Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Energisnåla hus i sten från Fiskarhedenvillan

https://www.klimatsmart.se/images/news/fiskarhedenvillan-stenhus250x193.jpg

Gedigna stenhus är energisnåla, lättskötta och hållbara hus. Från Fiskarhedenvillan finns ett brett utbud av stenhus med ytskikt i puts eller tegel. Fördelarna med ett stenhus är flera, bland annat ger det en god värmebeständighet och är därmed smart ur energisynpunkt. Ett stenhus har också en lång livslängd samtidigt som det till stora delar är underhållsfritt. Att ett stenhus dessutom står emot väder och vind bättre än många andra hus, är ytterligare en bonus. Fiskarhedenvillan, kända för sina sunda och välbyggda trähus som kombinerar hantverkstradition med modern teknik, erbjuder gedigna stenhus som går att få med ytskikt i puts eller tegel. Precis som Fiskarhedenvillans trähus, byggs stenhusen på plats. Lättbetongen som används består av block som sätts samman med ett tunt lager foglim vilket ger stor flexibilitet, inte minst när det gäller arkitektoniska lösningar och detaljer. Stenblocken som man använder när man bygger innehåller till största delen naturmaterial som sand, cement, vatten och kalk. Resultatet blir ett byggmaterial som är återvinningsbart och helt fritt från allergiframkallande ämnen. När man monterar stenhus sker det utan armering, något som gör att risken för köldbryggor minskas markant. En köldbrygga kan uppstå när en icke isolerad konstruktionsdetalj har kontakt med den kallare utsidan och därmed kan leda värme från den varma insidan – något man alltid vill försöka att undvika när man bygger hus. Utan köldbryggor får man ett sunt och behagligt inomhusklimat där temperatur och luftfuktighet hålls på en jämn nivå.

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Energisnåla hus i sten från Fiskarhedenvillan

2014-10-11
Gedigna stenhus är energisnåla, lättskötta och hållbara hus. Från Fiskarhedenvillan finns ett brett utbud av stenhus med ytskikt i puts eller tegel.

Fördelarna med ett stenhus är flera, bland annat ger det en god värmebeständighet och är därmed smart ur energisynpunkt. Ett stenhus har också en lång livslängd samtidigt som det till stora delar är underhållsfritt. Att ett stenhus dessutom står emot väder och vind bättre än många andra hus, är ytterligare en bonus.

Fiskarhedenvillan, kända för sina sunda och välbyggda trähus som kombinerar hantverkstradition med modern teknik, erbjuder gedigna stenhus som går att få med ytskikt i puts eller tegel.

Precis som Fiskarhedenvillans trähus, byggs stenhusen på plats. Lättbetongen som används består av block som sätts samman med ett tunt lager foglim vilket ger stor flexibilitet, inte minst när det gäller arkitektoniska lösningar och detaljer. Stenblocken som man använder när man bygger innehåller till största delen naturmaterial som sand, cement, vatten och kalk. Resultatet blir ett byggmaterial som är återvinningsbart och helt fritt från allergiframkallande ämnen.

När man monterar stenhus sker det utan armering, något som gör att risken för köldbryggor minskas markant. En köldbrygga kan uppstå när en icke isolerad konstruktionsdetalj har kontakt med den kallare utsidan och därmed kan leda värme från den varma insidan – något man alltid vill försöka att undvika när man bygger hus. Utan köldbryggor får man ett sunt och behagligt inomhusklimat där temperatur och luftfuktighet hålls på en jämn nivå.

Senaste nyheter