Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

EcoGuard tecknar avtal med HEBA

https://www.klimatsmart.se/images/news/ecoguard152x85.gif

EcoGuard har tecknat ett ramavtal med HEBA Fastighets AB som omfattar installation av individuell mätning av el-, vatten-, energi- och temperaturmätning. Det är ett led i HEBAs mål att minska sin miljöpåverkan och minska energianvändningen per kvm uppvärmd area med 20 procent till år 2020. Intentionen med avtalet är att installera temperaturmätning i HEBAs 3.400 lägenheter och att bygga ut med individuell mätning av vatten och el vid renoveringar och stambyten. Ett första projekt genomförs under våren 2012 vilket omfattar installation av temperaturmätning i 380 lägenheter i Huddinge och 200 lägenheter vid Gullmarsplan. ”HEBAs verksamhet har tydligt miljöfokus för att minska vår egen och våra hyresgästers påverkan på miljön. Att mäta temperaturen i varje lägenhet hjälper oss att optimera uppvärmningen av våra fastigheter och hjälper oss att nå våra högt ställda miljömål” säger Hamid Shahabi, driftingenjör på HEBA. HEBA upplever positiva reaktioner från sina hyresgäster när de kan påverka sin egen förbrukning och samtidigt sänka sin boendekostnad. EcoGuards trådlösa mätsystem gör det möjligt för hyresgästen att följa sin förbrukning via en egen inloggning och se sin egen förbrukning per timme. ”Att mäta varm- och kallvatten är viktigt då beteendet förändras när man betalar för sin egen förbrukning. Det gynnar både miljön och de boende” fortsätter Hamid Shahabi. EcoGuards trådlösa mätsystem gör det möjligt att på ett enkelt sätt montera in mätning i både befintliga hus och vid renoveringar vilket gör installation lönsam för både miljön, fastighetsbolag och hyresgäst. ”Vi är mycket glada över att teckna ett ramavtal med HEBA. Det är ett tydligt tecken på att marknaden börjar mogna och att fler fastighetsbolag ser möjligheten att minska energianvändningen med temperaturmätning och förbrukningsmätning”, säger Per Ernedal, VD på EcoGuard. För mer information, kontakta: Per Ernedal, vd, 0735-19 44 00, per.ernedal@ecoguard.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

EcoGuard tecknar avtal med HEBA

2012-04-16
EcoGuard har tecknat ett ramavtal med HEBA Fastighets AB som omfattar installation av individuell mätning av el-, vatten-, energi- och temperaturmätning. Det är ett led i HEBAs mål att minska sin miljöpåverkan och minska energianvändningen per kvm uppvärmd area med 20 procent till år 2020.

Intentionen med avtalet är att installera temperaturmätning i HEBAs 3.400 lägenheter och att bygga ut med individuell mätning av vatten och el vid renoveringar och stambyten. Ett första projekt genomförs under våren 2012 vilket omfattar installation av temperaturmätning i 380 lägenheter i Huddinge och 200 lägenheter vid Gullmarsplan.

”HEBAs verksamhet har tydligt miljöfokus för att minska vår egen och våra hyresgästers påverkan på miljön. Att mäta temperaturen i varje lägenhet hjälper oss att optimera uppvärmningen av våra fastigheter och hjälper oss att nå våra högt ställda miljömål” säger Hamid Shahabi, driftingenjör på HEBA.

HEBA upplever positiva reaktioner från sina hyresgäster när de kan påverka sin egen förbrukning och samtidigt sänka sin boendekostnad. EcoGuards trådlösa mätsystem gör det möjligt för hyresgästen att följa sin förbrukning via en egen inloggning och se sin egen förbrukning per timme.

”Att mäta varm- och kallvatten är viktigt då beteendet förändras när man betalar för sin egen förbrukning. Det gynnar både miljön och de boende” fortsätter Hamid Shahabi.

EcoGuards trådlösa mätsystem gör det möjligt att på ett enkelt sätt montera in mätning i både befintliga hus och vid renoveringar vilket gör installation lönsam för både miljön, fastighetsbolag och hyresgäst.

”Vi är mycket glada över att teckna ett ramavtal med HEBA. Det är ett tydligt tecken på att marknaden börjar mogna och att fler fastighetsbolag ser möjligheten att minska energianvändningen med temperaturmätning och förbrukningsmätning”, säger Per Ernedal, VD på EcoGuard.

För mer information, kontakta:
Per Ernedal, vd, 0735-19 44 00, per.ernedal@ecoguard.se.
Källa: EcoGuard

Senaste nyheter