Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Ekohotellet Good Hotel i San Francisco

https://www.klimatsmart.se/images/news/goodhotel250x340.jpg

När jag var på klimatutbildning med Al Gore och hans Climate Reality Project i San Fransicso i augusti passade jag på att besöka ekohotellet Good Hotel. The Good Hotel är ett kul, inspirerande och ungdomligt hotell mitt i SF. På nätet hade jag lästa ganska negativa recensioner om stället innan jag åkte dit, men jag fick ett helt annat och mycket positivt intryck. Trevlig personal, kul inredning och genomsyrat av miljötänk. Mycket av möblerna och inredningen var gjort av återvunnet material. Sängarna var ihopsnickrade av återvunnet trä, filtarna var gjorda av återvunna pet-flaskor, taklampan var gjord av gamla glasflaskor för att nämna några exempel. Sängarna hade också en inbyggd bokhylla vid fotändan, där gästerna kunde byta böcker med varandra. Det skojigaste och mest oväntade var dock att se hur man återanvände vatten från handtvätt till att spola toaletten. ”Sink positive – get clean, save water” kallades det. Det var en finurlig konstruktion (se bilder på bloggen), där det ovanpå på toalettens vattenbehållare fanns en liten kran och ett handfat. När man spolade på toaletten så rann det vatten genom kranen ner i handfatet och därefter vidare ner i toalettens vattenbehållare. Fiffigt!

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Ekohotellet Good Hotel i San Francisco

2012-11-19
Good Hotell - sett från gatan.
När jag var på klimatutbildning med Al Gore och hans Climate Reality Project i San Fransicso i augusti passade jag på att besöka ekohotellet Good Hotel.

The Good Hotel är ett kul, inspirerande och ungdomligt hotell mitt i SF. På nätet hade jag lästa ganska negativa recensioner om stället innan jag åkte dit, men jag fick ett helt annat och mycket positivt intryck. Trevlig personal, kul inredning och genomsyrat av miljötänk.

Mycket av möblerna och inredningen var gjort av återvunnet material. Sängarna var ihopsnickrade av återvunnet trä, filtarna var gjorda av återvunna pet-flaskor, taklampan var gjord av gamla glasflaskor för att nämna några exempel.

Sängarna hade också en inbyggd bokhylla vid fotändan, där gästerna kunde byta böcker med varandra.

Det skojigaste och mest oväntade var dock att se hur man återanvände vatten från handtvätt till att spola toaletten. ”Sink positive – get clean, save water” kallades det.

Det var en finurlig konstruktion (se bilder på bloggen), där det ovanpå på toalettens vattenbehållare fanns en liten kran och ett handfat. När man spolade på toaletten så rann det vatten genom kranen ner i handfatet och därefter vidare ner i toalettens vattenbehållare. Fiffigt!

The Good Hotel: www.thegoodhotel.com/

Jens Ljunggren
Ekosvensson.se

<i>Ekosvensson är ett projekt som utforskar och inspirerar kring hur man som en helt vanlig familj i ett helt vanligt hus kan leva mer miljövänligt och klimatsmart. Läs mer på www.ekosvensson.se.</i>

Senaste nyheter