Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Dustin donerar datorskärmar till Stadsmissionen

https://www.klimatsmart.se/images/news/datorfadder95x161.jpg

Dustin, Nordens ledande återförsäljare av IT och hemelektronik, har donerat ett stort antal datorskärmar till Stockholms Stadsmission genom Inregos Datorfadderskapsprogram. Skärmarna kommer nu till användning i Stadsmissionens verksamheter. Datorfadderskapsprogrammet startades nyligen med den ideella organisationen Stockholms Stadsmission som samarbetspartner för att ge fler människor och behövande möjlighet att dra nytta av informationstekniken. Dustin stod inför att fasa ut ett stort antal datorskärmar som inte längre användes inom organisationen. - Inregos och Stadsmissionens datorfadderskapsprogram är ett positivt initiativ som ökar näringslivets delaktighet i samhället och bidrar till samhällsutvecklingen i stort. Vi på Dustin är glada att vi kan bidra med våra datorskärmar till initiativet och hoppas att de kommer till nytta i Stadsmissionens viktiga arbete, säger Caroline Johansson marknadsdirektör för Dustin. Inrego har testat och rekonditionerat skärmarna för att säkerställa kvaliteten och förlänga produkternas livslängd. Nu slussas de vidare till Stadsmissionen. - Vi är väldigt tacksamma för donationen. Skärmarna kommer att vara till stor nytta i våra olika verksamheter, till exempel i vår utbildningsverksamhet och våra projekt kring hemlöshet. Det finns en stor brist på datorer och annan IT-utrustning i resurssvaga grupper i samhället och alla bidrag är värdefulla, säger Hans Sundman, IT-ansvarig på Stockholms Stadsmission. För mer information Hans Sundman, IT-ansvarig Stockholms Stadsmission, 08-68 42 30 74, hans.sundman@stadsmissionen.se Om Datorfadder: Inrego, som är specialiserat på återanvändning av IT-utrustning, står bakom Datorfadder som gör det möjligt för företag och organisationer att donera fungerande datorer och andra IT-produkter som t ex inte längre behövs i verksamheten. Utrustningen dataraderas och kvalitetssäkras av Inrego. De produkter som är funktionella och bedöms ha en lång kvarvarande livslängd slussas sedan vidare till behövande genom ideella organisationer. För frågor om programmet och vilken typ av utrustning som det finns behov av, kontakta Fredrik Nilsson, 073-505 74 84, fredrik.nilsson@inrego.se. Läs mer på www.inrego.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Dustin donerar datorskärmar till Stadsmissionen

2013-12-02
Dustin, Nordens ledande återförsäljare av IT och hemelektronik, har donerat ett stort antal datorskärmar till Stockholms Stadsmission genom Inregos Datorfadderskapsprogram. Skärmarna kommer nu till användning i Stadsmissionens verksamheter.

Datorfadderskapsprogrammet startades nyligen med den ideella organisationen Stockholms Stadsmission som samarbetspartner för att ge fler människor och behövande möjlighet att dra nytta av informationstekniken.

Dustin stod inför att fasa ut ett stort antal datorskärmar som inte längre användes inom organisationen.

- Inregos och Stadsmissionens datorfadderskapsprogram är ett positivt initiativ som ökar näringslivets delaktighet i samhället och bidrar till samhällsutvecklingen i stort. Vi på Dustin är glada att vi kan bidra med våra datorskärmar till initiativet och hoppas att de kommer till nytta i Stadsmissionens viktiga arbete, säger Caroline Johansson marknadsdirektör för Dustin.

Inrego har testat och rekonditionerat skärmarna för att säkerställa kvaliteten och förlänga produkternas livslängd. Nu slussas de vidare till Stadsmissionen.

- Vi är väldigt tacksamma för donationen. Skärmarna kommer att vara till stor nytta i våra olika verksamheter, till exempel i vår utbildningsverksamhet och våra projekt kring hemlöshet. Det finns en stor brist på datorer och annan IT-utrustning i resurssvaga grupper i samhället och alla bidrag är värdefulla, säger Hans Sundman, IT-ansvarig på Stockholms Stadsmission.

För mer information
Hans Sundman, IT-ansvarig Stockholms Stadsmission, 08-68 42 30 74, hans.sundman@stadsmissionen.se

Om Datorfadder:
Inrego, som är specialiserat på återanvändning av IT-utrustning, står bakom Datorfadder som gör det möjligt för företag och organisationer att donera fungerande datorer och andra IT-produkter som t ex inte längre behövs i verksamheten. Utrustningen dataraderas och kvalitetssäkras av Inrego. De produkter som är funktionella och bedöms ha en lång kvarvarande livslängd slussas sedan vidare till behövande genom ideella organisationer.

För frågor om programmet och vilken typ av utrustning som det finns behov av, kontakta Fredrik Nilsson, 073-505 74 84, fredrik.nilsson@inrego.se. Läs mer på www.inrego.se.
Källa: Inrego
Foto: Inrego

Senaste nyheter