Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

Diplomater fick info om svensk bioenergi

https://www.klimatsmart.se/images/news/GustavTomasJakob454x303.jpg

Nu sprids budskapet om bioenergins möjligheter över världen. Inför World Bioenergy 2012 som anordnas i Jönköping i slutet av maj bjöd arrangörerna Svebio och Elmia in till en Tea-View på restaurang Gondolen i Stockholm, för att berätta om det kommande arrangemanget. Inbjudna var den diplomatiska kåren och utländska korrespondenter. Det kom 86 diplomater från 45 olika länder, bland dessa inte mindre än elva ambassadörer. - Den stora uppslutningen visar på det mycket stora intresse för bioenergin som finns globalt, konstaterade Tomas Kåberger, tidigare generaldirektör på Energimyndigheten och ordförande för World Bioenergy 2012. Det finns ett stort intresse att ta del av allt det som gjorts inom bioenergin i Sverige. Syftet med World Bioenergy är att kombinerade de senaste forskningsrönen med att visa på fungerande bioenergilösningar och erbjuda en mötesplats för affärer. Svebios vd Gustav Melin påminde om att bioenergin i Sverige står för 32 procent av energianvändningen, och har passerat oljan som största energikälla. Han visade också på att bioenergin är den förnybara energikälla som är särklassigt störst inom EU och står för den största delen av ökningen fram till 2020. Jakob Hirsmark från Elmia berättade att flera länder planerar samlingsmontrar och arrangemang i samband med World Bioenergy 2012. Bland annat kommer Österrike med tolv bioenergiföretag som utställare. Den globala debatten om bioenergi handlar just nu mycket om hur bioenergiproduktionen kan ske på ett hållbart sätt. Vid World Bioenergy 2012 kommer det därför att anordnas en särskild dag kring hållbarhetsfrågor – en Sustainability Day – i samarbete med ISO (International Organisation for Standardisation), som nu genomför ett stort projekt kring standardisering av hållbarhetskriterier för bioenergin, där Sverige spelar en viktig roll. För mer information se www.worldbioenergy.com eller kontakta: Gustav Melin, Verkställande direktör, 070-524 44 00, gustav.melin@svebio.se.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

Diplomater fick info om svensk bioenergi

2012-01-27
Gustav Melin, Tomas Kåberger och Jakob Hirsmark.
Nu sprids budskapet om bioenergins möjligheter över världen. Inför World Bioenergy 2012 som anordnas i Jönköping i slutet av maj bjöd arrangörerna Svebio och Elmia in till en Tea-View på restaurang Gondolen i Stockholm, för att berätta om det kommande arrangemanget. Inbjudna var den diplomatiska kåren och utländska korrespondenter. Det kom 86 diplomater från 45 olika länder, bland dessa inte mindre än elva ambassadörer.

- Den stora uppslutningen visar på det mycket stora intresse för bioenergin som finns globalt, konstaterade Tomas Kåberger, tidigare generaldirektör på Energimyndigheten och ordförande för World Bioenergy 2012. Det finns ett stort intresse att ta del av allt det som gjorts inom bioenergin i Sverige. Syftet med World Bioenergy är att kombinerade de senaste forskningsrönen med att visa på fungerande bioenergilösningar och erbjuda en mötesplats för affärer.

Svebios vd Gustav Melin påminde om att bioenergin i Sverige står för 32 procent av energianvändningen, och har passerat oljan som största energikälla. Han visade också på att bioenergin är den förnybara energikälla som är särklassigt störst inom EU och står för den största delen av ökningen fram till 2020.

Jakob Hirsmark från Elmia berättade att flera länder planerar samlingsmontrar och arrangemang i samband med World Bioenergy 2012. Bland annat kommer Österrike med tolv bioenergiföretag som utställare.

Den globala debatten om bioenergi handlar just nu mycket om hur bioenergiproduktionen kan ske på ett hållbart sätt. Vid World Bioenergy 2012 kommer det därför att anordnas en särskild dag kring hållbarhetsfrågor – en Sustainability Day – i samarbete med ISO (International Organisation for Standardisation), som nu genomför ett stort projekt kring standardisering av hållbarhetskriterier för bioenergin, där Sverige spelar en viktig roll.

För mer information se www.worldbioenergy.com eller kontakta:
Gustav Melin, Verkställande direktör, 070-524 44 00, gustav.melin@svebio.se.
Källa: Svebio

Senaste nyheter