Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Ecospheres lanserar ekolyxresor

https://www.klimatsmart.se/images/news/ecospheres250x65.jpg

Tillsammans med Resia lanserar nu Ecospheres.se ett nytt och nytänkade koncept på den svenska resemarknaden. Ekolyx avser inte endast lyx i den traditionella bemärkelsen utan också lyxen att vara på en avlägsen eller otillgänglig plats i naturen, att uppleva något unikt och på ett sätt som också är ekologiskt och hållbart. Idén om ekolyx föddes över två koppar rykande, kenyansk kahawa en varm dag i Nairobi. - Förutom en passion för att vara med och bidra till en bättre värld genom ett mer ansvarsfullt resande, såg vi att det fanns en stor efterfrågan på resor där man som resenär kan vara aktiv och bidra på ett positivt sätt. Vi upptäckte också att det fanns få aktörer på den svenska marknaden som kunde erbjuda detta säger Ulrika Löfdahl, VD och grundare på Ecospheres.se. Ecospheres erbjuder resor under olika kategorier: Berg & Hav, Lev & Lär, Safari & Vildmark, Kropp & Själ, Smak & Sinne, Öken & Oas, Nära & Kära samt Nytta & Nöje till destinationerna Namibia, Kenya, Mongoliet, Frankrike, Marocko, Indien, Peru och Ecuador med resor såsom: Ultimat ekolyxsafari i Masai Mara, Kenya Till havs i det förtrollade Galapagos Vandra i Atlasbergen, Marocko Upplev Afrika som volontär Familjesafari bland lejon och giraffer, Masai Mara, Kenya Simma med delfiner på Lamus sydspets, Kenya Ökenexpedition i Namibia Yogakurs i Goa, Indien Flugfiske i Mongoliet För att göra det lite enklare för resenärer att förstå hur Ecospheres resor är annorlunda, har man på varje program lagt till "Hur bidrar min resa?" vilket på ett konkret sätt visar vilka projekt man har på destinationen. - Vi har just lanserat vårt samarbete med Resia som kommer att vara exklusiv återförsäljare av vårt produktkoncept i Sverige och vi hoppas kunna inspirera många både inom branschen samt resenärer att resa på ett mer hållbart sätt säger Tina Frisk, grundare och Produkt & Försäljningssvarig på Ecospheres.se

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Ecospheres lanserar ekolyxresor

2011-09-23
Tillsammans med Resia lanserar nu Ecospheres.se ett nytt och nytänkade koncept på den svenska resemarknaden. Ekolyx avser inte endast lyx i den traditionella bemärkelsen utan också lyxen att vara på en avlägsen eller otillgänglig plats i naturen, att uppleva något unikt och på ett sätt som också är ekologiskt och hållbart.

Idén om ekolyx föddes över två koppar rykande, kenyansk kahawa en varm dag i Nairobi.

- Förutom en passion för att vara med och bidra till en bättre värld genom ett mer ansvarsfullt resande, såg vi att det fanns en stor efterfrågan på resor där man som resenär kan vara aktiv och bidra på ett positivt sätt. Vi upptäckte också att det fanns få aktörer på den svenska marknaden som kunde erbjuda detta säger Ulrika Löfdahl, VD och grundare på Ecospheres.se.

Ecospheres erbjuder resor under olika kategorier: Berg & Hav, Lev & Lär, Safari & Vildmark, Kropp & Själ, Smak & Sinne, Öken & Oas, Nära & Kära samt Nytta & Nöje till destinationerna Namibia, Kenya, Mongoliet, Frankrike, Marocko, Indien, Peru och Ecuador med resor såsom:

Ultimat ekolyxsafari i Masai Mara, Kenya
Till havs i det förtrollade Galapagos
Vandra i Atlasbergen, Marocko
Upplev Afrika som volontär
Familjesafari bland lejon och giraffer, Masai Mara, Kenya
Simma med delfiner på Lamus sydspets, Kenya
Ökenexpedition i Namibia
Yogakurs i Goa, Indien
Flugfiske i Mongoliet

För att göra det lite enklare för resenärer att förstå hur Ecospheres resor är annorlunda, har man på varje program lagt till "Hur bidrar min resa?" vilket på ett konkret sätt visar vilka projekt man har på destinationen.

- Vi har just lanserat vårt samarbete med Resia som kommer att vara exklusiv återförsäljare av vårt produktkoncept i Sverige och vi hoppas kunna inspirera många både inom branschen samt resenärer att resa på ett mer hållbart sätt säger Tina Frisk, grundare och Produkt & Försäljningssvarig på Ecospheres.se
Källa: Ecospheres

Senaste nyheter