Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Eskilstuna tävlar om Sveriges godaste kranvatten

https://www.klimatsmart.se/images/news/eem-kranvatten250x193.jpg

Det drar ihop sig till tävlingen om vilken kommun som har Sveriges godaste kranvatten. Tidigare har dricksvattnet från Hyndevads Vattenverk fått hedersomdöme men nu tar Eskilstuna Energi & Miljö upp kampen om förstaplatsen. Tisdag den 22 september hålls regionfinalen på Skiljeboskolan i Västerås. Tävlingen hålls vart femte år och arrangeras av branschorganisationen Svenskt Vatten. Förra gången var 2010 och vinnare då blev Falun. – Det är dags att peta ner dem från vinnarpallen, säger Christina Ödman med ett leende, chef för kvalitetskontroll för VA. Vårt dricksvatten i kommunen håller hög kvalitet och vi tror att vi kan ligga bra till. Skolelever med i den kvalificerade juryn: Vid regionfinalen som går av stapeln på Skiljeboskolen i Västerås deltar en kritisk jury. Svenskt Vattens jurymedlemmar består av Gunilla Hultgren Karell och Jan Holmström och juryns ordförande Solveig Sommarström, alla erkänt duktiga sommelierer med vana att känna små viktiga detaljer i dryck och att skriva om det i vintidningar. De lokala jurymedlemmarna Sandra Gheysari och Björn Andersson är även de duktiga sommelierer och vinskribenter. I år ska även en skolelev få ingå i juryn och tävlingsarenan blir också en skola där mat och dryck prioriteras och där man är noggranna med såväl råvarorna som matlagningen. – Att vi bjudit in elever i juryarbetet är för att vill visa dem att kranvatten är en ypperlig dryck, framhåller Linda Bühlmann, projektledare för Svenskt Vattens Kranvattentävling. Tävlingsbidraget tappas upp på en skola: Från mitten av september pågår tävlingen runtom om i landet och kommunerna samlas till regiontävlingar i nio olika städer. I varje regionfinal utses två vinnare som sedan får gå vidare till riksfinalen i Stockholm den 21 oktober. På en skola i Eskilstunas tappas två liter vatten upp i två specialflaskor och transporteras vidare för bedömning av juryn i Västerås. I Eskilstuna kommun får ca 91 000 sitt dricksvatten från Hyndevads Vattenverk. Eskilstuna Energi & Miljö håller kontinuerligt på att rusta upp och modernisera vattenverket så att åvattnet renas till friskt, gott dricksvatten. Så, varför inte inleda helgen med en after work med ett glas svalkande, hälsosamt och lokalproducerat kranvatten. Med Vänlig Hälsning, Eskilstuna Energi och Miljö

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Eskilstuna tävlar om Sveriges godaste kranvatten

2015-09-22
Det drar ihop sig till tävlingen om vilken kommun som har Sveriges godaste kranvatten. Tidigare har dricksvattnet från Hyndevads Vattenverk fått hedersomdöme men nu tar Eskilstuna Energi & Miljö upp kampen om förstaplatsen.

Tisdag den 22 september hålls regionfinalen på Skiljeboskolan i Västerås.

Tävlingen hålls vart femte år och arrangeras av branschorganisationen Svenskt Vatten. Förra gången var 2010 och vinnare då blev Falun.

– Det är dags att peta ner dem från vinnarpallen, säger Christina Ödman med ett leende, chef för kvalitetskontroll för VA. Vårt dricksvatten i kommunen håller hög kvalitet och vi tror att vi kan ligga bra till.

Skolelever med i den kvalificerade juryn:

Vid regionfinalen som går av stapeln på Skiljeboskolen i Västerås deltar en kritisk jury. Svenskt Vattens jurymedlemmar består av Gunilla Hultgren Karell och Jan Holmström och juryns ordförande Solveig Sommarström, alla erkänt duktiga sommelierer med vana att känna små viktiga detaljer i dryck och att skriva om det i vintidningar.

De lokala jurymedlemmarna Sandra Gheysari och Björn Andersson är även de duktiga sommelierer och vinskribenter. I år ska även en skolelev få ingå i juryn och tävlingsarenan blir också en skola där mat och dryck prioriteras och där man är noggranna med såväl råvarorna som matlagningen.

– Att vi bjudit in elever i juryarbetet är för att vill visa dem att kranvatten är en ypperlig dryck, framhåller Linda Bühlmann, projektledare för Svenskt Vattens Kranvattentävling.

Tävlingsbidraget tappas upp på en skola:

Från mitten av september pågår tävlingen runtom om i landet och kommunerna samlas till regiontävlingar i nio olika städer. I varje regionfinal utses två vinnare som sedan får gå vidare till riksfinalen i Stockholm den 21 oktober.

På en skola i Eskilstunas tappas två liter vatten upp i två specialflaskor och transporteras vidare för bedömning av juryn i Västerås.

I Eskilstuna kommun får ca 91 000 sitt dricksvatten från Hyndevads Vattenverk. Eskilstuna Energi & Miljö håller kontinuerligt på att rusta upp och modernisera vattenverket så att åvattnet renas till friskt, gott dricksvatten.

Så, varför inte inleda helgen med en after work med ett glas svalkande, hälsosamt och lokalproducerat kranvatten.

Med Vänlig Hälsning,

Eskilstuna Energi och Miljö

Senaste nyheter