Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

EU-norm för utsläpp från tunga fordon

https://www.klimatsmart.se/images/news/

EU-kommissionen har nyligen antagit utsläppsnormen Euro 6 och nu har Scanias första Euro 6-bil registrerats i Sverige. Den nya EU-normen för utsläpp från tunga fordon börjar gälla i EU och i vissa angränsande länder från 31 december i år för nya modeller, och ett år senare för samtliga fordon. Scania har levererat lastbilar som uppfyller utsläppskraven enligt den nya normen under nästan ett års tid, men det är först sedan EU-förordningen antagits som bilarna kan registreras som Euro 6-fordon. I Tyskland snabbar man på övergången och den tyska regeringen har nyligen utökat det statliga investeringsstödet till transportnäringen till att omfatta lastbilar med Euro 6. Samtidigt diskuteras också en ny lägre taxa för Euro 6-fordon på motorvägar. – Scania välkomnar det tyska beslutet som stöttar kunder som vill investera i renare teknik, säger Martin Lundstedt, Scanias försäljnings- och marknadsdirektör.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

EU-norm för utsläpp från tunga fordon

2012-03-26
EU-kommissionen har nyligen antagit utsläppsnormen Euro 6 och nu har Scanias första Euro 6-bil registrerats i Sverige. Den nya EU-normen för utsläpp från tunga fordon börjar gälla i EU och i vissa angränsande länder från 31 december i år för nya modeller, och ett år senare för samtliga fordon.

Scania har levererat lastbilar som uppfyller utsläppskraven enligt den nya normen under nästan ett års tid, men det är först sedan EU-förordningen antagits som bilarna kan registreras som Euro 6-fordon.
I Tyskland snabbar man på övergången och den tyska regeringen har nyligen utökat det statliga investeringsstödet till transportnäringen till att omfatta lastbilar med Euro 6. Samtidigt diskuteras också en ny lägre taxa för Euro 6-fordon på motorvägar.
– Scania välkomnar det tyska beslutet som stöttar kunder som vill investera i renare teknik, säger Martin Lundstedt, Scanias försäljnings- och marknadsdirektör.

Senaste nyheter