Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Diplomater på Framtidens Bioraffinaderi

https://www.klimatsmart.se/images/news/framtidensbioraffinaderi198x64.png

Måndagen den 28 mars besöker UD och diplomater från 29 ambassader företagen i klustret vid Domsjö utvecklingsområde. Besökarna kommer att få se hur företagen i området samverkar för att tillsammans få ut mer av det trä som skogarna i länet ger. Området ett utmärkt exempel på hur mindre aktörer kan samarbeta för att få ökad effektivitet i utveckling och produktion samt genomslag för sina produkter. Dessutom är det en möjlighet för oss på SEKAB att sprida kunskap om vår unika demoanläggning för andra generationens biodrivmedel baserade på cellulosaetanol samt om våra gröna kemikalieprodukter. På måndagen den 28 mars kommer diplomater från 29 ambassader från hela världen på besök till företagsklustret vid Domsjö utvecklingsområde. Deltagarna kommer att få en inblick i hur de olika aktörerna samarbetar och hur de tillsammans maximerar nyttan av det trä som kommer från skogarna i regionen. Studiebesöket genomförs inom ramen för UD:s årliga studieresa för utländska beskickningschefer till ett utvalt län för att ge diplomaterna en möjlighet att lära känna det Sverige som finns bortom huvudstaden. I år har valet fallit på Västernorrlands län, resan börjar i Örnsköldsvik den 28 mars och avslutas i Sundsvall onsdagen den 30 mars. Under de intensiva dagarna kommer diplomaterna att besöka företag, lärosäten, lokala institut och myndigheter samt gå på stadsvandring. Studiebesöket är en utmärkt möjlighet att sätta svensk bioetanol på kartan. Under den delen av besöket som sker hos SEKAB kommer delegaterna få se hur hållbar miljövänlig etanol framställs, vår gröna kemi och inte minst besöka vår världsunika demoanläggning för produktion av andra generationens cellulosaetanol, en produkt som vi nu är färdiga att kommersialisera. Klustret Framtidens Bioraffinaderi är ett initiativ mellan företag, samhällsfunktioner och universitet i Örnsköldsviks- och Umeåregionen. Tillsammans driver SEKAB och de andra ingående aktörerna processer och projekt där målet är att med skog och energigrödor som råvara möta dagens energi och klimatutmaningar. För mer information om Framtidens Bioraffinaderi, besök http://www.bioraffinaderi.se/ För ytterligare information, kontakta: Kristina Nilsson, kommunikationsansvarig SEKAB, 070-274 99 01.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Diplomater på Framtidens Bioraffinaderi

2011-03-25
Måndagen den 28 mars besöker UD och diplomater från 29 ambassader företagen i klustret vid Domsjö utvecklingsområde. Besökarna kommer att få se hur företagen i området samverkar för att tillsammans få ut mer av det trä som skogarna i länet ger. Området ett utmärkt exempel på hur mindre aktörer kan samarbeta för att få ökad effektivitet i utveckling och produktion samt genomslag för sina produkter. Dessutom är det en möjlighet för oss på SEKAB att sprida kunskap om vår unika demoanläggning för andra generationens biodrivmedel baserade på cellulosaetanol samt om våra gröna kemikalieprodukter.

På måndagen den 28 mars kommer diplomater från 29 ambassader från hela världen på besök till företagsklustret vid Domsjö utvecklingsområde. Deltagarna kommer att få en inblick i hur de olika aktörerna samarbetar och hur de tillsammans maximerar nyttan av det trä som kommer från skogarna i regionen. Studiebesöket genomförs inom ramen för UD:s årliga studieresa för utländska beskickningschefer till ett utvalt län för att ge diplomaterna en möjlighet att lära känna det Sverige som finns bortom huvudstaden.

I år har valet fallit på Västernorrlands län, resan börjar i Örnsköldsvik den 28 mars och avslutas i Sundsvall onsdagen den 30 mars. Under de intensiva dagarna kommer diplomaterna att besöka företag, lärosäten, lokala institut och myndigheter samt gå på stadsvandring.

Studiebesöket är en utmärkt möjlighet att sätta svensk bioetanol på kartan. Under den delen av besöket som sker hos SEKAB kommer delegaterna få se hur hållbar miljövänlig etanol framställs, vår gröna kemi och inte minst besöka vår världsunika demoanläggning för produktion av andra generationens cellulosaetanol, en produkt som vi nu är färdiga att kommersialisera.

Klustret Framtidens Bioraffinaderi är ett initiativ mellan företag, samhällsfunktioner och universitet i Örnsköldsviks- och Umeåregionen. Tillsammans driver SEKAB och de andra ingående aktörerna processer och projekt där målet är att med skog och energigrödor som råvara möta dagens energi och klimatutmaningar.

För mer information om Framtidens Bioraffinaderi, besök http://www.bioraffinaderi.se/

För ytterligare information, kontakta:
Kristina Nilsson, kommunikationsansvarig SEKAB, 070-274 99 01.

Senaste nyheter