Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Energibesparande belysning Siemens Osram

https://www.klimatsmart.se/images/news/belysning215x266.jpg

Siemens och Osram har inlett ett samarbete som syftar till att vidareutveckla energibesparande lösningar för belysning i fastigheter. De nya lösningarna ska användas i Siemens energitjänster, Performance Contracting (PFC) och Energy Performance Contracting (EPC). Intelligenta teknologier och lösningar för byggnader kan innebära stora kostnadsbesparingar. I genomsnitt kan 20-30 procent av energianvändningen i byggnader sparas genom effektiv belysning, värme respektive kyla, ventilation, elförbrukning och mycket mer. Det nya samarbetet mellan Siemens AB och Osram AB innebär att företagen tillsammans kommer att utveckla lösningar och ta fram åtgärder som ska genomföras inom ramen för Siemens energitjänster för fastigheter. Redan nu pågår flera aktiviteter i form av testprojekt med kunder, bland annat tre kommuner och två skolor. "Belysning står för en stor del av byggnadens energianvändning. Osram har spetskompetensen och teknologin för belysning. Därför är det mycket intressant att tillsammans med Osram utveckla lösningar som bidrar till att ytterligare sänka energianvändningen i fastigheter", säger Micael Andersson, affärsenhetschef för Building Automation vid Siemens AB. För ytterligare information kontakta: Micael Andersson, Siemens AB, 08-578 411 01, micael.andersson@siemens.com René Lindholm, Osram AB, 08-707 44 37, rene.lindholm@osram.se

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Energibesparande belysning Siemens Osram

2009-06-08
Siemens och Osram har inlett ett samarbete som syftar till att vidareutveckla energibesparande lösningar för belysning i fastigheter. De nya lösningarna ska användas i Siemens energitjänster, Performance Contracting (PFC) och Energy Performance Contracting (EPC).

Intelligenta teknologier och lösningar för byggnader kan innebära stora kostnadsbesparingar. I genomsnitt kan 20-30 procent av energianvändningen i byggnader sparas genom effektiv belysning, värme respektive kyla, ventilation, elförbrukning och mycket mer.

Det nya samarbetet mellan Siemens AB och Osram AB innebär att företagen tillsammans kommer att utveckla lösningar och ta fram åtgärder som ska genomföras inom ramen för Siemens energitjänster för fastigheter. Redan nu pågår flera aktiviteter i form av testprojekt med kunder, bland annat tre kommuner och två skolor.

"Belysning står för en stor del av byggnadens energianvändning. Osram har spetskompetensen och teknologin för belysning. Därför är det mycket intressant att tillsammans med Osram utveckla lösningar som bidrar till att ytterligare sänka energianvändningen i fastigheter", säger Micael Andersson, affärsenhetschef för Building Automation vid Siemens AB.

För ytterligare information kontakta:
Micael Andersson, Siemens AB, 08-578 411 01, micael.andersson@siemens.com
René Lindholm, Osram AB, 08-707 44 37, rene.lindholm@osram.se
Källa: Siemens
Foto: Osram

Senaste nyheter