Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Ett bra möte med IT- och energiministern

https://www.klimatsmart.se/images/news/ulrikajardfelt147x220.jpg

Vi hade fått 45 minuter med Anna-Karin Hatt. Det gällde att planera, så att vi skulle hinna prata om det vi tycker är viktigt att hon vet som energiminister men också så att vi skulle få höra mer om vad hon tycker är viktigt. Så hur gick det - hann vi med TPA, byggregler och skattefrågor på våra fyrtiofem minuter? För säkerhets skull öppnade vi med att ge en kort resumé om fjärrvärmen och dess betydelse för samhället. Vi berättade vidare att vi faktiskt är "den tysta majoriteten" som sällan får sin röst hörd. Men vi kunde konstatera att ministern var väl informerad. Hon var också insatt i vårt remissvar i TPA-frågan. Det gjorde att vi fick mer tid att lägga fram vårt alternativ, nämligen att istället ge aktörerna chansen att lösa frågan själv, utan att staten blandar sig i. Vi berättade kort om det arbete vi har tillsammans med SABO och Riksbyggen, om att system för frivillig prövning av prisändring, kallat Godkänd Nivå. Därefter tog vi upp några andra frågor, där vi anser att branschen är diskriminerad, nämligen byggreglerna, som jag skrivit om tidigare, och ett antal skatteregler. Sedan var vår tid slut och jag tyckte att vi hade använt den väl. Dessutom noterade vi nöjt, att ministern verkligen är intresserad av våra hjärtefrågor. Hon ställde många bra frågor och vi fick till och med 10 minuter extra! När det gäller utredningen om tredjepartstillträde fick vi inga besked, annat än att departementet sliter med frågan. Även med de andra frågorna lär det dröja innan vi kan se någon förändring. För skattefrågorna är nästa anhalt statssekreterare Hans Lindberg på Finansdepartementet. Skrivet av Ulrika Jardfelt, vd Svensk Fjärrvärme.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Ett bra möte med IT- och energiministern

2012-01-17
Ulrika Jardfelt, vd
Svensk Fjärrvärme.
Vi hade fått 45 minuter med Anna-Karin Hatt. Det gällde att planera, så att vi skulle hinna prata om det vi tycker är viktigt att hon vet som energiminister men också så att vi skulle få höra mer om vad hon tycker är viktigt. Så hur gick det - hann vi med TPA, byggregler och skattefrågor på våra fyrtiofem minuter?

För säkerhets skull öppnade vi med att ge en kort resumé om fjärrvärmen och dess betydelse för samhället. Vi berättade vidare att vi faktiskt är "den tysta majoriteten" som sällan får sin röst hörd. Men vi kunde konstatera att ministern var väl informerad. Hon var också insatt i vårt remissvar i TPA-frågan. Det gjorde att vi fick mer tid att lägga fram vårt alternativ, nämligen att istället ge aktörerna chansen att lösa frågan själv, utan att staten blandar sig i. Vi berättade kort om det arbete vi har tillsammans med SABO och Riksbyggen, om att system för frivillig prövning av prisändring, kallat Godkänd Nivå. Därefter tog vi upp några andra frågor, där vi anser att branschen är diskriminerad, nämligen byggreglerna, som jag skrivit om tidigare, och ett antal skatteregler.

Sedan var vår tid slut och jag tyckte att vi hade använt den väl. Dessutom noterade vi nöjt, att ministern verkligen är intresserad av våra hjärtefrågor. Hon ställde många bra frågor och vi fick till och med 10 minuter extra! När det gäller utredningen om tredjepartstillträde fick vi inga besked, annat än att departementet sliter med frågan. Även med de andra frågorna lär det dröja innan vi kan se någon förändring. För skattefrågorna är nästa anhalt statssekreterare Hans Lindberg på Finansdepartementet.

Skrivet av Ulrika Jardfelt, vd Svensk Fjärrvärme.

Senaste nyheter