Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Effektivaste solpaneler för villa

https://www.klimatsmart.se/images/news/wagnereuro250x177.jpg

Efter årsskiftet testas alla solfångare som är berättigade till bidrag på lika villkor enligt Solar Keymark. Det visar sig då att solfångarpaketet Svesol Premiums solfångarmodul Wagner Euro L20 AR är Sveriges effektivaste plana solfångare för villor. - Vi testar och väljer ut de komponenter som ger bästa resultat i våra värmesystem. Att solfångaren i premiumpaketen nu är den med högst årligt energiutbyte per kvadratmeter är ett bra kvitto och en kvalitetsstämpel för oss och våra kunder, säger Klaus Lorenz. Solfångaren Wagner Euro L20 AR som ingår i solfångarpaketet Svesol Premium har högst beräknat årligt energiutbyte bland plana solfångarmoduler under 10 kvadratmeter med 509 kWh/kvm, enligt SPs lista över Solar Keymark-certifierade solfångare. Solfångaren tillverkas av Wagner & Co i Tyskland som är en av Europas största och mest erfarna tillverkare med över 30 års erfarenhet av solvärmeteknik. Euro L20 AR är Wagners prisbelönta toppmodell. Det har under en period funnits olika märkningar av solfångare för att få solvärmestöd, bland annat europeiska Solar Keymark och Svenska P-märkningen. Från årsskiftet gäller endast Solar Keymark för solvärmestöd. Alla beräknade årsutbyten på svenska SPs lista över solfångare ska därmed baseras på data från den mer omfattande Solar Keymark-certifieringen. Det betyder att alla solfångare nu testas på lika villkor. Solar Keymark-certifieringen är en frivillig kvalitetskontroll och innefattar bland annat typprovning av produkten enligt EN standarden och tillverkningskontroll (ISO 9000-nivå).

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Effektivaste solpaneler för villa

2011-01-19
Efter årsskiftet testas alla solfångare som är berättigade till bidrag på lika villkor enligt Solar Keymark. Det visar sig då att solfångarpaketet Svesol Premiums solfångarmodul Wagner Euro L20 AR är Sveriges effektivaste plana solfångare för villor.

- Vi testar och väljer ut de komponenter som ger bästa resultat i våra värmesystem. Att solfångaren i premiumpaketen nu är den med högst årligt energiutbyte per kvadratmeter är ett bra kvitto och en kvalitetsstämpel för oss och våra kunder, säger Klaus Lorenz.

Solfångaren Wagner Euro L20 AR som ingår i solfångarpaketet Svesol Premium har högst beräknat årligt energiutbyte bland plana solfångarmoduler under 10 kvadratmeter med 509 kWh/kvm, enligt SPs lista över Solar Keymark-certifierade solfångare. Solfångaren tillverkas av Wagner & Co i Tyskland som är en av Europas största och mest erfarna tillverkare med över 30 års erfarenhet av solvärmeteknik. Euro L20 AR är Wagners prisbelönta toppmodell.

Det har under en period funnits olika märkningar av solfångare för att få solvärmestöd, bland annat europeiska Solar Keymark och Svenska P-märkningen. Från årsskiftet gäller endast Solar Keymark för solvärmestöd. Alla beräknade årsutbyten på svenska SPs lista över solfångare ska därmed baseras på data från den mer omfattande Solar Keymark-certifieringen. Det betyder att alla solfångare nu testas på lika villkor. Solar Keymark-certifieringen är en frivillig kvalitetskontroll och innefattar bland annat typprovning av produkten enligt EN standarden och tillverkningskontroll (ISO 9000-nivå).

Länkar:
• Svesol Premium och solfångaren Wagner Euro L20 AR: www.svesol.se/system/visa.asp
• Information om Solar Keymark: www.estif.org/
• SPs lista över solfångare (obeservera att under en övergångsperiod till mars finns även solfångare som ej är uppmätta och testade enligt Solar Keymarks krav med i listan): www.sp.se/sv/units/energy/Documents/ETk/Forteckning_P-markta_och_ovriga_solfangare.pdf
• Svesol värmesystem/Solentek AB - leverantör av solvärmesystem i Sverige: www.svesol.se/
• Wagner & Co Solartechnik - tillverkare av solfångare: www.wagner-solar.com/
Källa: Svesol

Senaste nyheter