Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

EMAS-seminarium för myndigheter

https://www.klimatsmart.se/images/news/miljostyrningsradet106x137ha.gif

Ett miljöledningssystem är ett bra initaitiv för myndigheter som vill ta ansvar, bidra till en hållbar framtid och förbättra sin miljöprestanda. Som myndighet har man därtill ett ansvar att vara ett positivt föredöme. Enligt Förordning om miljöledning i statliga myndigheter (SFS 2009:907) ska myndigheter inom ramen för sitt ordinarie uppdrag ha ett miljöledningssystem som integrerar miljöhänsyn i myndighetens verksamhet. Samtidigt visar Naturvårdsverkets rapport Miljöledning i staten (2011/6422) att det endast är ca 5 % av granskade myndigheter som lever upp till ställda krav på området. Miljöstyrningsrådet bjuder nu därför in till ett inspirerande seminarium om miljöledning. Datum och plats: 15 oktober på Ersta konferens i Stockholm. Missa inte chansen till värdefull kunskap och givande samtal med representanter från andra myndigheter samt med miljökonsulter som har många år i branschen. Under dagen ges en genomgång av bl.a: - Vad du som myndighet behöver göra för att leva upp till förordningen - EMAS fördelar; såsom hur man med EMAS kan effektivisera sin verksamhet, använda de s.k. kärnindikatorerna, samt integrera EMAS i en hållbarhetsredovisning - Naturvårdsverket och Göteborgs universitet, med flera, berättar om hur de har använt EMAS i sina verksamheter - Fler praktiska exempel på vad som har varit positivt och lärdomar som morgondagens EMAS-användare bör tänka på. Anmäl dig till EMAS-samordnare Sofia Widforss, glöm inte att ange eventuell specialkost. Pris 400kr/person (självkostnadspris).

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

EMAS-seminarium för myndigheter

2012-08-23
Ett miljöledningssystem är ett bra initaitiv för myndigheter som vill ta ansvar, bidra till en hållbar framtid och förbättra sin miljöprestanda. Som myndighet har man därtill ett ansvar att vara ett positivt föredöme.

Enligt Förordning om miljöledning i statliga myndigheter (SFS 2009:907) ska myndigheter inom ramen för sitt ordinarie uppdrag ha ett miljöledningssystem som integrerar miljöhänsyn i myndighetens verksamhet.

Samtidigt visar Naturvårdsverkets rapport Miljöledning i staten (2011/6422) att det endast är ca 5 % av granskade myndigheter som lever upp till ställda krav på området.

Miljöstyrningsrådet bjuder nu därför in till ett inspirerande seminarium om miljöledning. Datum och plats: 15 oktober på Ersta konferens i Stockholm.

Missa inte chansen till värdefull kunskap och givande samtal med representanter från andra myndigheter samt med miljökonsulter som har många år i branschen. Under dagen ges en genomgång av bl.a:

- Vad du som myndighet behöver göra för att leva upp till förordningen
- EMAS fördelar; såsom hur man med EMAS kan effektivisera sin verksamhet, använda de s.k. kärnindikatorerna, samt integrera EMAS i en hållbarhetsredovisning
- Naturvårdsverket och Göteborgs universitet, med flera, berättar om hur de har använt EMAS i sina verksamheter
- Fler praktiska exempel på vad som har varit positivt och lärdomar som morgondagens EMAS-användare bör tänka på.

Anmäl dig till EMAS-samordnare Sofia Widforss, glöm inte att ange eventuell specialkost. Pris 400kr/person (självkostnadspris).

Senaste nyheter