Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Extra lyx med ekologiska sängkläder

https://www.klimatsmart.se/images/news/gripsholmlakan250x250.jpg

De flesta miljöintresserade vet att konventionell bomullsodling och textilproduktion har mycket negativ påverkan på miljön. Det går exempelvis åt extremt mycket vatten och bekämpningsmedel i produktionen. Dessutom dyker det titt som tätt upp tv-reportage som berättar om dåliga och/eller direkt farliga arbetsförhållanden i olika asiatiska lågprisländer. När vi förra året totalrenoverade gästrummet och köpte ny inredning insisterade min fru, Gita, att alla textiler skulle vara ekologiska. Hon letade på nätet, bland annat under Hemtextilier på Klimatsmart.se och fastnade för nätbutiken Hildur, som hade ett brett urval av ekologiska sängkläder och handdukar. Några dagar senare dök det upp ett stort paket med påslakan, örngott, underlakan och två storlekar handdukar till 4 personer. Allt i mycket exklusiv kvalitet, och självfallet helt ekologiskt. När jag råkade se fakturan hajade jag till. Jag visste ungefär vad sängkläder kostar på IKEA, men hade ingen klar bild av vad exklusiva ekologiska sängkläder och handdukar kostar. Jag ska ärligt erkänna att min första reaktion var; nej, det är allt för dyrt! Nu har det gått ett år och igår beställde jag själv ytterligare två kompletta sätt av samma exklusiva, ekologiska sängkläder. Varför? För de är helt enkelt underbara. Kvaliteten är 10 gånger bättre än IKEAs och helt igenom ekologisk. De älskar både vår jord och våra kroppar. Och priset? Helt rimligt. 550 kr för ett påslakanset, vilket är långt under 10 gånger IKEAs pris. Ett fynd med andra ord. Har du en liknande historia att berätta? Tipsa oss och alla andra! Jens Ljunggren Ekosvensson.se Ekosvensson är ett projekt som utforskar och inspirerar kring hur man som en helt vanlig familj i ett helt vanligt hus kan leva mer miljövänligt och klimatsmart. Läs mer på www.ekosvensson.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Extra lyx med ekologiska sängkläder

2011-10-06
Gripsholm ekologiskt certifierade påslakan
De flesta miljöintresserade vet att konventionell bomullsodling och textilproduktion har mycket negativ påverkan på miljön. Det går exempelvis åt extremt mycket vatten och bekämpningsmedel i produktionen. Dessutom dyker det titt som tätt upp tv-reportage som berättar om dåliga och/eller direkt farliga arbetsförhållanden i olika asiatiska lågprisländer.

När vi förra året totalrenoverade gästrummet och köpte ny inredning insisterade min fru, Gita, att alla textiler skulle vara ekologiska. Hon letade på nätet, bland annat under Hemtextilier på Klimatsmart.se och fastnade för nätbutiken Hildur, som hade ett brett urval av ekologiska sängkläder och handdukar. Några dagar senare dök det upp ett stort paket med påslakan, örngott, underlakan och två storlekar handdukar till 4 personer. Allt i mycket exklusiv kvalitet, och självfallet helt ekologiskt.

När jag råkade se fakturan hajade jag till. Jag visste ungefär vad sängkläder kostar på IKEA, men hade ingen klar bild av vad exklusiva ekologiska sängkläder och handdukar kostar. Jag ska ärligt erkänna att min första reaktion var; nej, det är allt för dyrt!

Nu har det gått ett år och igår beställde jag själv ytterligare två kompletta sätt av samma exklusiva, ekologiska sängkläder. Varför? För de är helt enkelt underbara. Kvaliteten är 10 gånger bättre än IKEAs och helt igenom ekologisk. De älskar både vår jord och våra kroppar. Och priset? Helt rimligt. 550 kr för ett påslakanset, vilket är långt under 10 gånger IKEAs pris.

Ett fynd med andra ord.

Har du en liknande historia att berätta? Tipsa oss och alla andra!

Jens Ljunggren
Ekosvensson.se

Ekosvensson är ett projekt som utforskar och inspirerar kring hur man som en helt vanlig familj i ett helt vanligt hus kan leva mer miljövänligt och klimatsmart. Läs mer på www.ekosvensson.se.

Senaste nyheter