Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Enkla Elbolaget vill förenkla vardagen

https://www.klimatsmart.se/images/news/enkrangelfrivarld220x208.jpg

- Våra kunder lever i en hektisk värld med många möjligheter och val. Det skapar både frihet och stress. Vi är enklare än andra elbolag och vill nu starta en folkrörelse för en krångelfri värld, säger Petra Isacson, kommunikationschef på Enkla Elbolaget. I vår kommer Enkla Elbolaget att lansera och utveckla olika möjligheter för sina kunder att förenkla sin vardag, både själva och i samarbete med andra. Ett av bolagets starkaste löften till kunderna är att de under 2010 kommer att få elbranschens enklaste faktura. Men den krångelfria världen är inte en sak bara för elbranschen utan en angelägenhet för hela samhället. - Vi vill uppmana andra att satsa på enkla och krångelbefriande tjänster. Tillsammans kan vi förändra vår vardag. Enkla Elbolagets främsta uppgift är att verka som krångelbefriare för våra kunder och uppmuntra andra att ta steget mot enkelhet. En enkel faktura är ett steg på väg, säger Kenneth Johansson, VD på Enkla Elbolaget. Elbranschen har varit förändringströg och många upplever att el är komplicerat. Synen på el måste förändras. Enkla Elbolaget vill förändra elbranschen genom att utgå från kundens önskemål. Enkelhet i hantering av fakturor och avläsning av elmätare är åtgärder som efterfrågas av kunderna. Sedan 1 juli 2009 finns det krav på att avläsning av elmätare ska ske i efterhand och kunderna ska betala för faktisk förbrukad el istället för uppskattad förbrukad el. - Lagstiftningen har kommit en bit på väg, men mycket återstår och allt behöver inte lagstiftas. Den krångelfria världen är en bra vision som vi alla kan dela och gemensamt jobba mot. Då kan vi lägga tid på sånt som är roligt, säger Kenneth Johansson, VD på Enkla Elbolaget. Vi gör det enkelt att köpa el. All vår el kommer från sol, vind och vatten utan extra kostnad. Vi tror på rak, öppen och ärlig kommunikation. Vad är klimatvänlig och miljövänlig el? Vi kallar vår el klimatvänlig eftersom sol, vind och vatten är förnyelsebara källor. Miljövänlig är något annat. För även rena energikällor påverkar miljön. Vattenkraft påverkar närmiljön kring älvar, vindkraftsverk susar och låter - och solpaneler kräver mycket mark. Därför kallar vi vår el klimatvänlig och inte miljövänlig. För mer information, vänligen kontakta: Kenneth Johansson, VD Enkla Elbolaget, 0454-200 243, kenneth.johansson@enklaelbolaget.se Petra Isacson, 0454-200 252, petra.isacson@enklaelbolaget.se

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Enkla Elbolaget vill förenkla vardagen

2010-01-29
- Våra kunder lever i en hektisk värld med många möjligheter och val. Det skapar både frihet och stress. Vi är enklare än andra elbolag och vill nu starta en folkrörelse för en krångelfri värld, säger Petra Isacson, kommunikationschef på Enkla Elbolaget.

I vår kommer Enkla Elbolaget att lansera och utveckla olika möjligheter för sina kunder att förenkla sin vardag, både själva och i samarbete med andra. Ett av bolagets starkaste löften till kunderna är att de under 2010 kommer att få elbranschens enklaste faktura. Men den krångelfria världen är inte en sak bara för elbranschen utan en angelägenhet för hela samhället.

- Vi vill uppmana andra att satsa på enkla och krångelbefriande tjänster. Tillsammans kan vi förändra vår vardag. Enkla Elbolagets främsta uppgift är att verka som krångelbefriare för våra kunder och uppmuntra andra att ta steget mot enkelhet. En enkel faktura är ett steg på väg, säger Kenneth Johansson, VD på Enkla Elbolaget.

Elbranschen har varit förändringströg och många upplever att el är komplicerat. Synen på el måste förändras. Enkla Elbolaget vill förändra elbranschen genom att utgå från kundens önskemål. Enkelhet i hantering av fakturor och avläsning av elmätare är åtgärder som efterfrågas av kunderna. Sedan 1 juli 2009 finns det krav på att avläsning av elmätare ska ske i efterhand och kunderna ska betala för faktisk förbrukad el istället för uppskattad förbrukad el.

- Lagstiftningen har kommit en bit på väg, men mycket återstår och allt behöver inte lagstiftas. Den krångelfria världen är en bra vision som vi alla kan dela och gemensamt jobba mot. Då kan vi lägga tid på sånt som är roligt, säger Kenneth Johansson, VD på Enkla Elbolaget.

Vi gör det enkelt att köpa el. All vår el kommer från sol, vind och vatten utan extra kostnad. Vi tror på rak, öppen och ärlig kommunikation. Vad är klimatvänlig och miljövänlig el? Vi kallar vår el klimatvänlig eftersom sol, vind och vatten är förnyelsebara källor. Miljövänlig är något annat. För även rena energikällor påverkar miljön. Vattenkraft påverkar närmiljön kring älvar, vindkraftsverk susar och låter - och solpaneler kräver mycket mark. Därför kallar vi vår el klimatvänlig och inte miljövänlig.

För mer information, vänligen kontakta:
Kenneth Johansson, VD Enkla Elbolaget, 0454-200 243, kenneth.johansson@enklaelbolaget.se

Petra Isacson, 0454-200 252, petra.isacson@enklaelbolaget.se

Senaste nyheter