Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

DocuPartner vill minska koldioxidutsläpp

https://www.klimatsmart.se/images/news/minska240x149.jpg

Vad gör du för att bidra till en minskning av koldioxidutsläppen på vår jord? Är du kund hos DocuPartner bidrar du passivt till att minska utsläppen. Vi arbetar nämligen aktivt för att påverka miljön så lite som möjligt med våra tjänster och produkter, på alla möjliga sätt. Vi arbetar efter en miljöplan där målet är att minska våra koldioxidutsläpp med 30% per medarbetare från 2008 till 2012, och är övertygade om att vi kommer att nå vårt mål under 2012. Vårt arbete för att minska koldioxidutsläppen berör både våra produkter och tjänster, som i sin tur kan hjälpa våra kunder att göra miljömedvetna val och inköp, samt interna aktiviteter. Vårt mål är inte bara att minska koldioxidutsläpp utan miljöbelastning i stort. Interna aktiviteter för att minska miljöbelastningen: - Vi använder endast miljöklassade tjänstebilar - Vi källsorterar - Vi använder grön el - Vi minimerar flyg som transportmedel - När vi åker taxi åker vi endast med miljöklassade bilar - Vid alla inköp lägger vi stor vikt på att produkten skall vara miljöklassad - Vi dricker ekologiskt kaffe - Vi samlar upp papper och lämnar till återvinning - Allt emballage lämnas till återvinningscentral - Uttjänta kontorsmaskiner och elektronikprodukter lämnas till elektronikåtervinning Hur kan du minska dina koldioxidutsläpp? Självklart genom att vara kund hos oss, men som privatperson kan du göra en hel del också. Börja med att göra Naturskyddsföreningens test och se hur mycket koldioxid du släpper ut per år. Där får du tips om hur du kan förändra dina vanor och på så sätt bidra till minskade koldioxidutsläpp. Tillsammans kan vi göra stor skillnad! För mer information, kontakta: Magnus Cramne, 0730-277 446, magnus.cramne@docupartner.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

DocuPartner vill minska koldioxidutsläpp

2012-07-02
Vad gör du för att bidra till en minskning av koldioxidutsläppen på vår jord? Är du kund hos DocuPartner bidrar du passivt till att minska utsläppen. Vi arbetar nämligen aktivt för att påverka miljön så lite som möjligt med våra tjänster och produkter, på alla möjliga sätt.

Vi arbetar efter en miljöplan där målet är att minska våra koldioxidutsläpp med 30% per medarbetare från 2008 till 2012, och är övertygade om att vi kommer att nå vårt mål under 2012.

Vårt arbete för att minska koldioxidutsläppen berör både våra produkter och tjänster, som i sin tur kan hjälpa våra kunder att göra miljömedvetna val och inköp, samt interna aktiviteter. Vårt mål är inte bara att minska koldioxidutsläpp utan miljöbelastning i stort.

Interna aktiviteter för att minska miljöbelastningen:
- Vi använder endast miljöklassade tjänstebilar
- Vi källsorterar
- Vi använder grön el
- Vi minimerar flyg som transportmedel
- När vi åker taxi åker vi endast med miljöklassade bilar
- Vid alla inköp lägger vi stor vikt på att produkten skall vara miljöklassad
- Vi dricker ekologiskt kaffe
- Vi samlar upp papper och lämnar till återvinning
- Allt emballage lämnas till återvinningscentral
- Uttjänta kontorsmaskiner och elektronikprodukter lämnas till elektronikåtervinning

Hur kan du minska dina koldioxidutsläpp?
Självklart genom att vara kund hos oss, men som privatperson kan du göra en hel del också. Börja med att göra Naturskyddsföreningens test och se hur mycket koldioxid du släpper ut per år. Där får du tips om hur du kan förändra dina vanor och på så sätt bidra till minskade koldioxidutsläpp.

Tillsammans kan vi göra stor skillnad!

För mer information, kontakta:
Magnus Cramne, 0730-277 446, magnus.cramne@docupartner.se.
Källa: DocuPartner

Senaste nyheter