Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Earth Hour - ikväll räddar vi världen

https://www.klimatsmart.se/images/news/earth-hour250x186.jpg

Ikväll den 31 mars 2012 är det dags för årets Earth Hour, ett initiativ från WWF som innebär att vi gemensamt släcker lampan mellan 20.30 och 21.30 för att uppmärksamma miljö- och då främst klimatfrågan. Initiativet har fått en hel del kritik genom året som i princip går ut på att frågan trivialiseras och blir för jippobetonat. Naturligtvis finns det en poäng i det och skörden av pressmeddelanden som trillar in från företag och organisationer som plockar billiga PR-poäng genom att “delta” i Earth Hour kan få Greenwash-radarn att blinka, men samtidigt är alla initivativ som engagerar och uppmärksammar klimatfrågan viktiga. Så släck gärna lampan i kväll, men ännu hellre, se över din miljöpåverkan under hela året, inte bara mellan 20.30 och 21.30 i kväll. Själv har jag svår hörselgångsinfektion och kommer förmodligen med hjälp av kodein att sova genom Earth Hour, med lampan släckt så klart! Earth Hour (jordtimmen) är en internationell kampanj som uppmanar hushåll och företag att under en timme i första hand släcka belysning och om så önskas även stänga av icke-nödvändiga elektriska apparater för att uppmärksamma klimatfrågan. Kampanjen sker årligen under den sista lördagen i mars. Earth Hour pågår alltid mellan de satta klockslagen lokal tid, d.v.s. när Earth Hour är slut i Sverige börjar timmen i Storbritannien eftersom de två länderna skiljer sig åt med en timme. Earth Hour är en visuell signal till makthavare om att ta klimatfrågan på allvar. Kampanjen drivs av Världsnaturfonden WWF. /Wikipedia Skrivet av Daniel Eriksson på bloggen TEM-funderingar.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Earth Hour - ikväll räddar vi världen

2012-03-31
Ikväll den 31 mars 2012 är det dags för årets Earth Hour, ett initiativ från WWF som innebär att vi gemensamt släcker lampan mellan 20.30 och 21.30 för att uppmärksamma miljö- och då främst klimatfrågan. Initiativet har fått en hel del kritik genom året som i princip går ut på att frågan trivialiseras och blir för jippobetonat. Naturligtvis finns det en poäng i det och skörden av pressmeddelanden som trillar in från företag och organisationer som plockar billiga PR-poäng genom att “delta” i Earth Hour kan få Greenwash-radarn att blinka, men samtidigt är alla initivativ som engagerar och uppmärksammar klimatfrågan viktiga. Så släck gärna lampan i kväll, men ännu hellre, se över din miljöpåverkan under hela året, inte bara mellan 20.30 och 21.30 i kväll. Själv har jag svår hörselgångsinfektion och kommer förmodligen med hjälp av kodein att sova genom Earth Hour, med lampan släckt så klart!

Earth Hour (jordtimmen) är en internationell kampanj som uppmanar hushåll och företag att under en timme i första hand släcka belysning och om så önskas även stänga av icke-nödvändiga elektriska apparater för att uppmärksamma klimatfrågan. Kampanjen sker årligen under den sista lördagen i mars. Earth Hour pågår alltid mellan de satta klockslagen lokal tid, d.v.s. när Earth Hour är slut i Sverige börjar timmen i Storbritannien eftersom de två länderna skiljer sig åt med en timme. Earth Hour är en visuell signal till makthavare om att ta klimatfrågan på allvar. Kampanjen drivs av Världsnaturfonden WWF. /Wikipedia

Skrivet av Daniel Eriksson på bloggen TEM-funderingar.

Wikipedia om Earth Hour: sv.wikipedia.org/wiki/Earth_Hour
Svenska WWF om Earth Hour: www.wwf.se/vrt-arbete/klimat/earth-hour/1415461-earth-hour-2012
www.earthhour.org

Senaste nyheter