Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Erica Laurell lanserar ekologiskt garn

https://www.klimatsmart.se/images/news/ericalaurell239x452.jpg

Modedesignern Erica Laurell släppte i april 2009 sin egen garnkollektion under namnet Erica Laurell Organic yarn. Garnet kommer att lanseras tillsammans med webbutiken Muchis. Muchis har fått mycket uppmärksamhet för sitt moderna sätt att driva en garnbutik. Erica Laurell Organic yarn är helt ekologiska garner. Garnerna är både KRAV- och Svanenmärkta och färgningen är certifierad med EU blomman. Den ekologiska bomullen odlas i Cantedalen i södra Peru, där jordbrukarna äger sina egna gårdar. Att bomullen odlas ekologiskt innebär bland annat att skadeinsekterna bekämpas med biologiska metoder istället för kemiska medel, man använder inte kemiskt konstgödsel och bevattningen sker med hjälp av smältvattnet från Anderna. Erica Laurell Organic yarn färgas sedan med dagens bästa metoder för miljön av Garnfärgeriet som har 25 års erfarenhet och som har skapat förutsättningarna för att få fram de perfekta nyanserna. Erica Laurell har valt att börja med två exklusiva bomullsgarner i 23 noga utvalda nyanser. Hon har tagit fram ett garn och en färgkarta som hon själv blir inspirerad av och vill skapa i. Glada färger och mönster är Erica Laurells signum som designer. Till hösten kommer sortimentet också att utökas med ekologiska ullgarner. Designade mönster: Tillsammans med garnet kommer även Erica Laurells designade mönster. Först ut är Mönsterhäfte #1 med tema ”Baby”. Det kommer ut nya mönster flera gånger om året i olika teman som inredning och accessoarer. Alla speciellt designade för Erica Laurell Organic yarn. Modedesignern: Erica Laurell föddes i Stockholm och har virkat sedan hon var fem år gammal. År 2002 flyttade hon till Paris för att studera mode på Studio Bercot. Under andra året vidareutvecklade hon sin passion för stickat och virkat. Efter praktik hos Maria Fors och Yazbukey i Paris och hos Dedicated follower of fashion i Stockholm, startade hon sitt eget märke 2005. Det virkade och stickade har alltid varit Ericas centrala punkt i skapandet av kläder och accessoarer. Viljan att vidareutveckla teknikerna och föra in det i dagens mode har ständigt varit en strävan. Samtidigt har miljötänkandet varit en viktig del och att hela produktionsledet ska ge en så liten miljöpåverkan som möjligt. Erica Laurells kollektioner säljs numera bland annat på NK Damaccessoarer och 2008 släppte Erica sin egen virkbok, Väldigt Virkat, tillsammans med Natur & Kultur.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Erica Laurell lanserar ekologiskt garn

2009-07-01
Modedesignern Erica Laurell släppte i april 2009 sin egen garnkollektion under namnet Erica Laurell Organic yarn. Garnet kommer att lanseras tillsammans med webbutiken Muchis. Muchis har fått mycket uppmärksamhet för sitt moderna sätt att driva en garnbutik.

Erica Laurell Organic yarn är helt ekologiska garner. Garnerna är både KRAV- och Svanenmärkta och färgningen är certifierad med EU blomman. Den ekologiska bomullen odlas i Cantedalen i södra Peru, där jordbrukarna äger sina egna gårdar. Att bomullen odlas ekologiskt innebär bland annat att skadeinsekterna bekämpas med biologiska metoder istället för kemiska medel, man använder inte kemiskt konstgödsel och bevattningen sker med hjälp av smältvattnet från Anderna. Erica Laurell Organic yarn färgas sedan med dagens bästa metoder för miljön av Garnfärgeriet som har 25 års erfarenhet och som har skapat förutsättningarna för att få fram de perfekta nyanserna.

Erica Laurell har valt att börja med två exklusiva bomullsgarner i 23 noga utvalda nyanser. Hon har tagit fram ett garn och en färgkarta som hon själv blir inspirerad av och vill skapa i. Glada färger och mönster är Erica Laurells signum som designer. Till hösten kommer sortimentet också att utökas med ekologiska ullgarner.

Designade mönster:
Tillsammans med garnet kommer även Erica Laurells designade mönster. Först ut är Mönsterhäfte #1 med tema ”Baby”. Det kommer ut nya mönster flera gånger om året i olika teman som inredning och accessoarer. Alla speciellt designade för Erica Laurell Organic yarn.

Modedesignern:
Erica Laurell föddes i Stockholm och har virkat sedan hon var fem år gammal. År 2002 flyttade hon till Paris för att studera mode på Studio Bercot. Under andra året vidareutvecklade hon sin passion för stickat och virkat. Efter praktik hos Maria Fors och Yazbukey i Paris och hos Dedicated follower of fashion i Stockholm, startade hon sitt eget märke 2005.
Det virkade och stickade har alltid varit Ericas centrala punkt i skapandet av kläder och accessoarer. Viljan att vidareutveckla teknikerna och föra in det i dagens mode har ständigt varit en strävan. Samtidigt har miljötänkandet varit en viktig del och att hela produktionsledet ska ge en så liten miljöpåverkan som möjligt.

Erica Laurells kollektioner säljs numera bland annat på NK Damaccessoarer och 2008 släppte Erica sin egen virkbok, Väldigt Virkat, tillsammans med Natur & Kultur.
Källor:

Senaste nyheter