Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Få rent vatten med effektiv vattenrenare

https://www.klimatsmart.se/images/news/ekosvenssonvattenfilter250x167.jpg

Det finns så många olika aspekter av att leva miljövänligt och en av de som man kanske inte tänker på som de mest uppenbara är vad för slags vatten vi dricker… men för mig är det en viktig fråga. Jag har länge längtat efter att kunna dricka riktigt rent vatten varje dag direkt ur kranen. Är det inte vad vi har i våra kranar frågar du kanske då? Jo, relativt rent är ju kranvattnet här i Sverige men det finns ändå rapporter som avslöjar att vi för varje år får högre halter av skadliga ämnen från de naturligt äldre och äldre rör som vattnet transporteras igenom för att komma till kranen… men också det som skrämmer mig mest… spår av mediciner och annat som våra reningsverk inte helt kan ta bort. Jag började därför undersöka olika möjligheter att hemma i köket med någon inte allt för skrymmande anordning kunna få ett glas rent och friskt vatten. Än så länge har vi inte gjort några mätningar på hur kranvattnet här i Pålsboda är men det blev i alla fall tydligt att det gick att förbättra det avsevärt när vi köpte ett enkelt vattenfilter som både i viss mån renar vattnet och balanserar ph-värdet. Vattnet är uppenbart klarare och smakar friskare när det spolas igenom filtret jämfört med vattnet som vi spolar direkt ur kranen. Det finns massor av olika sorts filter och vattenrenare på marknaden och många kostar mellan 15-30.000 kr vilket vi inte såg som relevant att lägga på vårt vatten just nu. Den som vi hittade kostade ca. 1600 kr och verkar fungera utmärkt i ett första steg i alla fall. Filtret och den lilla vattenrenaren som vi köpte heter Dr. Young’s pH Miracle Water Faucet Filter och vi har köpt det hos CarrierCarrier i Stockholm. Jag är så glad för vår vattenrenare och dricker nu mer vatten än jag gjort på många år… bara för att det är så njutbart gott… och därför att jag känner att min kropp blir mycket, mycket glad… både av mer och friskare vatten. Gita Ljunggren Ekosvensson.se Ekosvensson är ett projekt som utforskar och inspirerar kring hur man som en helt vanlig familj i ett helt vanligt hus kan leva mer miljövänligt och klimatsmart. Läs mer på www.ekosvensson.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Få rent vatten med effektiv vattenrenare

2011-06-13
Dr. Young’s pH Miracle Water Faucet Filter
Det finns så många olika aspekter av att leva miljövänligt och en av de som man kanske inte tänker på som de mest uppenbara är vad för slags vatten vi dricker… men för mig är det en viktig fråga.

Jag har länge längtat efter att kunna dricka riktigt rent vatten varje dag direkt ur kranen. Är det inte vad vi har i våra kranar frågar du kanske då? Jo, relativt rent är ju kranvattnet här i Sverige men det finns ändå rapporter som avslöjar att vi för varje år får högre halter av skadliga ämnen från de naturligt äldre och äldre rör som vattnet transporteras igenom för att komma till kranen… men också det som skrämmer mig mest… spår av mediciner och annat som våra reningsverk inte helt kan ta bort.

Jag började därför undersöka olika möjligheter att hemma i köket med någon inte allt för skrymmande anordning kunna få ett glas rent och friskt vatten. Än så länge har vi inte gjort några mätningar på hur kranvattnet här i Pålsboda är men det blev i alla fall tydligt att det gick att förbättra det avsevärt när vi köpte ett enkelt vattenfilter som både i viss mån renar vattnet och balanserar ph-värdet. Vattnet är uppenbart klarare och smakar friskare när det spolas igenom filtret jämfört med vattnet som vi spolar direkt ur kranen.

Det finns massor av olika sorts filter och vattenrenare på marknaden och många kostar mellan 15-30.000 kr vilket vi inte såg som relevant att lägga på vårt vatten just nu. Den som vi hittade kostade ca. 1600 kr och verkar fungera utmärkt i ett första steg i alla fall.

Filtret och den lilla vattenrenaren som vi köpte heter Dr. Young’s pH Miracle Water Faucet Filter och vi har köpt det hos CarrierCarrier i Stockholm.

Jag är så glad för vår vattenrenare och dricker nu mer vatten än jag gjort på många år… bara för att det är så njutbart gott… och därför att jag känner att min kropp blir mycket, mycket glad… både av mer och friskare vatten.

Gita Ljunggren
Ekosvensson.se

Ekosvensson är ett projekt som utforskar och inspirerar kring hur man som en helt vanlig familj i ett helt vanligt hus kan leva mer miljövänligt och klimatsmart. Läs mer på www.ekosvensson.se.

Senaste nyheter