Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

En svensk uppstickare rullar ut mattan

https://www.klimatsmart.se/images/news/cogerd250x73.png

c/o GERD, det relativt nystartade svenska ekologiska skönhetsföretaget med fabrik i Lappland lanserar inte mindre än 20-talet nya ekologiska produkter för hud- och hårvård i veckan. Historien började redan 2008 då syskonen Anna-Lena Wiklund-Rippert och Johan Wiklund beslöt sig för att göra något åt den dröm de närt under en längre tid - tillverkning av ekologiska skönhetsprodukter, i Lappland. Anna-Lena hade då varit verksam som massage- och hudterapeut med egen verksamhet under många år. Hennes bror, Johan, hade i 15 år varit verksam som stylist och frisör med svenska och utländska artisteliten som kundkrets. Johan hade dessutom under fyra år varit ”stylist in charge” för nobelfestligheterna. 2008 öppnade företaget i en källarlokal i Jokkmokk och har haft ca 40 produkter i sortimentet fram tills nu. För ett år sedan tog de steget och satsade miljontals kronor i modern utrustning och ny fabrik. I veckan ser inte mindre än 20 produkter dagens ljus. Ekologiska hudkrämer, rengöringsprodukter, en deodorant helt fri från aluminium, parabener och alkohol. Dessutom kommer ett hårserum som är något av en revolution inom sin genre. Hårvaxer, schampon, balsam,mamma/barn-produkter samt ekologiska massageoljor rullas även det ut på marknaden denna vecka. På den svenska marknaden har företaget hållit en relativt låg nivå i inväntan på att de nya produkterna, men nu är det dags och produkterna finns redan innan på flera apotekskedjor, lifestyle-butiker och butiker med ekologisk inriktning.samt i Kina. c/o GERD’s produkter har redan spridit sig utanför landets gränser. Försäljning sker i USA, Schweiz, Belgien, Förenade Arabemiraterna. Förra året besöktes c/o GERD av Kronprinsessan Victoria. Denna vecka besöker handelsminister Ewa Björling företaget. För mer information, kontakta: Johan Wiklund, vd, 070-331 89 98, johan@careofgerd.com.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

En svensk uppstickare rullar ut mattan

2012-01-31
c/o GERD, det relativt nystartade svenska ekologiska skönhetsföretaget med fabrik i Lappland lanserar inte mindre än 20-talet nya ekologiska produkter för hud- och hårvård i veckan. Historien började redan 2008 då syskonen Anna-Lena Wiklund-Rippert och Johan Wiklund beslöt sig för att göra något åt den dröm de närt under en längre tid - tillverkning av ekologiska skönhetsprodukter, i Lappland.

Anna-Lena hade då varit verksam som massage- och hudterapeut med egen verksamhet under många år. Hennes bror, Johan, hade i 15 år varit verksam som stylist och frisör med svenska och utländska artisteliten som kundkrets. Johan hade dessutom under fyra år varit ”stylist in charge” för nobelfestligheterna.

2008 öppnade företaget i en källarlokal i Jokkmokk och har haft ca 40 produkter i sortimentet fram tills nu. För ett år sedan tog de steget och satsade miljontals kronor i modern utrustning och ny fabrik. I veckan ser inte mindre än 20 produkter dagens ljus.

Ekologiska hudkrämer, rengöringsprodukter, en deodorant helt fri från aluminium, parabener och alkohol. Dessutom kommer ett hårserum som är något av en revolution inom sin genre. Hårvaxer, schampon, balsam,mamma/barn-produkter samt ekologiska massageoljor rullas även det ut på marknaden denna vecka.

På den svenska marknaden har företaget hållit en relativt låg nivå i inväntan på att de nya produkterna, men nu är det dags och produkterna finns redan innan på flera apotekskedjor, lifestyle-butiker och butiker med ekologisk inriktning.samt i Kina. c/o GERD’s produkter har redan spridit sig utanför landets gränser. Försäljning sker i USA, Schweiz, Belgien, Förenade Arabemiraterna.

Förra året besöktes c/o GERD av Kronprinsessan Victoria. Denna vecka besöker handelsminister Ewa Björling företaget.

För mer information, kontakta:
Johan Wiklund, vd, 070-331 89 98, johan@careofgerd.com.
Källa: c/o GERD

Senaste nyheter