Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Energimätare ett måste för Ekosvensson

https://www.klimatsmart.se/images/news/ekosvenssonenergimatare170x219.jpg

För att få bättre kolla på Ekosvenssons energiförbrukning har vi de senaste månaderna haft en elförbrukningsmätare med stor display stående i köket. Vi använder EON 100Koll, som gör att vi kan följa elförbrukningen i realtid. Jag skulle gå så långt som till att säga, att det är ett måste att ha någon form av energimätare, där man enkelt kan följa sin förbrukning om man vill minska sin energiförbrukning. Själv har jag närmast blivit beroende. Det första jag gör varje morgon är att gå ut i köket och ta en titt på föregående dygns förbrukning. Det blir lite som om jag har vunnit i lotteriet eller ej. Barnsligt men sant. Jag har satt upp en lapp på kylskåpet med månadsförbrukningen för förra året och angett ett mål för varje månad i år. Med hjälp av energimätaren kan jag sedan enkelt hålla koll på om vi är på rätt väg för att uppnå de målen, eller om något behöver ses över. Rent konkret ser jag om det senaste dygnets, den senaste veckans och de senaste 30 dagarnas förbrukning är i linje med de mål jag har satt eller inte. Om du vill minska din energiförbrukning hemma, så rekommenderar jag varmt att du skaffar en bra energimätare. Själva använder vi EON 100Koll och jag vet att One Tonne Life-projektet använder Vattenfalls Energy Watch. Därutöver kan du hitta en lista med olika el-/energimätare på KlimatSmart.se. Tipsa oss gärna om du känner till några andra. Jens Ljunggren Ekosvensson.se Ekosvensson är ett projekt som utforskar och inspirerar kring hur man som en helt vanlig familj i ett helt vanligt hus kan leva mer miljövänligt och klimatsmart. Läs mer på www.ekosvensson.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Energimätare ett måste för Ekosvensson

2011-06-22
För att få bättre kolla på Ekosvenssons energiförbrukning har vi de senaste månaderna haft en elförbrukningsmätare med stor display stående i köket. Vi använder EON 100Koll, som gör att vi kan följa elförbrukningen i realtid.

Jag skulle gå så långt som till att säga, att det är ett måste att ha någon form av energimätare, där man enkelt kan följa sin förbrukning om man vill minska sin energiförbrukning.

Själv har jag närmast blivit beroende. Det första jag gör varje morgon är att gå ut i köket och ta en titt på föregående dygns förbrukning. Det blir lite som om jag har vunnit i lotteriet eller ej. Barnsligt men sant.

Jag har satt upp en lapp på kylskåpet med månadsförbrukningen för förra året och angett ett mål för varje månad i år. Med hjälp av energimätaren kan jag sedan enkelt hålla koll på om vi är på rätt väg för att uppnå de målen, eller om något behöver ses över. Rent konkret ser jag om det senaste dygnets, den senaste veckans och de senaste 30 dagarnas förbrukning är i linje med de mål jag har satt eller inte.

Om du vill minska din energiförbrukning hemma, så rekommenderar jag varmt att du skaffar en bra energimätare. Själva använder vi EON 100Koll och jag vet att One Tonne Life-projektet använder Vattenfalls Energy Watch. Därutöver kan du hitta en lista med olika el-/energimätare på KlimatSmart.se.

Tipsa oss gärna om du känner till några andra.

Jens Ljunggren
Ekosvensson.se

Ekosvensson är ett projekt som utforskar och inspirerar kring hur man som en helt vanlig familj i ett helt vanligt hus kan leva mer miljövänligt och klimatsmart. Läs mer på www.ekosvensson.se.

Senaste nyheter