Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Ekofasad rengör miljövänligt på Söder

https://www.klimatsmart.se/images/news/fasadtvattpasodermalm187x250.jpg

Fatburen, korvfabriken eller som fastigheten egentligen heter; kvarteret Fatburssjön 8 på Södermalm fick under sommaren 2010 rena fönster och en fräschare fasad. Att välja rätt leverantör med hänsyn till ett miljöledningssystem är inte alltid så lätt, men med Ekofasads hjälp behövdes varken kemikalier eller höga tryck för ett bra resultat. Fastigheten täcker ett helt kvarter på Södermalm och den största hyresgästen är Skatteverket, vars personal arbetar i drygt halva byggnaden. Kvarteret byggdes i sin nuvarande form 2002 och från och med första juli 2010 har facilityserviceföretaget L&T Service ansvarat för att ge ”Fatburen” en uppfräschning såväl in- som utvändigt. L&T Service är miljöcertifierat (enligt ISO14001) och arbetar dessutom efter ett eget miljöprogram för ekologisk rengöring. Därför är det speciellt roligt för Ekofasad att få leverera sina tjänster till L&T Service, som i likhet med Ekofasad är ett företag som värnar om miljöfrågan på ett seriöst sätt. Ekofasads enhet i Solna gjorde uppdraget under fyra soliga veckor och arbetsledare Hasse Azad intygar att ”jobbet gick mycket bra, men att det inte var något för höjdrädda”. Även beställaren var positivt överraskad: Vi är jättenöjda - metoden är imponerande. På helt naturlig väg tvättades både fasad och fönster – det blir inte samma helhetsintryck som om man bara hade tvättat rent fönster, säger Matthias Lindholm, driftchef på L&T Service. Ekofasad™ rengör fasader i samtliga material. Företagets metod utsågs till ”Bäst i test” av Folksam hösten 2008. Tekniken som används är modern, skonsam och utan kemikalier. Ekofasad™ har även lösningar för att ta hand om avfallsvattnet och rena detta vilket i kombination med att inga kemikalier används gör att företaget är ett av få eller kanske det enda på marknaden idag som uppfyller gällande lagstiftning inom området.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Ekofasad rengör miljövänligt på Söder

2010-11-29
Fatburen, korvfabriken eller som fastigheten egentligen heter; kvarteret Fatburssjön 8 på Södermalm fick under sommaren 2010 rena fönster och en fräschare fasad. Att välja rätt leverantör med hänsyn till ett miljöledningssystem är inte alltid så lätt, men med Ekofasads hjälp behövdes varken kemikalier eller höga tryck för ett bra resultat.

Fastigheten täcker ett helt kvarter på Södermalm och den största hyresgästen är Skatteverket, vars personal arbetar i drygt halva byggnaden. Kvarteret byggdes i sin nuvarande form 2002 och från och med första juli 2010 har facilityserviceföretaget L&T Service ansvarat för att ge ”Fatburen” en uppfräschning såväl in- som utvändigt.

L&T Service är miljöcertifierat (enligt ISO14001) och arbetar dessutom efter ett eget miljöprogram för ekologisk rengöring. Därför är det speciellt roligt för Ekofasad att få leverera sina tjänster till L&T Service, som i likhet med Ekofasad är ett företag som värnar om miljöfrågan på ett seriöst sätt. Ekofasads enhet i Solna gjorde uppdraget under fyra soliga veckor och arbetsledare Hasse Azad intygar att ”jobbet gick mycket bra, men att det inte var något för höjdrädda”. Även beställaren var positivt överraskad:

Vi är jättenöjda - metoden är imponerande. På helt naturlig väg tvättades både fasad och fönster – det blir inte samma helhetsintryck som om man bara hade tvättat rent fönster, säger Matthias Lindholm, driftchef på L&T Service.

Ekofasad™ rengör fasader i samtliga material. Företagets metod utsågs till ”Bäst i test” av Folksam hösten 2008. Tekniken som används är modern, skonsam och utan kemikalier. Ekofasad™ har även lösningar för att ta hand om avfallsvattnet och rena detta vilket i kombination med att inga kemikalier används gör att företaget är ett av få eller kanske det enda på marknaden idag som uppfyller gällande lagstiftning inom området.
Källa: Ekofasad
Foto: Ekofasad

Senaste nyheter