Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Ekodesign från Kalifornien till Sverige

https://www.klimatsmart.se/images/news/Stewart-and-Brown-logo.jpg

Stewart+Brown är den kreativa konstnärsduon från Kalifornien som de senaste åren har gjort sig kända för sina okonventionell modedesign. Med inspiration från konstnärens kreativitet visar kollektionerna en serie eleganta ekologiska plagg med spännande snitt, starka färger och högklassig kvalitet. Sedan årsskiftet representeras Stewart+Brown i Norden av gemenskap:grön. Med erfarenheter av professionellt designarbete för några av de mest framstående och högklassiga livsstilsvarumärkena i USA startade paret Karen Stewart och Howard Brown märket Stewart+Brown i Los Angeles, Kalifornien 2002. Målet var att gå i bräschen för en rörelse för hållbart mode och även inspirera andra att göra det. - Stewart+Brown utmärks av två saker, dels sin otroliga kreativitet med inspiration i färg och form från naturen som känns väldigt personlig, menar Monica Welander, projektansvarig på gemenskap:grön. - Sen är det också roligt att arbeta med ett sådant exlusivt varumärke med sina högkvalitativa material som till exempel mongolisk cashmere. Stewart+Brown arbetar bara med högklassiga och miljövänliga material som mongolisk cashmere, ekologisk bomull och andra gröna material som tencell och hampajersey. Även överskottet från fabrikernas textilproduktion är viktiga delar. Urvalet av textilmaterialet utgår för en respekt för miljön och producenterna själva. Textilproduktionen sker i Kalifornien, USA med undantag av plaggen av mongolisk cashmere som är producerade i Mongoliet. För Stewart+Brown står konsten i centrum. Som utbildad konstnär hämtar Karen inspiration från bilder och färger i sina skissböcker. Howard har en bakgrund som grafisk designer. Livets alla aspekter - familjeliv, kärleken, upplevelser, gamla minnen och föremål blir tillsammans med ekomaterialens färger och struktur en smältdegel för den stil som utmärker Stewart+Browns kreationer. Tillsammans blir deras plagg helt enkelt personliga. Stewart+Brown donerar minst 1% av all försäljning till icke-vinstdrivande, icke-statliga miljöorganisationer och sociala organisationer. För ytterligare information kontakta: Monica Welander, projektansvarig gemenskap:grön, 08-522 149 02, monica.welander@gemenskapgron.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Ekodesign från Kalifornien till Sverige

2010-03-26
Stewart+Brown är den kreativa konstnärsduon från Kalifornien som de senaste åren har gjort sig kända för sina okonventionell modedesign. Med inspiration från konstnärens kreativitet visar kollektionerna en serie eleganta ekologiska plagg med spännande snitt, starka färger och högklassig kvalitet. Sedan årsskiftet representeras Stewart+Brown i Norden av gemenskap:grön.

Med erfarenheter av professionellt designarbete för några av de mest framstående och högklassiga livsstilsvarumärkena i USA startade paret Karen Stewart och Howard Brown märket Stewart+Brown i Los Angeles, Kalifornien 2002. Målet var att gå i bräschen för en rörelse för hållbart mode och även inspirera andra att göra det.

- Stewart+Brown utmärks av två saker, dels sin otroliga kreativitet med inspiration i färg och form från naturen som känns väldigt personlig, menar Monica Welander, projektansvarig på gemenskap:grön.
- Sen är det också roligt att arbeta med ett sådant exlusivt varumärke med sina högkvalitativa material som till exempel mongolisk cashmere.

Stewart+Brown arbetar bara med högklassiga och miljövänliga material som mongolisk cashmere, ekologisk bomull och andra gröna material som tencell och hampajersey. Även överskottet från fabrikernas textilproduktion är viktiga delar. Urvalet av textilmaterialet utgår för en respekt för miljön och producenterna själva. Textilproduktionen sker i Kalifornien, USA med undantag av plaggen av mongolisk cashmere som är producerade i Mongoliet.

För Stewart+Brown står konsten i centrum. Som utbildad konstnär hämtar Karen inspiration från bilder och färger i sina skissböcker. Howard har en bakgrund som grafisk designer. Livets alla aspekter - familjeliv, kärleken, upplevelser, gamla minnen och föremål blir tillsammans med ekomaterialens färger och struktur en smältdegel för den stil som utmärker Stewart+Browns kreationer. Tillsammans blir deras plagg helt enkelt personliga.

Stewart+Brown donerar minst 1% av all försäljning till icke-vinstdrivande, icke-statliga miljöorganisationer och sociala organisationer.

För ytterligare information kontakta:
Monica Welander, projektansvarig gemenskap:grön, 08-522 149 02, monica.welander@gemenskapgron.se.

Senaste nyheter