Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Duni ger ut en ny miljömärkt trotjänare

https://www.klimatsmart.se/images/news/duni.png

En trotjänare på de svenska borden har nu fått en ordenlig face-lift för att motsvara 2010-talets behov. Både kvalitet, utseende och miljöanpassning har förbättrats för klassikern bufféboxen. – Bufféboxen har ända sedan 1968 varit en storsäljare, eftersom så många hellre vill ha riktiga servetter på bordet än en rulle hushållspapper. Men nu är det dags för en ännu smartare box – den nya Servettboxen, säger Anna Morau, konsumentmarknadschef för Duni i Norden. Konsumentundersökningar har visat att publiken idag vill ha ut mer av boxen. Därför introducerar Duni nu en helt ny version av den gamla trotjänaren. I den nya Servettboxen ligger servetterna plant på botten. Det gör att boxen står stadigt på bordet och att servetterna ligger på plats, även när det bara är några servetter kvar. Dessutom är kvaliteten på servetterna högre, med två lager istället för ett. Boxen har också anpassats utseendemässigt för att bättre möta det ökade intresset för snygga bordsdukningar också till vardags. Insidan av boxen är nu försedd med tryck så att boxen är dekorativ också när de översta servetterna är förbrukade. Både boxen och servetterna är dessutom miljömärkta med såväl Svanen som FSC, en internationell märkning för miljöanpassat och socialt ansvarstagande skogsbruk. – Självklart ska en av de vanligaste produkterna på de svenska borden vara miljömärkt. Den är en viktig del i vårt arbete med att ta fram miljöanpassade alternativ för våra kunder, berättar Anna Morau.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Duni ger ut en ny miljömärkt trotjänare

2010-05-10
En trotjänare på de svenska borden har nu fått en ordenlig face-lift för att motsvara 2010-talets behov. Både kvalitet, utseende och miljöanpassning har förbättrats för klassikern bufféboxen.

– Bufféboxen har ända sedan 1968 varit en storsäljare, eftersom så många hellre vill ha riktiga servetter på bordet än en rulle hushållspapper. Men nu är det dags för en ännu smartare box – den nya Servettboxen, säger Anna Morau, konsumentmarknadschef för Duni i Norden.

Konsumentundersökningar har visat att publiken idag vill ha ut mer av boxen. Därför introducerar Duni nu en helt ny version av den gamla trotjänaren.

I den nya Servettboxen ligger servetterna plant på botten. Det gör att boxen står stadigt på bordet och att servetterna ligger på plats, även när det bara är några servetter kvar. Dessutom är kvaliteten på servetterna högre, med två lager istället för ett.

Boxen har också anpassats utseendemässigt för att bättre möta det ökade intresset för snygga bordsdukningar också till vardags. Insidan av boxen är nu försedd med tryck så att boxen är dekorativ också när de översta servetterna är förbrukade.

Både boxen och servetterna är dessutom miljömärkta med såväl Svanen som FSC, en internationell märkning för miljöanpassat och socialt ansvarstagande skogsbruk.

– Självklart ska en av de vanligaste produkterna på de svenska borden vara miljömärkt. Den är en viktig del i vårt arbete med att ta fram miljöanpassade alternativ för våra kunder, berättar Anna Morau.
Källa: Duni

Senaste nyheter