Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Elmopedturné 2010 med Pär Holmgren m fl

https://www.klimatsmart.se/images/news/elmopedturne250x172.jpg

Utan att släppa ifrån sig en enda koldioxidmolekyl ska meteorologen Pär Holmgren, koldioxidbantaren och artisten Staffan Lindberg samt kabaréartisterna Jonsson & Nilsson (Anna och Sara) ta sig 350 km från Värmland till Stockholm med elmoped (utom Anna som tar cykeln). Under vägen bjuder de på ”350 km för klimatet”, en föreställning för allmänheten där även fler artister (lokala och/eller rikskända), bjuds in att gästspela. Allt för att utbilda, engagera och underhålla om våra globala miljöfrågor. Med underfundig undergångsunderhållning, översvämningspoesi, domedagskomik, rimmad omvärldsanalys samt världens längsta lista på lösningar kommer de slå (mellan)Sverige med häpnad och ingjuta hopp i dess befolkning. Alla med ett nollutsläppande fordon (som elmopeder, elbilar eller cyklar) kommer att inbjudas att göra sällskap under turnén. Vad gör vi nu, när världens ledare inte förmår enas kring det vetenskapen säger att situationen kräver? Vad kan vi göra som enskilda människor, i kommunerna och på våra arbetsplatser? Allt detta och mycket mer vill den här klimatturnén svara på. Lokala politiker, förenings- och näringsliv kommer att bjudas in och bli engagerade och peppade i sitt hållbarhetsarbete. För att vi ska få ett långsiktigt hållbart klimat och därmed en stabil livsmiljö för kommande generationer får inte koldioxidkoncentrationen överstiga 350* ppm (miljontedelar). Just nu är vi redan uppe i ca 390 ppm. Att stoppa utsläppen och på olika sätt sänka halten av växthusgaser i atmosfären är just nu mänsklighetens största utmaning. Denna turné vill vara en del av ett svar på denna utmaning och vill få folk engagerade för denna vision och förhoppningsvis få dem själva att bidra. Under resans gång kommer vi med människor, fordon, träpinnar, stenar, kossor och annat att bilda siffrorna 350 som en manifestation. Detta görs redan över hela världen. Gå in på www.350.org och njut av bilderna. Väl framme i Stockholm (femte juni, världsmiljödagen) tänkte vi knacka på hos de 350 ledamöterna i Sveriges riksdag (om man lägger till talmannen) och fråga efter deras syn på saken. * 350 ppm koldioxid motsvarar ca 450 ppm växthusgaser. Här avses 350 ppm koldioxid. Turnén går av stapeln 28:e Maj – 6:e Juni ■28 maj Karlstad ■29 maj Karlskoga ■30 maj Örebro ■31 maj Örebro ■1 juni Köping ■2 juni Västerås ■3 juni Enköping ■4 juni Bålsta ■5 juni Stockholm, Världsmiljödagen med 350 cyklister ■6 juni Stockholm, Vasaparken, Nationaldagsfirande Studiefrämjandet och naturskyddsföreningen är medarrangörer.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Elmopedturné 2010 med Pär Holmgren m fl

2010-04-19
Utan att släppa ifrån sig en enda koldioxidmolekyl ska meteorologen Pär Holmgren, koldioxidbantaren och artisten Staffan Lindberg samt kabaréartisterna Jonsson & Nilsson (Anna och Sara) ta sig 350 km från Värmland till Stockholm med elmoped (utom Anna som tar cykeln).

Under vägen bjuder de på ”350 km för klimatet”, en föreställning för allmänheten där även fler artister (lokala och/eller rikskända), bjuds in att gästspela. Allt för att utbilda, engagera och underhålla om våra globala miljöfrågor. Med underfundig undergångsunderhållning, översvämningspoesi, domedagskomik, rimmad omvärldsanalys samt världens längsta lista på lösningar kommer de slå (mellan)Sverige med häpnad och ingjuta hopp i dess befolkning. Alla med ett nollutsläppande fordon (som elmopeder, elbilar eller cyklar) kommer att inbjudas att göra sällskap under turnén.

Vad gör vi nu, när världens ledare inte förmår enas kring det vetenskapen säger att situationen kräver? Vad kan vi göra som enskilda människor, i kommunerna och på våra arbetsplatser? Allt detta och mycket mer vill den här klimatturnén svara på. Lokala politiker, förenings- och näringsliv kommer att bjudas in och bli engagerade och peppade i sitt hållbarhetsarbete.

För att vi ska få ett långsiktigt hållbart klimat och därmed en stabil livsmiljö för kommande generationer får inte koldioxidkoncentrationen överstiga 350* ppm (miljontedelar). Just nu är vi redan uppe i ca 390 ppm. Att stoppa utsläppen och på olika sätt sänka halten av växthusgaser i atmosfären är just nu mänsklighetens största utmaning. Denna turné vill vara en del av ett svar på denna utmaning och vill få folk engagerade för denna vision och förhoppningsvis få dem själva att bidra. Under resans gång kommer vi med människor, fordon, träpinnar, stenar, kossor och annat att bilda siffrorna 350 som en manifestation. Detta görs redan över hela världen. Gå in på www.350.org och njut av bilderna. Väl framme i Stockholm (femte juni, världsmiljödagen) tänkte vi knacka på hos de 350 ledamöterna i Sveriges riksdag (om man lägger till talmannen) och fråga efter deras syn på saken.

* 350 ppm koldioxid motsvarar ca 450 ppm växthusgaser. Här avses 350 ppm koldioxid.

Turnén går av stapeln 28:e Maj – 6:e Juni

■28 maj Karlstad
■29 maj Karlskoga
■30 maj Örebro
■31 maj Örebro
■1 juni Köping
■2 juni Västerås
■3 juni Enköping
■4 juni Bålsta
■5 juni Stockholm, Världsmiljödagen med 350 cyklister
■6 juni Stockholm, Vasaparken, Nationaldagsfirande

Studiefrämjandet och naturskyddsföreningen är medarrangörer.

Senaste nyheter