Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Easycharge utbildar för elbilar

https://www.klimatsmart.se/images/news/easycharge250x62.jpg

Easycharge har tecknat ett samarbetsavtal med Sveriges Trafikskolors Riksförbunds (STR) servicebolag STR Service AB. Avtalet innebär att Easycharge kan erbjuda användar- och förarutbildningar för elbilar i samarbete med STR-anslutna trafikskolors EcoDriving- chefsinstruktörer över hela landet. Easycharge är en oberoende elbilskonsult som guidar svenska företag till rätt beslut vid övergången till en modern och hållbar elbilsflotta. Företaget har även för avsikt att erbjuda utbildning till företagen i praktisk tillämpning av att använda elbilar. – Genom avtalet får vi möjlighet att inte bara erbjuda våra kunder konsulttjänster för elbilar och laddlösningar, utan även en gedigen teoretisk och praktisk utbildning av de personer inom företaget som faktiskt ska köra elbilarna. STR:s EcoDriving chefsinstruktörer tillhör landets främsta utbildare inom EcoDriving för elbilar och vi är väldigt glada över att nu kunna erbjuda detta samarbete och 3 olika paket med användarutbildningar för elbilar, säger Andy Rietschel, vd för Easycharge. EcoDriving introducerades av STR i Sverige 1998 och sedan dess har metoder och material utvecklats. Idag erbjuder STR utbildning i hur man utnyttjar elbilarnas kapacitet på optimalt bästa sätt. Utbildningen bygger på att påverka förarnas körsätt för att utnyttja elbilens kapacitet och ta sig så långt som möjligt på bilens laddning, samt att redogöra för de tekniska och miljömässiga aspekterna i sammanhanget. Teoriutbildningen innehåller miljö, teknik och körsätt. Utbildarna går även igenom den praktiska utbildningen och dess resultat. Det finns även utrymme för en teoretisk genomgång av fordon, företagets eventuella miljöpolicy/resepolicy/trafiksäkerhetspolicy, m.m. I samarbetet med Easycharge använder STR Service sig inledningsvis av sina EcoDriving-chefsinstruktörer, som driver och leder utvecklingen av EcoDriving på elbilar. – Elbilar och även hybrider skiljer sig oerhört mycket i sin tekniska uppbyggnad mot de konventionella bilar vi är vana att köra. De kräver en viss körstil för att utnyttjas maximalt och energieffektivt. STR:s EcoDriving utbildning visar att med rätt kunskap och träning kan en förare öka körsträckan på en elbil med upp till 30 %, säger Michael Axelsson, vice förbundsordförande STR och ansvarig för EcoDriving. För mer information, kontakta: Andy Rietschel, vd, Easycharge, 070-889 86 89, andy.rietschel@easycharge.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Easycharge utbildar för elbilar

2012-06-27
Easycharge har tecknat ett samarbetsavtal med Sveriges Trafikskolors Riksförbunds (STR) servicebolag STR Service AB. Avtalet innebär att Easycharge kan erbjuda användar- och förarutbildningar för elbilar i samarbete med STR-anslutna trafikskolors EcoDriving- chefsinstruktörer över hela landet.

Easycharge är en oberoende elbilskonsult som guidar svenska företag till rätt beslut vid övergången till en modern och hållbar elbilsflotta. Företaget har även för avsikt att erbjuda utbildning till företagen i praktisk tillämpning av att använda elbilar.

– Genom avtalet får vi möjlighet att inte bara erbjuda våra kunder konsulttjänster för elbilar och laddlösningar, utan även en gedigen teoretisk och praktisk utbildning av de personer inom företaget som faktiskt ska köra elbilarna. STR:s EcoDriving chefsinstruktörer tillhör landets främsta utbildare inom EcoDriving för elbilar och vi är väldigt glada över att nu kunna erbjuda detta samarbete och 3 olika paket med användarutbildningar för elbilar, säger Andy Rietschel, vd för Easycharge.

EcoDriving introducerades av STR i Sverige 1998 och sedan dess har metoder och material utvecklats. Idag erbjuder STR utbildning i hur man utnyttjar elbilarnas kapacitet på optimalt bästa sätt. Utbildningen bygger på att påverka förarnas körsätt för att utnyttja elbilens kapacitet och ta sig så långt som möjligt på bilens laddning, samt att redogöra för de tekniska och miljömässiga aspekterna i sammanhanget.

Teoriutbildningen innehåller miljö, teknik och körsätt. Utbildarna går även igenom den praktiska utbildningen och dess resultat. Det finns även utrymme för en teoretisk genomgång av fordon, företagets eventuella miljöpolicy/resepolicy/trafiksäkerhetspolicy, m.m. I samarbetet med Easycharge använder STR Service sig inledningsvis av sina EcoDriving-chefsinstruktörer, som driver och leder utvecklingen av EcoDriving på elbilar.

– Elbilar och även hybrider skiljer sig oerhört mycket i sin tekniska uppbyggnad mot de konventionella bilar vi är vana att köra. De kräver en viss körstil för att utnyttjas maximalt och energieffektivt. STR:s EcoDriving utbildning visar att med rätt kunskap och träning kan en förare öka körsträckan på en elbil med upp till 30 %, säger Michael Axelsson, vice förbundsordförande STR och ansvarig för EcoDriving.

För mer information, kontakta:
Andy Rietschel, vd, Easycharge, 070-889 86 89, andy.rietschel@easycharge.se.
Källa: Easycharge

Senaste nyheter