Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

DinEl miljöfond delar ut rekordbelopp

https://www.klimatsmart.se/images/news/din-el250x136.jpg

I år delar Göteborg Energi DinEl Miljöfond ut rekordbeloppet 850 000 kronor till 10 projekt som bidrar till nytänkande inom miljö och hållbar utveckling. Bland årets projekt är det stort fokus på kunskapsspridning kring energi och hållbar energianvändning för barn och ungdomar, men även mindre projekt som fokuserar på utveckling av prognosverktyg för att stötta solexpansionen i Göteborg och Sverige liksom till bilpooler i bostadsrättsförening. Ett av årets bidrag går till Universeum som vill öka medvetenheten kring energi och hållbar energianvändning hos ÅK 4-elever i Göteborg. De tilldelas 300 000 kronor och vill med hjälp av en utställning väcka intresse för en hållbar energianvändning. Ett annat projekt fokuserar på att konstruera ett hållbart framtida avloppssystem som kan användas i enskilda hushåll och samhällen. Systemet bygger på biogasteknik där man återvinner näringsämnen från avloppet och samtidigt utvinner biogasenergi. – Utmärkande för årets stipendiater är att de verkar i olika kontexter och når många olika typer av målgrupper som ekonomistudenter, ungdomar och konstintresserade, Och det är i sin tur helt nödvändigt för få genomslag i hållbarhetsarbetet, säger Anders Ådahl, ordförande för miljöfonden. Det är tack vare miljöengagemanget hos Göteborg Energi DinEls kunder som fonden får sina pengar. 20 procent av intäkterna från miljötillvalen Lokal VindEl och VattenEl går direkt till Miljöfonden. Senaste året har efterfrågan på miljötillval varit rekordstor, då nästan hälften av kunderna gjort ett aktivt val. I samband med Göteborg Energi DinEls miljöseminarium sker utdelningen till årets tio stipendier. I år handlar seminariet om kreativitet och hållbarhet. Björn Söderberg, entreprenör, berättar om hur hållbarhet och framgångsrikt entreprenörskap kan kombineras Boka gärna in detta datum redan nu. Tid: 16 april 08:15-09:20 Plats: Göteborg Energis lokaler på Johan Willins gata 3 i Gårda, Göteborg

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

DinEl miljöfond delar ut rekordbelopp

2015-03-04
I år delar Göteborg Energi DinEl Miljöfond ut rekordbeloppet 850 000 kronor till 10 projekt som bidrar till nytänkande inom miljö och hållbar utveckling. Bland årets projekt är det stort fokus på kunskapsspridning kring energi och hållbar energianvändning för barn och ungdomar, men även mindre projekt som fokuserar på utveckling av prognosverktyg för att stötta solexpansionen i Göteborg och Sverige liksom till bilpooler i bostadsrättsförening.

Ett av årets bidrag går till Universeum som vill öka medvetenheten kring energi och hållbar energianvändning hos ÅK 4-elever i Göteborg. De tilldelas 300 000 kronor och vill med hjälp av en utställning väcka intresse för en hållbar energianvändning.

Ett annat projekt fokuserar på att konstruera ett hållbart framtida avloppssystem som kan användas i enskilda hushåll och samhällen. Systemet bygger på biogasteknik där man återvinner näringsämnen från avloppet och samtidigt utvinner biogasenergi.

– Utmärkande för årets stipendiater är att de verkar i olika kontexter och når många olika typer av målgrupper som ekonomistudenter, ungdomar och konstintresserade, Och det är i sin tur helt nödvändigt för få genomslag i hållbarhetsarbetet, säger Anders Ådahl, ordförande för miljöfonden.

Det är tack vare miljöengagemanget hos Göteborg Energi DinEls kunder som fonden får sina pengar. 20 procent av intäkterna från miljötillvalen Lokal VindEl och VattenEl går direkt till Miljöfonden. Senaste året har efterfrågan på miljötillval varit rekordstor, då nästan hälften av kunderna gjort ett aktivt val.

I samband med Göteborg Energi DinEls miljöseminarium sker utdelningen till årets tio stipendier. I år handlar seminariet om kreativitet och hållbarhet. Björn Söderberg, entreprenör, berättar om hur hållbarhet och framgångsrikt entreprenörskap kan kombineras Boka gärna in detta datum redan nu.

Tid: 16 april 08:15-09:20
Plats: Göteborg Energis lokaler på Johan Willins gata 3 i Gårda, Göteborg
Källa: Din El

Senaste nyheter