Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Duni FSC-certifierade & Europa-störst

https://www.klimatsmart.se/images/news/duni_logo_b2b_105x70.gif

Bordsdukningsföretaget Duni har blivit FSC-certifierade (Forest Stewardship Council). Certifieringen gör Duni till den största leverantören av FSC-certifierade servetter och dukar på den europeiska marknaden. FSC-märkta produkter säkerställer att råvaran som används till Dunis pappersbaserade produkter kommer från ansvarsfullt skötta skogskällor. I en ny miljöstrategi med namnet Our Green Challenge har Duni satt upp tydliga mål för minskning av miljöpåverkan. Målet är att minska koldioxidutsläppen inom verksamheten med 25 %, inom transporter med 15 % samt att minska energiförbrukningen med 15 % till år 2012. Ansvarsfullt skogsbruk är också en viktig del av strategin. -FSC-certifierade servetter och dukar hemma och på restauranger är ett bättre val för nuvarande och kommande generationer, säger Fredrik von Oelreich, Dunis koncernchef. -FSC-certifieringen är en viktig del i arbetet med att minska vår miljöpåverkan. De FSC-certifierade artiklarna står för cirka 90 % av det totala sortiment för servetter och dukar, och det kommer att bli än större när det finns mer FSC-certifierat råmaterial att tillgå. Bland de certifierade artiklarna finns de populära premiumprodukterna Dunicel, Elegance and Dunilin. FSC-märkningen säkerställer att Dunis pappersbaserade produkter framställs av trä som kommer från ansvarsfullt skötta skogskällor. Certifierade skogar sköts på ett sätt som uppfyller de sociala, ekonomiska och ekologiska behoven hos nuvarande och framtida generationer. Det minimerar risken för olaglig avverkning, avverkning i strid mot mänskliga rättigheter och avverkning av skog som behöver bevaras. FSC-certifierade skogar minimerar också risken för trä som avverkats i områden som övergår från skog och andra skogsekosystem till planteringar eller annan användning än skog liksom trä från skogar där genmodifierade träd har planterats. För mer information, kontakta: Fredrik Wahrolén, marknads- och kommunikationschef, 0734-19 62 07, fredrik.wahrolen@duni.com Duni är en ledande leverantör av attraktiva och funktionella produkter för dukning och take-away. Varumärket Duni marknadsförs på över 40 marknader och är marknadsledande i centrala och norra Europa. Duni har cirka 2 000 anställda fördelat på 17 länder, huvudkontor i Malmö och produktion i Sverige, Tyskland och Polen.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Duni FSC-certifierade & Europa-störst

2009-09-22
Bordsdukningsföretaget Duni har blivit FSC-certifierade (Forest Stewardship Council). Certifieringen gör Duni till den största leverantören av FSC-certifierade servetter och dukar på den europeiska marknaden. FSC-märkta produkter säkerställer att råvaran som används till Dunis pappersbaserade produkter kommer från ansvarsfullt skötta skogskällor.

I en ny miljöstrategi med namnet Our Green Challenge har Duni satt upp tydliga mål för minskning av miljöpåverkan. Målet är att minska koldioxidutsläppen inom verksamheten med 25 %, inom transporter med 15 % samt att minska energiförbrukningen med 15 % till år 2012. Ansvarsfullt skogsbruk är också en viktig del av strategin.

-FSC-certifierade servetter och dukar hemma och på restauranger är ett bättre val för nuvarande och kommande generationer, säger Fredrik von Oelreich, Dunis koncernchef. -FSC-certifieringen är en viktig del i arbetet med att minska vår miljöpåverkan.

De FSC-certifierade artiklarna står för cirka 90 % av det totala sortiment för servetter och dukar, och det kommer att bli än större när det finns mer FSC-certifierat råmaterial att tillgå. Bland de certifierade artiklarna finns de populära premiumprodukterna Dunicel, Elegance and Dunilin.

FSC-märkningen säkerställer att Dunis pappersbaserade produkter framställs av trä som kommer från ansvarsfullt skötta skogskällor. Certifierade skogar sköts på ett sätt som uppfyller de sociala, ekonomiska och ekologiska behoven hos nuvarande och framtida generationer. Det minimerar risken för olaglig avverkning, avverkning i strid mot mänskliga rättigheter och avverkning av skog som behöver bevaras. FSC-certifierade skogar minimerar också risken för trä som avverkats i områden som övergår från skog och andra skogsekosystem till planteringar eller annan användning än skog liksom trä från skogar där genmodifierade träd har planterats.

För mer information, kontakta: Fredrik Wahrolén, marknads- och kommunikationschef, 0734-19 62 07, fredrik.wahrolen@duni.com

Duni är en ledande leverantör av attraktiva och funktionella produkter för dukning och take-away. Varumärket Duni marknadsförs på över 40 marknader och är marknadsledande i centrala och norra Europa. Duni har cirka 2 000 anställda fördelat på 17 länder, huvudkontor i Malmö och produktion i Sverige, Tyskland och Polen.
Källa: Duni

Senaste nyheter