Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

EnergiTing Sydost 2011 5 maj Växjö

https://www.klimatsmart.se/images/news/energikontorsydost250x50h.jpg

För andra året i rad arrangerar Energikontor Sydost en heldag i seminarieform fyllt med de senaste rönen och goda exempel inom hållbara energisystem. Seminarierna på Linnéuniversitetet i Växjö är uppdelade i tre sessioner med över 30 olika fördragshållare under rubrikerna: Byggnader/energiförsörjning, Hållbart resande/Biogas i tankarna, Ett lärande för hållbar utveckling. Syftet med energitinget är att belysa den mångfald av möjligheter som finns till stöd för en positiv utveckling av ett hållbart energisamhälle. Det handlar t.ex. om Portvakten Söder – 8 våningar höga passivhus i trä som ligger 1/3 under den energiförbrukning som den svenska byggnormen kräver, spillvärme från elproduktion av biomassa skapar miljövänlig fjärrkyla med minimal elåtgång och Krister Wall, Trafikverket, ger en bild av myndighetens arbete och ambitioner med att skapa ett hållbart resande. Under eftermiddagens plenum berättar Katarina Pelin, miljödirektör i Malmö Stad – Sveriges bästa miljökommun – om erfarenheterna från deras arbete med hållbar stadsutveckling. Representanter från Klimatkommissionerna i Kronobergs, Kalmar och Blekinge län deltar i eftermiddagens paneldebatt på temat ”Hur planerar man i de tre länen för att klara de nationella energimålen?”. Andra namn på talarlistan är Lennart Värmby, nationell vindkraftssamordnare, Urban Kärrmark, Energimyndigheten (mannen bakom förslaget till svensk biogasstrategi), Gunnar Nordmark, ordförande i regionfullmäktige, Regionförbundet Södra Småland, Leif Gustavsson professor på Linnéuniversitetet, Carina Herbertsson, fastighetschef på Växjöhem m.fl. Målgrupp är regionala/lokala organisationer från både offentliga sektorn och näringslivet i sydost. Nätverk och samverkan mellan offentliga organisationer och näringslivet är en viktig punkt i arrangemanget. Den lokala anknytningen kopplat till utveckling inom näringslivet är ett viktigt inslag i Energiting Sydost. För mer information, kontakta: Johanna Wallin, Energikontor Sydost, Johanna.wallin@energikontorsydost.se, 0470-72 47 71.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

EnergiTing Sydost 2011 5 maj Växjö

2011-05-04
För andra året i rad arrangerar Energikontor Sydost en heldag i seminarieform fyllt med de senaste rönen och goda exempel inom hållbara energisystem. Seminarierna på Linnéuniversitetet i Växjö är uppdelade i tre sessioner med över 30 olika fördragshållare under rubrikerna: Byggnader/energiförsörjning, Hållbart resande/Biogas i tankarna, Ett lärande för hållbar utveckling.

Syftet med energitinget är att belysa den mångfald av möjligheter som finns till stöd för en positiv utveckling av ett hållbart energisamhälle. Det handlar t.ex. om Portvakten Söder – 8 våningar höga passivhus i trä som ligger 1/3 under den energiförbrukning som den svenska byggnormen kräver, spillvärme från elproduktion av biomassa skapar miljövänlig fjärrkyla med minimal elåtgång och Krister Wall, Trafikverket, ger en bild av myndighetens arbete och ambitioner med att skapa ett hållbart resande.

Under eftermiddagens plenum berättar Katarina Pelin, miljödirektör i Malmö Stad – Sveriges bästa miljökommun – om erfarenheterna från deras arbete med hållbar stadsutveckling.

Representanter från Klimatkommissionerna i Kronobergs, Kalmar och Blekinge län deltar i eftermiddagens paneldebatt på temat ”Hur planerar man i de tre länen för att klara de nationella energimålen?”.

Andra namn på talarlistan är Lennart Värmby, nationell vindkraftssamordnare, Urban Kärrmark, Energimyndigheten (mannen bakom förslaget till svensk biogasstrategi), Gunnar Nordmark, ordförande i regionfullmäktige, Regionförbundet Södra Småland, Leif Gustavsson professor på Linnéuniversitetet, Carina Herbertsson, fastighetschef på Växjöhem m.fl.

Målgrupp är regionala/lokala organisationer från både offentliga sektorn och näringslivet i sydost. Nätverk och samverkan mellan offentliga organisationer och näringslivet är en viktig punkt i arrangemanget. Den lokala anknytningen kopplat till utveckling inom näringslivet är ett viktigt inslag i Energiting Sydost.

För mer information, kontakta:
Johanna Wallin, Energikontor Sydost,
Johanna.wallin@energikontorsydost.se, 0470-72 47 71.

Senaste nyheter