Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Emballator Life™ hållbara förpackningar

https://www.klimatsmart.se/images/news/emballatorlife-carbonneutral104x320.jpg

Med Life™ har Emballator Metal Group tagit ett viktigt och grönt initiativ för hållbara förpackningslösningar. Life™ är en miljöstrategi som innefattar hela processen från ekonomi till ekologi. Långsiktighet, innovation, ekonomi och miljö är ledorden i strategin. Dessa manifesteras i fyra områden: Recycle, Reinvest, Reduce och Rethink. Vår första gröna milstolpe i strategin blev en CarbonNeutral®-certifiering. Recycle: ett råmaterial för idag – och i övermorgon. Grunden för vårt miljöarbete är metallens återvinningsbarhet: 100 procent. Reinvest: effektiv produktion maximerar kapaciteten och minimerar miljöpåverkan. Modernisering och förbättrade processer har gett oss en tillverkning som är effektiv, flexibel och ren. Största vinnaren blir miljön. Reduce: produktutveckling med gröna resultat. Mindre spill, lägre vikt och smartare resursanvändning är några av miljövinsterna av en produktutveckling med grönt tänk. Rethink: tänka om som strategi. Hur kan vi förbättra oss ytterligare? Minska utsläppen och krympa miljöpåverkan för nästa generation produkter. Det är en fråga som är med oss varje dag. I stort som smått. CarbonNeutral®: en symbol för minskade koldioxidutsläpp. Som en del i satsningen på Life™ har Emballator Metal Group gått med i The CarbonNeutral Company's program för att aktivt reducera och kompensera företagets utsläpp av koldioxid.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Emballator Life™ hållbara förpackningar

2010-06-17
Med Life™ har Emballator Metal Group tagit ett viktigt och grönt initiativ för hållbara förpackningslösningar. Life™ är en miljöstrategi som innefattar hela processen från ekonomi till ekologi. Långsiktighet, innovation, ekonomi och miljö är ledorden i strategin.

Dessa manifesteras i fyra områden: Recycle, Reinvest, Reduce och Rethink. Vår första gröna milstolpe i strategin blev en CarbonNeutral®-certifiering.

Recycle: ett råmaterial för idag – och i övermorgon. Grunden för vårt miljöarbete är metallens återvinningsbarhet: 100 procent.

Reinvest: effektiv produktion maximerar kapaciteten och minimerar miljöpåverkan. Modernisering och förbättrade processer har gett oss en tillverkning som är effektiv, flexibel och ren. Största vinnaren blir miljön.

Reduce: produktutveckling med gröna resultat. Mindre spill, lägre vikt och smartare resursanvändning är några av miljövinsterna av en produktutveckling med grönt tänk.

Rethink: tänka om som strategi. Hur kan vi förbättra oss ytterligare? Minska utsläppen och krympa miljöpåverkan för nästa generation produkter. Det är en fråga som är med oss varje dag. I stort som smått.

CarbonNeutral®: en symbol för minskade koldioxidutsläpp. Som en del i satsningen på Life™ har Emballator Metal Group gått med i The CarbonNeutral Company's program för att aktivt reducera och kompensera företagets utsläpp av koldioxid.

Ladda ner och läs mer i pdf-broschyren Metal Means Green här: www.emballatormetalgroup.se/files/Metal%20Means%20Green.pdf

Senaste nyheter