Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Eliq ska hjälpa dig att spara energi

https://www.klimatsmart.se/images/news/eliq_logo250x147.png

Pilotserien av Exibeas energidisplay Eliq (fd. Elviz) är klar och ska nu testas av Grästorp Energi, Alingsås Energi, NCC och Trollhättans Stad. Fram till sommaren kommer 50 hushåll utvärdera Eliqs användarvänlighet. De ska förmedla sina reaktioner på produkten, vad som är bra och vad som kan göras bättre. Parallellt anpassas energidisplayen för serietillverkning. Produktionen ska sättas upp och kvalitetssäkras. - Eliq kommer till hundra procent tillverkas i Sverige och med största sannolikhet här i Västra Götalandsregionen, säger Joakim Ottander, vd Exibea. Eliq är en energidisplay som är kompatibel med de moderna fjärravlästa elmätarna och nyttjar dessa för att kostnadseffektivt tillgodose konsumenternas behov av bättre information kring elförbrukningen. Exibeas produkt är lättanvänd och kan installeras av användaren själv. Eliq visualiserar förbrukningen i realtid vilket innebär att användaren kan se exakt vad hon eller han sparat genom att stänga av TV:n eller släcka lampan. Eliq är utvecklad för att användas för villaägare. - Det finns liknande produkter på marknaden men informationen de återger till konsumenten är väldigt teknisk. Vi har utvecklat vår produkt utifrån tre värdeord; roligt, enkelt, miljötänk. Eliq fungerar för hela familjen och är ett bra sätt att involvera barnen i energibesparing och att bli klimatsmarta, säger Joakim. Eliq kommer på marknaden efter sommaren. Då kommer den att säljas på Exibeas hemsida och via utvalda samarbetspartners. - Vi lanserar till hösten då människor återigen börjar bli intresserade av energibesparing efter en ljus sommar. Eliq är en bra investering för att få koll på vinterns energiförbrukning, avslutar Joakim Ottander. Kontakt: Joakim Ottander, 0735-05 90 11 Exibea AB drivs som ett inkubatorföretag på Innovatum Teknikparks Inkubator i Trollhättan. Exibea grundades 2008 av Joakim Ottander och André Mellin.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Eliq ska hjälpa dig att spara energi

2010-02-02
Pilotserien av Exibeas energidisplay Eliq (fd. Elviz) är klar och ska nu testas av Grästorp Energi, Alingsås Energi, NCC och Trollhättans Stad.

Fram till sommaren kommer 50 hushåll utvärdera Eliqs användarvänlighet. De ska förmedla sina reaktioner på produkten, vad som är bra och vad som kan göras bättre. Parallellt anpassas energidisplayen för serietillverkning. Produktionen ska sättas upp och kvalitetssäkras.

- Eliq kommer till hundra procent tillverkas i Sverige och med största sannolikhet här i Västra Götalandsregionen, säger Joakim Ottander, vd Exibea.

Eliq är en energidisplay som är kompatibel med de moderna fjärravlästa elmätarna och nyttjar dessa för att kostnadseffektivt tillgodose konsumenternas behov av bättre information kring elförbrukningen. Exibeas produkt är lättanvänd och kan installeras av användaren själv. Eliq visualiserar förbrukningen i realtid vilket innebär att användaren kan se exakt vad hon eller han sparat genom att stänga av TV:n eller släcka lampan. Eliq är utvecklad för att användas för villaägare.

- Det finns liknande produkter på marknaden men informationen de återger till konsumenten är väldigt teknisk. Vi har utvecklat vår produkt utifrån tre värdeord; roligt, enkelt, miljötänk. Eliq fungerar för hela familjen och är ett bra sätt att involvera barnen i energibesparing och att bli klimatsmarta, säger Joakim.

Eliq kommer på marknaden efter sommaren. Då kommer den att säljas på Exibeas hemsida och via utvalda samarbetspartners.

- Vi lanserar till hösten då människor återigen börjar bli intresserade av energibesparing efter en ljus sommar. Eliq är en bra investering för att få koll på vinterns energiförbrukning, avslutar Joakim Ottander.

Kontakt: Joakim Ottander, 0735-05 90 11

Exibea AB drivs som ett inkubatorföretag på Innovatum Teknikparks Inkubator i Trollhättan. Exibea grundades 2008 av Joakim Ottander och André Mellin.
Källa: Exibea

Senaste nyheter