Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Eskilstuna Energi och Miljö nominerade till energipris

https://www.klimatsmart.se/images/news/eskilstuna_energi_och_milj__logo.png

Eskilstuna Energi och Miljö är ett av tre nominerade bolag till E-Prize, som är ett av näringslivets mest prestigefulla energipris. E-Prize är ett samarbete mellan E.ON, Veckans Affärer och Greenpeace och belönar små och stora företag i Sverige som på ett innovativt och effektivt sätt arbetar för att spara energi. Och samtidigt skapar bättre affärer. - Ett av våra miljömål är att minska vår energiförbrukning. För att uppnå målet kartlägger vi vår energiförbrukning för att hitta de punkter där vi kan förbättra oss ytterligare. År 2009 antog vi på Eskilstuna Energi och Miljö ett miljömål. Vi ska minska energiförbrukningen med 20 % fram till 2020. Vid utgången av 2012 hade den totala elförbrukningen för hela bolaget redan minskat med 10,3 %. Det motsvarar 8 819 MWh vilket ger en ekonomisk besparing på 2 840 000 kr, säger Susanna Thörn, miljöansvarig på Eskilstuna Energi och Miljö. - Vi på Eskilstuna Energi och Miljö jobbar med ständiga förbättringar, bättre anläggningar, bättre teknik, mindre utsläpp och effektivare kontroll så det känns otroligt rolig att vi blivit nominerade, fortsätter Susanna. Priset delas ut i klasserna Storföretag, Små och mellanstora företag, och Offentlig sektor. Eskilstuna Energi och Miljö är ett av tre bolag i kategorin Offentlig sektor som gått vidare till final. Totalt var omkring 60 företag nominerade i de tre olika kategorierna och vinnarna belönas på E-Prizedagen den 2 oktober. En jury bestående av Erik Brandsmaa, generaldirektör Energimyndigheten, Maria Sunér Fleming, energi- och klimatexpert Svenskt Näringsliv, Martina Krüger, energiansvarig Greenpeace, Jonas Abrahamsson, vd EON samt Per Olof Lindsten, hållbarhetsredaktör Veckans Affärer har valt ut de nominerade bolagen. För mer information, kontakta: Susanna Thörn, Miljöansvarig Eskilstuna Energi och Miljö 070-232 59 80

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Eskilstuna Energi och Miljö nominerade till energipris

2013-05-03
Eskilstuna Energi och Miljö är ett av tre nominerade bolag till E-Prize, som är ett av näringslivets mest prestigefulla energipris. E-Prize är ett samarbete mellan E.ON, Veckans Affärer och Greenpeace och belönar små och stora företag i Sverige som på ett innovativt och effektivt sätt arbetar för att spara energi. Och samtidigt skapar bättre affärer.

- Ett av våra miljömål är att minska vår energiförbrukning. För att uppnå målet kartlägger vi vår energiförbrukning för att hitta de punkter där vi kan förbättra oss ytterligare. År 2009 antog vi på Eskilstuna Energi och Miljö ett miljömål. Vi ska minska energiförbrukningen med 20 % fram till 2020. Vid utgången av 2012 hade den totala elförbrukningen för hela bolaget redan minskat med 10,3 %. Det motsvarar 8 819 MWh vilket ger en ekonomisk besparing på 2 840 000 kr, säger Susanna Thörn, miljöansvarig på Eskilstuna Energi och Miljö.

- Vi på Eskilstuna Energi och Miljö jobbar med ständiga förbättringar, bättre anläggningar, bättre teknik, mindre utsläpp och effektivare kontroll så det känns otroligt rolig att vi blivit nominerade, fortsätter Susanna.

Priset delas ut i klasserna Storföretag, Små och mellanstora företag, och Offentlig sektor. Eskilstuna Energi och Miljö är ett av tre bolag i kategorin Offentlig sektor som gått vidare till final. Totalt var omkring 60 företag nominerade i de tre olika kategorierna och vinnarna belönas på E-Prizedagen den 2 oktober.

En jury bestående av Erik Brandsmaa, generaldirektör Energimyndigheten, Maria Sunér Fleming, energi- och klimatexpert Svenskt Näringsliv, Martina Krüger, energiansvarig Greenpeace, Jonas Abrahamsson, vd EON samt Per Olof Lindsten, hållbarhetsredaktör Veckans Affärer har valt ut de nominerade bolagen.

För mer information, kontakta:
Susanna Thörn, Miljöansvarig Eskilstuna Energi och Miljö 070-232 59 80

Senaste nyheter