Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Ecospheres ekolyxresor till Sydafrika

https://www.klimatsmart.se/images/news/sydafrika250x200.jpg

Ecospheres fortsätter att expandera inom nischen ekolyxresor och satsar nu på Sydafrika. - Sydafrika är i många benämningar storslaget och häpnadsväckande vackert men även en mycket intressant destination, säger Ulrika Löfdahl, delägare och marknadsansvarig på Ecospheres. - Det är också en destination som verkligen kan gynnas av ekoturism både med tanke på de stora sociala klyftorna men även för att bevara den fantastiska naturen och djurlivet som finns här. Först ut är en exklusiv rundresa till Sydafrikas mest fantastiska platser där man får njuta av natursköna miljöer med förstklassigt boende och mat, samtidigt som man får uppleva landet på ett genuint sätt och känna sig som gäst snarare än som än turist. Resans första stopp är det luxuösa ”Steenberg hotel” som ligger i en av Kapstadens äldsta vingårdar och endast tjugo minuters bilresa från Kapstaden. Hotellet lutar sig mot sluttningarna av Steenberg Mountains och ger en vidunderlig vy över False Bay. Från hotellet tar man ta sig enkelt i sin hyrbil till Goda Hoppsudden eller Boulders Bay för att titta på pingvinerna som bor här. Resan inkluderar även vistelse vid Phantom Forest Eco Reserve. Platsen har något magiskt över sig, kanske är det den skriande örnen eller den tidlösa Afromontaneskogen eller den afrikanska solnedgångens prakt. Med hänförande utsikt över Knysna-lagunen, erbjuder Phantom Forest en miljö av sällsynt biomångfald. Resan avslutas med ett safariäventyr i Kariega private game reserve, ett av de få ställen som kan erbjuda ett möte med ”the big five” till fots. Här har du chansen att stå öga mot öga med lejon, elefant noshörning, flodhäst, giraff, zebra, antilop samt till olika arter av örnar. Varje hotell är noga utvalt för att ge dig en fantastisk upplevelse samtidigt som man värnar om miljö och lokalbefolkning i landet! För mer information och priser, besök hemsidan.

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Ecospheres ekolyxresor till Sydafrika

2012-05-04
Ecospheres fortsätter att expandera inom nischen ekolyxresor och satsar nu på Sydafrika.

- Sydafrika är i många benämningar storslaget och häpnadsväckande vackert men även en mycket intressant destination, säger Ulrika Löfdahl, delägare och marknadsansvarig på Ecospheres.
- Det är också en destination som verkligen kan gynnas av ekoturism både med tanke på de stora sociala klyftorna men även för att bevara den fantastiska naturen och djurlivet som finns här.

Först ut är en exklusiv rundresa till Sydafrikas mest fantastiska platser där man får njuta av natursköna miljöer med förstklassigt boende och mat, samtidigt som man får uppleva landet på ett genuint sätt och känna sig som gäst snarare än som än turist.

Resans första stopp är det luxuösa ”Steenberg hotel” som ligger i en av Kapstadens äldsta vingårdar och endast tjugo minuters bilresa från Kapstaden. Hotellet lutar sig mot sluttningarna av Steenberg Mountains och ger en vidunderlig vy över False Bay. Från hotellet tar man ta sig enkelt i sin hyrbil till Goda Hoppsudden eller Boulders Bay för att titta på pingvinerna som bor här.

Resan inkluderar även vistelse vid Phantom Forest Eco Reserve. Platsen har något magiskt över sig, kanske är det den skriande örnen eller den tidlösa Afromontaneskogen eller den afrikanska solnedgångens prakt. Med hänförande utsikt över Knysna-lagunen, erbjuder Phantom Forest en miljö av sällsynt biomångfald.

Resan avslutas med ett safariäventyr i Kariega private game reserve, ett av de få ställen som kan erbjuda ett möte med ”the big five” till fots. Här har du chansen att stå öga mot öga med lejon, elefant noshörning, flodhäst, giraff, zebra, antilop samt till olika arter av örnar.

Varje hotell är noga utvalt för att ge dig en fantastisk upplevelse samtidigt som man värnar om miljö och lokalbefolkning i landet!

För mer information och priser, besök hemsidan.
Källa: Ecospheres

Senaste nyheter