Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Effektiv transport med Skånska Byggvaror

https://www.klimatsmart.se/images/news/leverans_skanska_byggvaror_large_250x166.jpg

I takt med att Skånska Byggvaror får allt fler kunder satsar företaget nu på att utveckla sina leveranser för att spara tid, pengar och miljö. Under sommaren 2009 har helt ny navigationsteknik installerats i Skånska Byggvarors lastbilar som kraftigt effektiviserar leveranserna till kunderna. Varje dag levererar Skånska Byggvarors lastbilar varor till cirka 250 villaägare över hela landet. Företagets varor körs dagligen ut från centrallagret i Ängelholm efter ett noggrant planerat och koordinatsatt slingsystem. Genomtänkt lastning av lastbilar och kortaste väg till kunderna har kraftigt effektiviserat transporterna och dessutom minskat miljöbelastningen. Med den nya investeringen i marknadens senaste teknik för navigation från TomTom Work går Skånska Byggvaror i bräschen för effektiva transporter. Som ett av Sveriges första företag sammankopplar man sina lastbilar med hjärtat i verksamheten, företagets affärssystem. Med det nya navigationssystemet får chaufförerna exakta leveranskoordinater, slipper hantera kartor och får utan en knapptryckning leveransinformation uppläst. Tekniken förkortar leveranstider, gör att lastbilarna tar närmaste möjliga väg, och leveranserna kan följas i realtid från huvudkontoret. - Med systemet har vi effektiviserat transporterna med 10 procent. Det ger snabbare och effektivare transporter för våra kunder. Något de kräver och förväntar sig, säger Per-Ivan Christiansson, vice vd på Skånska Byggvaror. Det nya navigationssystemet från TomTom Work har distribuerats av företaget MDC. - Skånska Byggvaror är helt klart en av de första i Sverige att införa marknadens modernaste system för navigation sammankopplad med order och leverans. Vi är glada över att skapa ett rejält värde för Skånska Byggvaror med vår teknik och följer deras utveckling nära då de är en ledstjärna för branschen, säger Johan Norgren exklusiv distributör av TomTom Work på MDC. Skånska Byggvaror levererar kostnadsfritt hem till kunden. Så kallade slingbilar täcker södra Sverige. Utöver centrallager i Ängelholm finns en omlastningscentral i Eskilstuna. För mer information kontakta: Per-Ivan Christiansson, vd med försäljnings- och marknadsansvarig, pcn@skanskabyggvaror.se 0733-22 30 03. Skånska Byggvaror AB startades 1965 och är Sveriges ledande distans- och e-handelsföretag av byggvaror. Skånska Byggvaror vänder sig till gör-det-självaren och säljer ett lättöverskådligt sortiment för villans yttre och inre miljöer - t.ex. badrumsinredningar, bubbelbad, dörrar, fönster, uterum, spa etc. Marknadsbearbetning sker genom webb, riksannonsering och direktreklam. Företaget bedriver egen tillverkning av stora delar av sortimentet och har drygt 100 anställda i Helsingborg, Bjuv och Ängelholm. Läs mer om villaägarens bästa vän på www.skanskabyggvaror.se

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Effektiv transport med Skånska Byggvaror

2009-09-08
I takt med att Skånska Byggvaror får allt fler kunder satsar företaget nu på att utveckla sina leveranser för att spara tid, pengar och miljö. Under sommaren 2009 har helt ny navigationsteknik installerats i Skånska Byggvarors lastbilar som kraftigt effektiviserar leveranserna till kunderna.

Varje dag levererar Skånska Byggvarors lastbilar varor till cirka 250 villaägare över hela landet. Företagets varor körs dagligen ut från centrallagret i Ängelholm efter ett noggrant planerat och koordinatsatt slingsystem. Genomtänkt lastning av lastbilar och kortaste väg till kunderna har kraftigt effektiviserat transporterna och dessutom minskat miljöbelastningen.

Med den nya investeringen i marknadens senaste teknik för navigation från TomTom Work går Skånska Byggvaror i bräschen för effektiva transporter. Som ett av Sveriges första företag sammankopplar man sina lastbilar med hjärtat i verksamheten, företagets affärssystem. Med det nya navigationssystemet får chaufförerna exakta leveranskoordinater, slipper hantera kartor och får utan en knapptryckning leveransinformation uppläst. Tekniken förkortar leveranstider, gör att lastbilarna tar närmaste möjliga väg, och leveranserna kan följas i realtid från huvudkontoret.

- Med systemet har vi effektiviserat transporterna med 10 procent. Det ger snabbare och effektivare transporter för våra kunder. Något de kräver och förväntar sig, säger Per-Ivan Christiansson, vice vd på Skånska Byggvaror.

Det nya navigationssystemet från TomTom Work har distribuerats av företaget MDC.

- Skånska Byggvaror är helt klart en av de första i Sverige att införa marknadens modernaste system för navigation sammankopplad med order och leverans. Vi är glada över att skapa ett rejält värde för Skånska Byggvaror med vår teknik och följer deras utveckling nära då de är en ledstjärna för branschen, säger Johan Norgren exklusiv distributör av TomTom Work på MDC.

Skånska Byggvaror levererar kostnadsfritt hem till kunden. Så kallade slingbilar täcker södra Sverige. Utöver centrallager i Ängelholm finns en omlastningscentral i Eskilstuna.

För mer information kontakta: Per-Ivan Christiansson, vd med försäljnings- och marknadsansvarig, pcn@skanskabyggvaror.se 0733-22 30 03.

Skånska Byggvaror AB startades 1965 och är Sveriges ledande distans- och e-handelsföretag av byggvaror. Skånska Byggvaror vänder sig till gör-det-självaren och säljer ett lättöverskådligt sortiment för villans yttre och inre miljöer - t.ex. badrumsinredningar, bubbelbad, dörrar, fönster, uterum, spa etc. Marknadsbearbetning sker genom webb, riksannonsering och direktreklam. Företaget bedriver egen tillverkning av stora delar av sortimentet och har drygt 100 anställda i Helsingborg, Bjuv och Ängelholm. Läs mer om villaägarens bästa vän på www.skanskabyggvaror.se

Senaste nyheter