Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Ecoloco unisexkläder för miljöns skull

https://www.klimatsmart.se/images/news/ecoloco178x360.jpg

Webbutiken Ecoloco, som säljer glada ekologiska barnkläder, går mot strömmen och satsar nu stort på unisex. - Vi vill ta vårt ansvar som klädbutik och sluta dela upp barnkläderna i flick- och pojkavdelningar. Det ska vara upp till barnen och föräldrarna själva att välja vilka kläder de ska ha på sig. Den traditionella uppdelningen mellan flickigt och pojkigt begränsar tillvaron för våra barn, säger Loa Brynjulfsdottir, Ecolocos grundare och VD. Alla Ecolocos barnkläder är ekologiskt certifierade och företaget baserar hela sin verksamhet på miljötänk - Mer könsneutrala kläder är ett led i vårt ekoreko-arbete. I längden är det helt enkelt mer miljövänligt att handla unisex eftersom kläderna lättare kan gå i arv mellan syskon och vänner. Lillebror ärver sällan storasysters glittriga tröja med blommor på - däremot tycker ju de flesta föräldrar att det går bra att återanvända en grönrandig tröja, menar Loa Brynjulfsdottir. Att satsa på könsneutrala barnkläder betyder för Ecoloco att man aktivt valt bort klädmärken som använder sig av Girl och Boy i texten på klädernas etiketter. Alla kläder ska dessutom vara praktiska, bekväma och tåla aktiv lek. Kunderna kan söka på olika kategorier av klädesplagg och på storlekar hos Ecoloco.se. Däremot kan man inte söka på flicka eller pojke. - Vi säljer fortfarande klänningar. Vi har faktiskt också rosa och blå kläder. Vi lägger oss dock inte i om du som kund köper rosa till din son eller dotter. Mer information och pressbilder: Loa Brynjulfsdottir, 070-65 56 986, info(at)ecoloco.se, www.ecoloco.se Ecoloco är en webbutik som säljer glada ekologiska barnkläder, babykläder, barnskor och ekotofflor samt amningstoppar och mammakläder. Ecoloco är spanska för ”tokig i ekologiskt” och allt i butiken är certifierat ekologiskt. Bland de utvalda danska och svenska ekomärkena finns Nanoou, Green Cotton, Serendipity, Bellio, Katvig, Franka Sthlm, Duns, BlåTomat, byJezz, Mini-O, mini MOW och Kavat Eko-Logic. På den egna bloggen och i nyhetsbrevet erbjuder Ecoloco råd och tips på hur man kan leva bättre i samklang med naturen.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Ecoloco unisexkläder för miljöns skull

2009-05-05
Webbutiken Ecoloco, som säljer glada ekologiska barnkläder, går mot strömmen och satsar nu stort på unisex.

- Vi vill ta vårt ansvar som klädbutik och sluta dela upp barnkläderna i flick- och pojkavdelningar. Det ska vara upp till barnen och föräldrarna själva att välja vilka kläder de ska ha på sig. Den traditionella uppdelningen mellan flickigt och pojkigt begränsar tillvaron för våra barn, säger Loa Brynjulfsdottir, Ecolocos grundare och VD.

Alla Ecolocos barnkläder är ekologiskt certifierade och företaget baserar hela sin verksamhet på miljötänk

- Mer könsneutrala kläder är ett led i vårt ekoreko-arbete. I längden är det helt enkelt mer miljövänligt att handla unisex eftersom kläderna lättare kan gå i arv mellan syskon och vänner. Lillebror ärver sällan storasysters glittriga tröja med blommor på - däremot tycker ju de flesta föräldrar att det går bra att återanvända en grönrandig tröja, menar Loa Brynjulfsdottir.

Att satsa på könsneutrala barnkläder betyder för Ecoloco att man aktivt valt bort klädmärken som använder sig av Girl och Boy i texten på klädernas etiketter. Alla kläder ska dessutom vara praktiska, bekväma och tåla aktiv lek. Kunderna kan söka på olika kategorier av klädesplagg och på storlekar hos Ecoloco.se. Däremot kan man inte söka på flicka eller pojke.

- Vi säljer fortfarande klänningar. Vi har faktiskt också rosa och blå kläder. Vi lägger oss dock inte i om du som kund köper rosa till din son eller dotter.

Mer information och pressbilder:
Loa Brynjulfsdottir, 070-65 56 986, info(at)ecoloco.se, www.ecoloco.se

Ecoloco är en webbutik som säljer glada ekologiska barnkläder, babykläder, barnskor och ekotofflor samt amningstoppar och mammakläder. Ecoloco är spanska för ”tokig i ekologiskt” och allt i butiken är certifierat ekologiskt. Bland de utvalda danska och svenska ekomärkena finns Nanoou, Green Cotton, Serendipity, Bellio, Katvig, Franka Sthlm, Duns, BlåTomat, byJezz, Mini-O, mini MOW och Kavat Eko-Logic.

På den egna bloggen och i nyhetsbrevet erbjuder Ecoloco råd och tips på hur man kan leva bättre i samklang med naturen.
Källa: Ecoloco

Senaste nyheter