Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

En rolig och ekologisk gympapåse

https://www.klimatsmart.se/images/news/pose250x166.jpg

Sommaren lider mot sitt slut vilket för många barn betyder skolstart. Inför skolstarten är det alltid en drös med nödvändiga skolprylar som behöver införskaffas. En gympapåse står ofta med på mångas listor, och för oss som är miljömedvetna känns ekologiskt som ett givet val. Vi blev tipsade om en lite roligare ekologisk gympapåse som dessutom låter barnen använda sin kreativitet. Denna gympapåse (eller ryggsäck som den också går utmärkt att använda som) är gjord av miljövänligt och ekologiskt material. Närmare bestämt Ecotec, en blandning av ekologisk bomull och återvunnen polyester från flaskor av PET-typ. Påsen har ett förtryckt motiv som du kan måla med de medföljande pennorna. Färgen är självklart helt giftfri och ofarlig för barnen. Dessutom är den vattenlöslig vilket innebär att ni kan måla om motivet i helt andra färger om barnen tröttnat eller om ni känner för en liten målarstund. Om det är något vi verkligen gillar så är det kreativa och roliga produkter som samtidigt är ekologiska. Bara för att det är miljövänligt så ska det inte vara grått och tråkigt! Denna gympapåse lever verkligen upp till det. Hade jag fått denna när jag var lite så hade jag blivit överlycklig. Att färger är vattenlöslig har kanske både sina för- och nackdelar. En regnig dag hem från skolan kan ju innebära att det sprakande färgmotivet går förlorat. Men eftersom du lika lätt målar ett nytt igen så gör det ju faktiskt inte så mycket. Och vi måste faktiskt erkänna att vi vuxna tyckte det var minst lika kul som barnen att färglägga påsen.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

En rolig och ekologisk gympapåse

2012-08-17
Sommaren lider mot sitt slut vilket för många barn betyder skolstart. Inför skolstarten är det alltid en drös med nödvändiga skolprylar som behöver införskaffas. En gympapåse står ofta med på mångas listor, och för oss som är miljömedvetna känns ekologiskt som ett givet val. Vi blev tipsade om en lite roligare ekologisk gympapåse som dessutom låter barnen använda sin kreativitet.

Denna gympapåse (eller ryggsäck som den också går utmärkt att använda som) är gjord av miljövänligt och ekologiskt material. Närmare bestämt Ecotec, en blandning av ekologisk bomull och återvunnen polyester från flaskor av PET-typ. Påsen har ett förtryckt motiv som du kan måla med de medföljande pennorna. Färgen är självklart helt giftfri och ofarlig för barnen. Dessutom är den vattenlöslig vilket innebär att ni kan måla om motivet i helt andra färger om barnen tröttnat eller om ni känner för en liten målarstund.

Om det är något vi verkligen gillar så är det kreativa och roliga produkter som samtidigt är ekologiska. Bara för att det är miljövänligt så ska det inte vara grått och tråkigt! Denna gympapåse lever verkligen upp till det. Hade jag fått denna när jag var lite så hade jag blivit överlycklig. Att färger är vattenlöslig har kanske både sina för- och nackdelar. En regnig dag hem från skolan kan ju innebära att det sprakande färgmotivet går förlorat. Men eftersom du lika lätt målar ett nytt igen så gör det ju faktiskt inte så mycket. Och vi måste faktiskt erkänna att vi vuxna tyckte det var minst lika kul som barnen att färglägga påsen.

Pris: 190 kr hos www.Ekokul.se

Skrivet av Josefine Grahn på bloggen En lagom dos grönt.

Senaste nyheter