Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

EcoGuard i Vårgårda Bostäders lägenheter

https://www.klimatsmart.se/images/news/ecoguard155x87a.gif

EcoGuard AB har vunnit en upphandling hos Vårgårda Bostäder som avser individuell mätning av varm och kallvatten, el och temperatur. Första etappen kommer omfatta 40 lägenheter. Totalt har Vårgårda ett bestånd av 737 lägenheter och 21 lokaler. Avtalet gäller 3 år med option på ytterligare 2 år. Målet med individuell mätning för Vårgårda Bostäder är att minska energiförbrukningen i fastighetsbeståndet. Samtidigt ger det hyresgästerna en möjlighet att påverka sina boendekostnader då målet är att varje enskild lägenhetsinnehavare betalar för sin egen förbrukning av vatten. ”För oss är det är viktigt att mätning och debitering är enkelt, vilket vi får med EcoGuard” fortsätter Thomas Aebeloe.”Sedan skall hyresgästerna enkelt kunna följa sin egen förbrukning vilket EcoGuards webblogin ger”. Med trådlös temperaturmätning från EcoGuard får Vårgårda samtidigt tillgång till temperaturer i alla lägenheter och kan därmed optimera och justera in husen vilket ökar hyresgästernas komfort och sänker uppvärmningskostnaden. ”Trenden att fler och fler fastighetsbolag i Sverige ser möjligheten att minska energiförbrukningen genom mätning och debitering av vatten fortsätter”, säger Per Ernedal, VD på EcoGuard. ”2011 kommer att bli ett stort genombrottsår för individuell mätning i Sverige.” EcoGuard sparar pengar och miljön med trådlös mätning i fastigheter. EcoGuard är en komplett leverantör från utveckling till produktion, implementation och drift. Företaget erbjuder mätning och debitering av vatten, värme och el och har trådlösa innetemperaturgivare som möjliggör injusteringar av hus med hög kvalitet och möjligheten att styra hus på innetemperatur.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

EcoGuard i Vårgårda Bostäders lägenheter

2011-03-15
EcoGuard AB har vunnit en upphandling hos Vårgårda Bostäder som avser individuell mätning av varm och kallvatten, el och temperatur. Första etappen kommer omfatta 40 lägenheter. Totalt har Vårgårda ett bestånd av 737 lägenheter och 21 lokaler. Avtalet gäller 3 år med option på ytterligare 2 år.

Målet med individuell mätning för Vårgårda Bostäder är att minska energiförbrukningen i fastighetsbeståndet. Samtidigt ger det hyresgästerna en möjlighet att påverka sina boendekostnader då målet är att varje enskild lägenhetsinnehavare betalar för sin egen förbrukning av vatten.

”För oss är det är viktigt att mätning och debitering är enkelt, vilket vi får med EcoGuard” fortsätter Thomas Aebeloe.”Sedan skall hyresgästerna enkelt kunna följa sin egen förbrukning vilket EcoGuards webblogin ger”.

Med trådlös temperaturmätning från EcoGuard får Vårgårda samtidigt tillgång till temperaturer i alla lägenheter och kan därmed optimera och justera in husen vilket ökar hyresgästernas komfort och sänker uppvärmningskostnaden.

”Trenden att fler och fler fastighetsbolag i Sverige ser möjligheten att minska energiförbrukningen genom mätning och debitering av vatten fortsätter”, säger Per Ernedal, VD på EcoGuard. ”2011 kommer att bli ett stort genombrottsår för individuell mätning i Sverige.”

EcoGuard sparar pengar och miljön med trådlös mätning i fastigheter. EcoGuard är en komplett leverantör från utveckling till produktion, implementation och drift. Företaget erbjuder mätning och debitering av vatten, värme och el och har trådlösa innetemperaturgivare som möjliggör injusteringar av hus med hög kvalitet och möjligheten att styra hus på innetemperatur.

Senaste nyheter