Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Ekolyxig hudvård i Östersund

https://www.klimatsmart.se/images/news/ekolyxighudvard.jpg

Turkos eko klinik och butik är namnet på en ny spännande konceptbutik på Köpmangatan 34 i Östersund. Temat är exklusiv ekologisk hudvård, och miljön och utbudet gör det till en upplevelse som man hittills behövt resa utomlands för att finna. Här är ekolyx är ett njutningsfyllt sätt att värna om miljön! Med en ambition att göra lyxig naturlig hudvård tillgänglig för alla driver dipl. naturkosmetiska hudvårdsterapeuten Gabriela Lexmyr Lindström tillsammans med sin man Mats Lindström en hudvårdsklinik med butik på ett centralt men lugnt läge i Östersund. Gabriela har sedan några år tagit emot kunder som önskat bland annat ekologiska ansiktsbehandlingar i en mysig stuga vid Storsjöns strand strax utanför stan (Bystranden, Lugnvik), men nu tar de steget in till city. I ett av den centrala stadens äldre hus har en smakfullt inredd butik med lugn och trevlig atmosfär skapats. Vad som började med Gabrielas intresse för naturlig skönhet har med tiden växt till både en butik och en importfirma med kunder i hela Sverige och en verksamhet där även maken är med på full tid och det finns planer på nyanställning. Nyckeln till framgången är ett koncept som kombinerar omsorgen om naturen med den eviga önskan om flärd. Nu har Turkos AB exklusiva distributionsavtal med fyra etablerade internationella varumärken; Nvey Eco (Make-up, Australien), Alqvimia (Spa/Hudvård, Spanien), Florascent (Parfym, Tyskland) och Farfalla (Hud/hårvård, Schweiz). Men att komma så långt har tagit flera år, och bara att hitta lämpliga varumärken som motsvarar kraven har inneburit otaliga timmar vid datorn och många provbeställningar från hela världen. – Ja det stämmer, jag letade efter sådana hudvårdsmärken som jag själv ville ha – en bra innehållslista och med lite lyxigare känsla. När jag insåg att det var en önskan jag delade med många andra dök tankarna upp om att utveckla en importverksamhet. Och vi ser på efterfrågan att vi är rätt ute med vårt koncept Exklusiv ekologisk hudvård och våra varumärken. Det är jättekul! Att just Östersund skulle vara platsen för exklusiv ekologisk hudvård är egentligen ingen tillfällighet, även om modellen hittills framför allt förekommit i länder som Danmark, England och Spanien. Jämtland har en stark ställning när det gäller naturlig hälsa; i Östersund finns ovanligt många hälsokostaffärer, utbudet av naturligt inriktade skönhetssalonger ökar, och på lokala marknader har man alltid träffat på stora och små tillverkare av naturliga krämer och salvor. Och nu är alltså tiden mogen för att ge flärd och lyx med en naturlig omtanke, hos Turkos eko klinik & butik på Köpmangatan 34 i Östersund! Kontakt: Gabriela Lexmyr Lindström, 070-34 99 003, gabriela@turkos.nu.

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Ekolyxig hudvård i Östersund

2010-04-13
Turkos eko klinik och butik är namnet på en ny spännande konceptbutik på Köpmangatan 34 i Östersund. Temat är exklusiv ekologisk hudvård, och miljön och utbudet gör det till en upplevelse som man hittills behövt resa utomlands för att finna. Här är ekolyx är ett njutningsfyllt sätt att värna om miljön!

Med en ambition att göra lyxig naturlig hudvård tillgänglig för alla driver dipl. naturkosmetiska hudvårdsterapeuten Gabriela Lexmyr Lindström tillsammans med sin man Mats Lindström en hudvårdsklinik med butik på ett centralt men lugnt läge i Östersund. Gabriela har sedan några år tagit emot kunder som önskat bland annat ekologiska ansiktsbehandlingar i en mysig stuga vid Storsjöns strand strax utanför stan (Bystranden, Lugnvik), men nu tar de steget in till city. I ett av den centrala stadens äldre hus har en smakfullt inredd butik med lugn och trevlig atmosfär skapats.

Vad som började med Gabrielas intresse för naturlig skönhet har med tiden växt till både en butik och en importfirma med kunder i hela Sverige och en verksamhet där även maken är med på full tid och det finns planer på nyanställning. Nyckeln till framgången är ett koncept som kombinerar omsorgen om naturen med den eviga önskan om flärd. Nu har Turkos AB exklusiva distributionsavtal med fyra etablerade internationella varumärken; Nvey Eco (Make-up, Australien), Alqvimia (Spa/Hudvård, Spanien), Florascent (Parfym, Tyskland) och Farfalla (Hud/hårvård, Schweiz). Men att komma så långt har tagit flera år, och bara att hitta lämpliga varumärken som motsvarar kraven har inneburit otaliga timmar vid datorn och många provbeställningar från hela världen.

– Ja det stämmer, jag letade efter sådana hudvårdsmärken som jag själv ville ha – en bra innehållslista och med lite lyxigare känsla. När jag insåg att det var en önskan jag delade med många andra dök tankarna upp om att utveckla en importverksamhet. Och vi ser på efterfrågan att vi är rätt ute med vårt koncept Exklusiv ekologisk hudvård och våra varumärken. Det är jättekul!

Att just Östersund skulle vara platsen för exklusiv ekologisk hudvård är egentligen ingen tillfällighet, även om modellen hittills framför allt förekommit i länder som Danmark, England och Spanien. Jämtland har en stark ställning när det gäller naturlig hälsa; i Östersund finns ovanligt många hälsokostaffärer, utbudet av naturligt inriktade skönhetssalonger ökar, och på lokala marknader har man alltid träffat på stora och små tillverkare av naturliga krämer och salvor. Och nu är alltså tiden mogen för att ge flärd och lyx med en naturlig omtanke, hos Turkos eko klinik & butik på Köpmangatan 34 i Östersund!

Kontakt: Gabriela Lexmyr Lindström, 070-34 99 003, gabriela@turkos.nu.

Senaste nyheter