Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Elbilspool i Helsingborg över förväntan

https://www.klimatsmart.se/images/news/oresundel227x341.jpg

Den elbilspool som Move About och Öresundskraft lanserade i mars 2012 har vuxit snabbt. Femtio privatkunder och över tio företagskunder är nu medlemmar. ”Poolen har vuxit dubbelt så fort som vi trodde” säger vd Mikael Kilter vid Move About. –Det är helt klart större drag och intresse i Helsingborg jämfört med Göteborg. Under första kvartalet i Helsingborg har vi redan fått 50 privatkunder. I princip anmäler sig en ny kund varje dag och det är över våra förväntningar, säger Mikael Kilter, vd för Move About, företaget som driver och sköter elbilspoolen i Helsingborg. Mikael Kilter ser flera orsaker till framgången i Helsingborg. –Generellt är helsingborgarna på hugget och nyfikna. De verkar väldigt öppna för att pröva nytt. De kör också längre än den vanliga genomsnittsresan för Move About-kunder, runt fem mil jämfört med tre mil. –Sen syns poolen bra. Bilarna står parkerade där mycket folk rör sig och solcellstaket vid parkeringen bredvid Dunkers kulturhus har uppmärksammats av många. Ett tredje skäl enligt Mikael Kilter är att tekniken med internetbokning och tillgången till bilarna har fungerat bra. –Vi har haft problem med låset på ett par av bilarna men utöver det så har det gått väldigt bra. Vi får många positiva kommentarer. Extra roligt är att flera medlemmar nu på allvar börjar ifrågasätta sitt nästa bilköp. Några har till och med flaggat för att sälja sin egen bil till förmån för elbilspoolen. Mikael Kilter och Move About vill nu gå vidare med fler elbilspooler i Skåne. –Regionen som helhet är på hugget och vi för diskussioner med både kommuner och företag om att öppna elbilspooler. Det är i Skåne och Västra Götaland som vi ser våra främsta expansionsmöjligheter på kort sikt. För mer information, kontakta: Mikael Kilter, vd, Move About, 070-566 13 24 Per Lundgren, elbilsexpert, Öresundskraft, 070-418 32 14.

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Elbilspool i Helsingborg över förväntan

2012-06-12
Den elbilspool som Move About och Öresundskraft lanserade i mars 2012 har vuxit snabbt. Femtio privatkunder och över tio företagskunder är nu medlemmar. ”Poolen har vuxit dubbelt så fort som vi trodde” säger vd Mikael Kilter vid Move About.

–Det är helt klart större drag och intresse i Helsingborg jämfört med Göteborg. Under första kvartalet i Helsingborg har vi redan fått 50 privatkunder. I princip anmäler sig en ny kund varje dag och det är över våra förväntningar, säger Mikael Kilter, vd för Move About, företaget som driver och sköter elbilspoolen i Helsingborg.

Mikael Kilter ser flera orsaker till framgången i Helsingborg.

–Generellt är helsingborgarna på hugget och nyfikna. De verkar väldigt öppna för att pröva nytt. De kör också längre än den vanliga genomsnittsresan för Move About-kunder, runt fem mil jämfört med tre mil.

–Sen syns poolen bra. Bilarna står parkerade där mycket folk rör sig och solcellstaket vid parkeringen bredvid Dunkers kulturhus har uppmärksammats av många.

Ett tredje skäl enligt Mikael Kilter är att tekniken med internetbokning och tillgången till bilarna har fungerat bra.

–Vi har haft problem med låset på ett par av bilarna men utöver det så har det gått väldigt bra. Vi får många positiva kommentarer. Extra roligt är att flera medlemmar nu på allvar börjar ifrågasätta sitt nästa bilköp. Några har till och med flaggat för att sälja sin egen bil till förmån för elbilspoolen.

Mikael Kilter och Move About vill nu gå vidare med fler elbilspooler i Skåne.

–Regionen som helhet är på hugget och vi för diskussioner med både kommuner och företag om att öppna elbilspooler. Det är i Skåne och Västra Götaland som vi ser våra främsta expansionsmöjligheter på kort sikt.

För mer information, kontakta:
Mikael Kilter, vd, Move About, 070-566 13 24
Per Lundgren, elbilsexpert, Öresundskraft, 070-418 32 14.

Senaste nyheter