Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

DinEl prisutdelning för årets vinnare i Miljöfonden

https://www.klimatsmart.se/images/news/din-el250x136.jpg

Att kunna göra solprognoser, ge 10-åringar mer kunskap kring hållbar energianvändning och att testa ny bilpool i en bostadsrättsförening är några av årets vinnare i Miljöfonden. Det är dags att dela ut pengar ur Miljöfonden, Göteborg Energi DinEls satsning på att uppmuntra nytänkande och hållbar utveckling inom energiområdet. Tid: 16 april, klockan 08:15-09:20 Plats: Göteborg På torsdag presenteras årets tio stipendier som får dela på rekordsumman 850 000 kronor för att förverkliga sina miljöprojekt. Fokus i år har varit kunskapsspridning av miljö- och energifrågor hos barn och unga. Till exempel tilldeleas Universeum 300 000 kronor för att öka medvetenheten kring hållbar energianvändning hos åk 4 elever. Ett annat projekt vill uppmuntra kunskapsutbyte av hållbarhetsfrågor för studenter genom en internationell konferens. Att kunna förutspå och göra prognoser för solinstrålningen för att därmed möjliggöra en solcellsexpansion i Göteborg är ett annat projekt som premieras i år. Utdelningen av stipendier är möjlig tack vara kundernas miljötillval, Lokal VindEl och Lokal VattenEl, där en del av miljötillvalen finansierar miljöfonden. Drygt hälften av Göteborg Energi DinEls kunder gör ett extra miljötillval idag och är därmed med och stöttar framåtriktade miljöprojekt. Vid ett frukostseminarium den 16 april, klockan 08.15-09:20, är det dags för utdelning till årets tio stipendier. I år handlar seminariet om kreativitet och hållbarhet. Björn Söderberg, entreprenör, berättar om hur hållbarhet och framgångsrikt entreprenörskap kan kombineras. Platsen är Göteborg Energis lokaler på Johan Willins gata 3 i Gårda, Göteborg.

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

DinEl prisutdelning för årets vinnare i Miljöfonden

2015-04-14
Att kunna göra solprognoser, ge 10-åringar mer kunskap kring hållbar energianvändning och att testa ny bilpool i en bostadsrättsförening är några av årets vinnare i Miljöfonden.

Det är dags att dela ut pengar ur Miljöfonden, Göteborg Energi DinEls satsning på att uppmuntra nytänkande och hållbar utveckling inom energiområdet.

Tid: 16 april, klockan 08:15-09:20
Plats: Göteborg

På torsdag presenteras årets tio stipendier som får dela på rekordsumman 850 000 kronor för att förverkliga sina miljöprojekt.

Fokus i år har varit kunskapsspridning av miljö- och energifrågor hos barn och unga. Till exempel tilldeleas Universeum 300 000 kronor för att öka medvetenheten kring hållbar energianvändning hos åk 4 elever.

Ett annat projekt vill uppmuntra kunskapsutbyte av hållbarhetsfrågor för studenter genom en internationell konferens. Att kunna förutspå och göra prognoser för solinstrålningen för att därmed möjliggöra en solcellsexpansion i Göteborg är ett annat projekt som premieras i år.

Utdelningen av stipendier är möjlig tack vara kundernas miljötillval, Lokal VindEl och Lokal VattenEl, där en del av miljötillvalen finansierar miljöfonden.

Drygt hälften av Göteborg Energi DinEls kunder gör ett extra miljötillval idag och är därmed med och stöttar framåtriktade miljöprojekt.

Vid ett frukostseminarium den 16 april, klockan 08.15-09:20, är det dags för utdelning till årets tio stipendier.

I år handlar seminariet om kreativitet och hållbarhet. Björn Söderberg, entreprenör, berättar om hur hållbarhet och framgångsrikt entreprenörskap kan kombineras. Platsen är Göteborg Energis lokaler på Johan Willins gata 3 i Gårda, Göteborg.

Läs mer om vilka som blev stipendiater här:
dinel.se/miljo/miljofond/Stipendiater/stipendiater-2015/
Källa: Din El

Senaste nyheter