Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Ekologiskt godis till påsk

https://www.klimatsmart.se/images/news/gois250x244.jpg

Sveriges största godishögtid står för dörren. Under påsken stoppar vi svenskar i oss cirka 6 000 ton godis. På det lilla ekoföretaget Sjölunda Gård tar man fram ekologiska alternativ med 100% naturliga ingredienser och med färger och smaker från riktiga frukter, växter och bär. – Inför påsk köper vi tonvis med godis till barnens påskägg. Det är inte många som hinner studera de finstilta ingredienslistorna. Det är lätt hänt att syntetiska färg- och smakämnen, sötnings- och konserveringsmedel och härdat fett slinker ned bland godsakerna, säger Charlotte André på Sjölunda Gård. Det lilla ekoföretaget Sjölunda Gård drivs med ett stort engagemang för ekologi, miljö och hälsa. Under varumärket Ekorrens Ekologiska finns ett brett sortiment ekologiskt godis. Den ekologiska märkningen garanterar konsumenten att produkten är fri från onaturliga tillsatser. Flera av alternativen är också vegetariska, glutenfria och laktosfria. Genom att kommunicera ekologi på ett modernt och roligt sätt vill företaget få flera att göra ett medvetet val även i godishyllan. Ekorrens Ekologiska har följande godispåsar i sortimentet: Flower Power: Vingummiblommor med fruktsmak. Peace Love: Peacemärken av saltlakrits blandade med hallonhjärtan. Like my Bike: Skumcyklar med smak av söta frukter. Back to Basics: Colaflaskor, lakritsbitar, yoghurtfrukter och sega frukter. (kommer snart) Green is the new Black: Lakritsrullar och små twistade lakritsbitar. (kommer snart) Step by Step: Sura ”fotavtryck” med smak av apelsin, ananas, körsbär och äpple. (kommer snart) – Många väljer ekologiskt godis eftersom det inte innehåller några konstgjorda färg- eller smakämnen, inte heller några syntetiska sötnings- eller konserveringsmedel. Härdade fetter slipper man också bland ingredienserna. Andra gör ett ekologiskt val för att stödja alla ekobönder som bidrar till både bättre mat och till ett bättre klimat. Eller för att det helt enkelt är väldigt gott, säger Charlotte André. Ekorrens Ekologiska finns hos utvalda butiker runt om i landet. Godispåsarna kostar ca 25 kr och kexchokladen ca 15 kr. För mer information, kontakta: Charlotte André, 0701-885 019, charlotte@sjolundagard.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Ekologiskt godis till påsk

2013-03-19
Sveriges största godishögtid står för dörren. Under påsken stoppar vi svenskar i oss cirka 6 000 ton godis. På det lilla ekoföretaget Sjölunda Gård tar man fram ekologiska alternativ med 100% naturliga ingredienser och med färger och smaker från riktiga frukter, växter och bär.

– Inför påsk köper vi tonvis med godis till barnens påskägg. Det är inte många som hinner studera de finstilta ingredienslistorna. Det är lätt hänt att syntetiska färg- och smakämnen, sötnings- och konserveringsmedel och härdat fett slinker ned bland godsakerna, säger Charlotte André på Sjölunda Gård.

Det lilla ekoföretaget Sjölunda Gård drivs med ett stort engagemang för ekologi, miljö och hälsa. Under varumärket Ekorrens Ekologiska finns ett brett sortiment ekologiskt godis. Den ekologiska märkningen garanterar konsumenten att produkten är fri från onaturliga tillsatser. Flera av alternativen är också vegetariska, glutenfria och laktosfria.

Genom att kommunicera ekologi på ett modernt och roligt sätt vill företaget få flera att göra ett medvetet val även i godishyllan.

Ekorrens Ekologiska har följande godispåsar i sortimentet:
Flower Power: Vingummiblommor med fruktsmak.
Peace Love: Peacemärken av saltlakrits blandade med hallonhjärtan.
Like my Bike: Skumcyklar med smak av söta frukter.
Back to Basics: Colaflaskor, lakritsbitar, yoghurtfrukter och sega frukter. (kommer snart)
Green is the new Black: Lakritsrullar och små twistade lakritsbitar. (kommer snart)
Step by Step: Sura ”fotavtryck” med smak av apelsin, ananas, körsbär och äpple. (kommer snart)

– Många väljer ekologiskt godis eftersom det inte innehåller några konstgjorda färg- eller smakämnen, inte heller några syntetiska sötnings- eller konserveringsmedel. Härdade fetter slipper man också bland ingredienserna. Andra gör ett ekologiskt val för att stödja alla ekobönder som bidrar till både bättre mat och till ett bättre klimat. Eller för att det helt enkelt är väldigt gott, säger Charlotte André.

Ekorrens Ekologiska finns hos utvalda butiker runt om i landet. Godispåsarna kostar ca 25 kr och kexchokladen ca 15 kr.

För mer information, kontakta:
Charlotte André, 0701-885 019, charlotte@sjolundagard.se.

Senaste nyheter