Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Elbilsrekordet från Halmstad fulladdade

https://www.klimatsmart.se/images/news/elbilsrekordetcitroenczero250x109a.gif

Elbilsrekordet fortsätter sin resa Ystad-Haparanda efter möten med kommunledning och allmänhet i Halmstad. Gröna Bilister bedömer Halmstad som elbilskommun. - Halmstad har kommit en bit på vägen mot att bli en riktigt bra Elbilskommun, säger Caroline Magnusson som rattar elbilen i Elbilsrekordet. "Halmstad har redan skaffat en elbil, installerat laddstolpar och i dagens möte med kommunalrådet för samhällsbyggnad, Henrik Oretorp, så ställde han sig bakom Gröna Bilisters punkter för att bli Sveriges Elbilsbästa kommun. Gröna Bilisters fem punkter för att bli Elbilsbästa kommun: 1. Köp, leasa och hyr elbilar – nu! 2. Slå fast en elbilspolicy. 3. Ställ krav också på elbilen. 4. Sätt upp laddstolpar och snabbladdningsstationer. 5. Hjälp medborgarna på traven. - Kommunerna har en nyckelroll i omställningen till hållbar bilism och elbilar. Det är mycket glädjande att Halmstad tydligt vill ta detta ansvar och vi kommer att följa deras arbete med spänning, säger Mattias Goldmann, projektledare för Gröna Bilisters Elbilsrekordet. Elbilsrekordet startade den 7 juni i Ystad och den 1 juli ska bilen vara framme i Haparanda. Därefter medverkar elbilen på Stockholm Green Festival den 3 juli och Almedalsveckan, där Gröna Bilister har elbilsseminarium den 4 juli. Elbilsrekordet genomförs i samarbete med Citroën Sverige, Chargestorm och Öresundskraft. Turnén går från Ystad till Haparanda, med träffar med kommunledningen i 38 kommuner och en mängd andra aktiviteter under resan. För ytterligare information, kontakta: Mattias Goldmann, 070-309 00 45, mattias.goldmann@gronabilister.se Caroline Magnusson, 0738-136 931, caroline.magnusson@gronabilister.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Elbilsrekordet från Halmstad fulladdade

2011-06-13
Elbilsrekordet fortsätter sin resa Ystad-Haparanda efter möten med kommunledning och allmänhet i Halmstad. Gröna Bilister bedömer Halmstad som elbilskommun.

- Halmstad har kommit en bit på vägen mot att bli en riktigt bra Elbilskommun, säger Caroline Magnusson som rattar elbilen i Elbilsrekordet. "Halmstad har redan skaffat en elbil, installerat laddstolpar och i dagens möte med kommunalrådet för samhällsbyggnad, Henrik Oretorp, så ställde han sig bakom Gröna Bilisters punkter för att bli Sveriges Elbilsbästa kommun.

Gröna Bilisters fem punkter för att bli Elbilsbästa kommun:
1. Köp, leasa och hyr elbilar – nu!
2. Slå fast en elbilspolicy.
3. Ställ krav också på elbilen.
4. Sätt upp laddstolpar och snabbladdningsstationer.
5. Hjälp medborgarna på traven.

- Kommunerna har en nyckelroll i omställningen till hållbar bilism och elbilar. Det är mycket glädjande att Halmstad tydligt vill ta detta ansvar och vi kommer att följa deras arbete med spänning, säger Mattias Goldmann, projektledare för Gröna Bilisters Elbilsrekordet.

Elbilsrekordet startade den 7 juni i Ystad och den 1 juli ska bilen vara framme i Haparanda. Därefter medverkar elbilen på Stockholm Green Festival den 3 juli och Almedalsveckan, där Gröna Bilister har elbilsseminarium den 4 juli. Elbilsrekordet genomförs i samarbete med Citroën Sverige, Chargestorm och Öresundskraft. Turnén går från Ystad till Haparanda, med träffar med kommunledningen i 38 kommuner och en mängd andra aktiviteter under resan.

För ytterligare information, kontakta:
Mattias Goldmann, 070-309 00 45, mattias.goldmann@gronabilister.se
Caroline Magnusson, 0738-136 931, caroline.magnusson@gronabilister.se.

Se även www.elbilsrekordet.se och www.gronabilister.se.

Senaste nyheter