Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Energianalys i fastigheter med Manodo

https://www.klimatsmart.se/images/news/manodo221x46.png

Sedan 2004 är tusentals fastigheter uppkopplade mot Analyser för effektiv och detaljerad energiuppföljning. Nu introduceras generation 3 av programmet som erbjuder ett antal nya analysfunktioner. Dessutom erbjuder programvaran en rad nya funktioner för budgetering och för att filtrera fram s.k. ”energitjuvar”. "Genom att arbeta nära våra kunder har vi fångat upp en mängd önskemål på förbättringar och nya funktioner som vi nu implementerat i programvaran. Dessutom har vi lagt mycket tid på att optimera koden och snabba upp beräkningarna då det ofta handlar om stora datamängder som behandlas i programmet. Vi är nöjda med resultatet och stolta över att våra kunder nu ges möjligheten att spara ännu mer energi med hjälp av den nya versionen av Analyser", säger Gunnar Åberg, Produktchef, Manodo AB. Analyser är den ledande programvaran för energianalys för fastighetsägare som kräver en detaljerad uppföljning av sin energianvändning. Programvaran har utvecklats tillsammans med Göteborg Energi som i Göteborg säljer den under namnet ”e-rapport”. Programvaran förses med mätvärden från olika typer av mätare i fastigheten (t ex vatten, el, kyla, värme och gas) via automatisk avläsning eller manuell inmatning. Användarna erbjuds en mängd analysfunktioner för att jämföra, sortera och ta fram fastigheter med avvikande energiprestanda. Programmet gör det även möjligt att följa hur energianvändningen utvecklas i detalj då man gör olika typer av åtgärder. I generation 3 har ett antal funktioner förbättrats och nya lagts till, bland annat - Fastighetsregister med informationslager för energideklaration - Automatisk fördelning av förbrukning till byggnader - Mer flexibelt system för att beräkna taxor. - Listvyer: ett enkelt system för att skapa rapporter i listform med valfri information - Flera nya standardrapporter - Fullt integrerat med Manodo Scada Idag används Analyser/e-rapport i Sverige bland annat av Bostadsbolaget, Poseidon, Familjebostäder, Svenska Bostäder, Stenungsundshem och Riksbyggen. Manodo erbjuder programvaror och tjänster som hjälper fastighetsägare att minska energianvändningen, förbättra kommunikationen och öka tryggheten bland sina hyresgäster. För mer information se www.manodo.se eller kontakta oss på 031-712 50 00 (Göteborg) eller 08-522 241 00 (Stockholm).

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Energianalys i fastigheter med Manodo

2010-06-10
Sedan 2004 är tusentals fastigheter uppkopplade mot Analyser för effektiv och detaljerad energiuppföljning. Nu introduceras generation 3 av programmet som erbjuder ett antal nya analysfunktioner. Dessutom erbjuder programvaran en rad nya funktioner för budgetering och för att filtrera fram s.k. ”energitjuvar”.

"Genom att arbeta nära våra kunder har vi fångat upp en mängd önskemål på förbättringar och nya funktioner som vi nu implementerat i programvaran. Dessutom har vi lagt mycket tid på att optimera koden och snabba upp beräkningarna då det ofta handlar om stora datamängder som behandlas i programmet. Vi är nöjda med resultatet och stolta över att våra kunder nu ges möjligheten att spara ännu mer energi med hjälp av den nya versionen av Analyser", säger Gunnar Åberg, Produktchef, Manodo AB.

Analyser är den ledande programvaran för energianalys för fastighetsägare som kräver en detaljerad uppföljning av sin energianvändning. Programvaran har utvecklats tillsammans med Göteborg Energi som i Göteborg säljer den under namnet ”e-rapport”.

Programvaran förses med mätvärden från olika typer av mätare i fastigheten (t ex vatten, el, kyla, värme och gas) via automatisk avläsning eller manuell inmatning.
Användarna erbjuds en mängd analysfunktioner för att jämföra, sortera och ta fram fastigheter med avvikande energiprestanda. Programmet gör det även möjligt att följa hur energianvändningen utvecklas i detalj då man gör olika typer av åtgärder.

I generation 3 har ett antal funktioner förbättrats och nya lagts till, bland annat

- Fastighetsregister med informationslager för energideklaration
- Automatisk fördelning av förbrukning till byggnader
- Mer flexibelt system för att beräkna taxor.
- Listvyer: ett enkelt system för att skapa rapporter i listform med valfri information
- Flera nya standardrapporter
- Fullt integrerat med Manodo Scada

Idag används Analyser/e-rapport i Sverige bland annat av Bostadsbolaget, Poseidon, Familjebostäder, Svenska Bostäder, Stenungsundshem och Riksbyggen. Manodo erbjuder programvaror och tjänster som hjälper fastighetsägare att minska energianvändningen, förbättra kommunikationen och öka tryggheten bland sina hyresgäster.

För mer information se www.manodo.se eller kontakta oss på 031-712 50 00 (Göteborg) eller 08-522 241 00 (Stockholm).
Källa: Manodo

Senaste nyheter