Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Emosa etisk design nu i e-butik

https://www.klimatsmart.se/images/news/emosa.jpg

Inredningsföretaget Emosa gör nu sitt etiska sortiment mer lättillgängligt och öppnar e-butik. Emosa vänder sig till inredningsintresserade som bryr sig om estetik, etik och kvalitet. I e-butiken finns de uppmärksammade Shwe-shwe Poppis dockorna som tillverkats av föräldralösa barn i Soweto, Sydafrika. Emosa vill skapa ett estetiskt alternativ som ger konsumenter möjligheten att inreda sina hem på ett sätt som bidrar till en positiv och hållbar utveckling för människor såväl som miljö. - Ett ökat antal förfrågningar från privatpersoner har gjort att vi bestämt oss för att öppna en e-butik för direktförsäljning till slutkund, säger Alexandra Karlsdotter Stenström, PR och marknadsansvarig, Emosa AB. - Varje produkt har sin egen historia, vilken gör dem mer intressanta och unika att ha i sitt hem. Shwe-shwe Poppis dockan är ett exempel på ett samarbete som inte bara sätter färg på hemmet utan även skapar ljusare framtider, säger Alexandra Karlsdotter Stenström. Dockorna är designade av barn i Soweto, Sydafrika, som förlorat sina föräldrar i HIV/Aids. Barnen ritar och designar, inspirerade av den lokala traditionen och dess folksagor. Barnens mor- och farföräldrar syr i sin tur upp dockorna för hand enligt barnens teckningar. Tack vare samarbetsprojektet får kvinnorna en skälig, fast lön och möjlighet att ta hand om sina barnbarn. Alla produkter tillverkas för principerna för fair trade. Med dockorna, tillsammans med handtovade sittpuffar, bambustolar och rottinglampor, vill Emosa erbjuda medvetna konsumenter i Sverige och övriga Skandinavien ett tidlöst heminredningssortiment av god kvalitet och möjlighet att kombinera det med en hållbar produktion. Besök www.emosa.se Emosa AB är ett etiskt inriktat design- och inredningsföretag som arbetar enligt principerna för fair trade. Företaget grundades 2008 med huvudkontor i Uppsala. Produkterna finns att köpa hos utvalda återförsäljare runtom i Sverige och övriga Norden.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Emosa etisk design nu i e-butik

2009-12-04
Inredningsföretaget Emosa gör nu sitt etiska sortiment mer lättillgängligt och öppnar e-butik. Emosa vänder sig till inredningsintresserade som bryr sig om estetik, etik och kvalitet. I e-butiken finns de uppmärksammade Shwe-shwe Poppis dockorna som tillverkats av föräldralösa barn i Soweto, Sydafrika.

Emosa vill skapa ett estetiskt alternativ som ger konsumenter möjligheten att inreda sina hem på ett sätt som bidrar till en positiv och hållbar utveckling för människor såväl som miljö.
- Ett ökat antal förfrågningar från privatpersoner har gjort att vi bestämt oss för att öppna en e-butik för direktförsäljning till slutkund, säger Alexandra Karlsdotter Stenström, PR och marknadsansvarig, Emosa AB.

- Varje produkt har sin egen historia, vilken gör dem mer intressanta och unika att ha i sitt hem. Shwe-shwe Poppis dockan är ett exempel på ett samarbete som inte bara sätter färg på hemmet utan även skapar ljusare framtider, säger Alexandra Karlsdotter Stenström.

Dockorna är designade av barn i Soweto, Sydafrika, som förlorat sina föräldrar i HIV/Aids. Barnen ritar och designar, inspirerade av den lokala traditionen och dess folksagor. Barnens mor- och farföräldrar syr i sin tur upp dockorna för hand enligt barnens teckningar. Tack vare samarbetsprojektet får kvinnorna en skälig, fast lön och möjlighet att ta hand om sina barnbarn. Alla produkter tillverkas för principerna för fair trade. Med dockorna, tillsammans med handtovade sittpuffar, bambustolar och rottinglampor, vill Emosa erbjuda medvetna konsumenter i Sverige och övriga Skandinavien ett tidlöst heminredningssortiment av god kvalitet och möjlighet att kombinera det med en hållbar produktion.

Besök www.emosa.se

Emosa AB är ett etiskt inriktat design- och inredningsföretag som arbetar enligt principerna för fair trade. Företaget grundades 2008 med huvudkontor i Uppsala. Produkterna finns att köpa hos utvalda återförsäljare runtom i Sverige och övriga Norden.
Källa: Emosa

Senaste nyheter