både läst boken och använt all den värdefulla informationen till att måla alla väggar i hela huset… några till och med flera gånger vid det här laget. Det är ett äventyr att närma sig äggoljetempera målning på praktisk nivå och jag är mycket glad för att det var det valet vi (jag) gjorde. Väggarna i huset är vackra som konstverk även om det bara är rena slätstrukna färger som vi rollat på den gamla tapeten. För att inte tala om doften av fuktig jord som sprider sig i huset när man målar och som på något konstigt sätt lämnar kvar en känsla av närhet till jorden långt efter det att doften försvunnit. Gita Ljunggren Ekosvensson.se Ekosvensson är ett projekt som utforskar och inspirerar kring hur man som en helt vanlig familj i ett helt vanligt hus kan leva mer miljövänligt och klimatsmart. Läs mer på www.ekosvensson.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Av Jord är den kommen - äggoljetemperan

2011-08-17
Jordens färg
När vi köpte vårt hus för några år sedan var den första investeringen jag gjorde en bok om hur man målar med äggoljetempera. Efter att på avstånd ha följt ett projekt inne i Örebro där man just målat både väggar, tak och fönster med denna fantastiska färg hade vi definitivt bestämt oss för att det var det vi skulle göra i vårt nya hem.

Boken heter Jordens färg och är skriven av Milis Ivarsson och Frida Hafvenstein som driver företaget Av Jord. Den är både en vacker, i bland nästan poetisk… och samtidigt en mycket praktisk handbok om hur man använder sig av ägg, olja och olika jordpigment för att skapa de underbaraste, mest miljövänliga och nästan magiskt levande färger man kan tänka sig. Jag är helt såld.

Nu har vi både läst boken och använt all den värdefulla informationen till att måla alla väggar i hela huset… några till och med flera gånger vid det här laget. Det är ett äventyr att närma sig äggoljetempera målning på praktisk nivå och jag är mycket glad för att det var det valet vi (jag) gjorde.

Väggarna i huset är vackra som konstverk även om det bara är rena slätstrukna färger som vi rollat på den gamla tapeten. För att inte tala om doften av fuktig jord som sprider sig i huset när man målar och som på något konstigt sätt lämnar kvar en känsla av närhet till jorden långt efter det att doften försvunnit.

Gita Ljunggren
Ekosvensson.se

Ekosvensson är ett projekt som utforskar och inspirerar kring hur man som en helt vanlig familj i ett helt vanligt hus kan leva mer miljövänligt och klimatsmart. Läs mer på www.ekosvensson.se.

Senaste nyheter