Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Elmopedturnén kommer till Örebro 31 maj

https://www.klimatsmart.se/images/news/elmoppeturne195x128.jpg

Den 31 maj besöker Elmopedturnén Örebro. Turnén bjuder på "350 km för klimatet", en föreställning som tar nya grepp för att utbilda, engagera och underhålla om våra globala miljöfrågor. Utan att släppa ifrån sig en enda koldioxidmolekyl ska meteorologen Pär Holmgren, koldioxidbantaren och artisten Staffan Lindberg samt kabaréartisterna Jonsson & Nilsson (Anna och Sara) ta sig 350 km från Värmland till Stockholm med elmoped (utom Anna som tar cykeln). Under vägen bjuder de på "350 km för klimatet", en föreställning för allmänheten där även fler artister (lokala och/eller rikskända), bjuds in att gästspela. Allt för att utbilda, engagera och underhålla om våra globala miljöfrågor. Med underfundig undergångsunderhållning, översvämningspoesi, domedagskomik, rimmad omvärldsanalys samt världens längsta lista på lösningar kommer de slå (mellan)Sverige med häpnad och ingjuta hopp i dess befolkning. Alla med ett nollutsläppande fordon (som elmopeder, elbilar eller cyklar) kommer att inbjudas att göra sällskap under turnén. I samband med att Elmopedturnén besöker Energicentrum 31 maj anordnas en temadag om att köra på el med specialinformation om hur företag kan arbeta med energi- och klimat och med en föreläsning av Pär Holmberg. Datum: måndag 31 maj Lokal: Rikssalen, Örebro Slott Tid: 19–21 Underhållning av elmopedturnéns medlemmar samt gästartisterna Björn J:son Lindh, Marie Nordenmalm och David Strenge från Musikbryggeriet i Nora. Lokal arrangör är Örebro kommun i samarbete med Naturskyddsföreningen, Studiefrämjandet, Klimatuppropet och Energicentrum. För information om biljetter och svar på frågor, kontakta: Susanne Rosendahl, 019-21 13 92, susanne.rosendahl@orebro.se

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Elmopedturnén kommer till Örebro 31 maj

2010-05-31
Den 31 maj besöker Elmopedturnén Örebro. Turnén bjuder på "350 km för klimatet", en föreställning som tar nya grepp för att utbilda, engagera och underhålla om våra globala miljöfrågor.

Utan att släppa ifrån sig en enda koldioxidmolekyl ska meteorologen Pär Holmgren, koldioxidbantaren och artisten Staffan Lindberg samt kabaréartisterna Jonsson & Nilsson (Anna och Sara) ta sig 350 km från Värmland till Stockholm med elmoped (utom Anna som tar cykeln).

Under vägen bjuder de på "350 km för klimatet", en föreställning för allmänheten där även fler artister (lokala och/eller rikskända), bjuds in att gästspela. Allt för att utbilda, engagera och underhålla om våra globala miljöfrågor. Med underfundig undergångsunderhållning, översvämningspoesi, domedagskomik, rimmad omvärldsanalys samt världens längsta lista på lösningar kommer de slå (mellan)Sverige med häpnad och ingjuta hopp i dess befolkning. Alla med ett nollutsläppande fordon (som elmopeder, elbilar eller cyklar) kommer att inbjudas att göra sällskap under turnén.

I samband med att Elmopedturnén besöker Energicentrum 31 maj anordnas en temadag om att köra på el med specialinformation om hur företag kan arbeta med energi- och klimat och med en föreläsning av Pär Holmberg.

Datum: måndag 31 maj
Lokal: Rikssalen, Örebro Slott
Tid: 19–21

Underhållning av elmopedturnéns medlemmar samt gästartisterna Björn J:son Lindh, Marie Nordenmalm och David Strenge från Musikbryggeriet i Nora. Lokal arrangör är Örebro kommun i samarbete med Naturskyddsföreningen, Studiefrämjandet, Klimatuppropet och Energicentrum.

För information om biljetter och svar på frågor, kontakta: Susanne Rosendahl, 019-21 13 92, susanne.rosendahl@orebro.se

Läs mer om elmopedturnén på www.elmopedturnen.se

Senaste nyheter