Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

EcoEducate miljö- och hållbarhetsutbildning på nätet

https://www.klimatsmart.se/images/news/ecoeducate-logo250x73.jpg

Hur lång tid har vi på oss? Lyssnar man på expertisen så ska allt ha skett redan, och vi har så gott som lyckats nå 1,5 graders ökning av temperaturen redan. Agera måste vi börja göra bums, inte om ett år eller två. Eller om tre eller fyra eller fem nyårsaftnar. Därför finns färdiga kurspaket inom miljö- och hållbarhet för alla typer av verksamheter. För oss som inte har tid att vänta. Alla vi på planeten. Vi gör nu om alla våra kurser så att de blir lättuppdaterade, och lättnavigerade kurser som passar även den som inte är van med datorer, med automatiska bildspel så gott som överallt, ständigt uppdaterad faktainformation och test. I vårt arbete måste vi anpassa oss till alla tänkbara målgrupper; kursen ska vara lättläst för synskadade, finnas ljud nästan överallt för dem med hörselproblem, så gott som självinstruerande navigering för datorovana, anpassad nivå på innehållet till flera målgrupper, såväl mindre skolade som skolade personer ska finna kursen intressant, spännande och värd att göra, jämställd/genus- genomtänkt, innehåll av hög relevans och klass, kvalitetsgranskad fakta etc. Dessa är krav som även en egenutvecklad kurs måste ha idag. Och detta kostar pengar och kunskaper. Här finns produkter som redan har gjort denna resa. Här finns EcoEducte - miljö och hållbarhetsutbildningar på nätet. En standardkurs kan också stöpas om till att bli en "egen kurs", för er organisation. Vi kan enkelt anpassa våra kurser och lägga in egna sidor, bilder, logga, test, övningar etc. Man kan också ta bort avsnitt eller sidor, lägga in egna videofilmer eller annat som ökar igenkännandet för personalen. Här finns alla möjligheter. Och man slipper helt själv rådda med faktainnehållet och dess utredning och framtagning, dess relevans och verifiering, som är en oerhört lång och kostsam process för de flesta. Välkommen till www.miljoutbildning.se

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

EcoEducate miljö- och hållbarhetsutbildning på nätet

2014-12-01
Hur lång tid har vi på oss? Lyssnar man på expertisen så ska allt ha skett redan, och vi har så gott som lyckats nå 1,5 graders ökning av temperaturen redan.

Agera måste vi börja göra bums, inte om ett år eller två. Eller om tre eller fyra eller fem nyårsaftnar.

Därför finns färdiga kurspaket inom miljö- och hållbarhet för alla typer av verksamheter. För oss som inte har tid att vänta. Alla vi på planeten.

Vi gör nu om alla våra kurser så att de blir lättuppdaterade, och lättnavigerade kurser som passar även den som inte är van med datorer, med automatiska bildspel så gott som överallt, ständigt uppdaterad faktainformation och test.

I vårt arbete måste vi anpassa oss till alla tänkbara målgrupper; kursen ska vara lättläst för synskadade, finnas ljud nästan överallt för dem med hörselproblem, så gott som självinstruerande navigering för datorovana, anpassad nivå på innehållet till flera målgrupper, såväl mindre skolade som skolade personer ska finna kursen intressant, spännande och värd att göra, jämställd/genus- genomtänkt, innehåll av hög relevans och klass, kvalitetsgranskad fakta etc.

Dessa är krav som även en egenutvecklad kurs måste ha idag. Och detta kostar pengar och kunskaper. Här finns produkter som redan har gjort denna resa. Här finns EcoEducte - miljö och hållbarhetsutbildningar på nätet.

En standardkurs kan också stöpas om till att bli en "egen kurs", för er organisation. Vi kan enkelt anpassa våra kurser och lägga in egna sidor, bilder, logga, test, övningar etc. Man kan också ta bort avsnitt eller sidor, lägga in egna videofilmer eller annat som ökar igenkännandet för personalen. Här finns alla möjligheter. Och man slipper helt själv rådda med faktainnehållet och dess utredning och framtagning, dess relevans och verifiering, som är en oerhört lång och kostsam process för de flesta.

Välkommen till www.miljoutbildning.se

Senaste nyheter