Klimatsmart - genvägen till sköna gröna köp

DinEl halvmiljon till energismarta idéer

https://www.klimatsmart.se/images/news/dinel191x110b.gif

DinEl uppmanar företag, organisationer och privatpersoner som har spännande, energismarta idéer som de vill förverkliga, att senast 15 februari söka medel hos DinEl Miljöfond. Utdelningen av stipendierna på sammanlagt uppemot 500.000 kronor planeras ske i mars. Syftet med fonden är att stödja projekt som ger och sprider kunskap om uthålliga energisystem med fokus på elproduktion från förnybara energikällor och effektiv energianvändning. Fonden får sina medel från försäljning av produkterna Lokal VattenEl och VindEl. Vid den första utdelningen 2010 premierades 9 projekt. Behållningen är nu 600.000 varav en halv miljon kronor denna gång finns att delas ut. - Jag ser DinEl Miljöfond som ett viktigt redskap i arbetet mot ett hållbart energisystem, säger fondens ordförande, tillika professor inom uthålliga elkraftsystem vid Chalmers Tekniska Högskola, Lina Bertling. - Fonden stödjer projekt, kunskapsspridning och stipendier. Jag välkomnar nu många kreativa idéer för ett smart elkraftsystem, säger Lina som en uppmaning. I styrelsen ingår dessutom, Jan-Åke Jacobson, Svensk Vattenkraftförening och Johanna Stål, Camino Magasin. - Fondens medel byggs upp tack vare våra engagerade kunders tillval av miljöprodukterna Lokal VattenEl och VindEl. På så sätt kan våra kunder och vi medverka till att driva på utvecklingen mot ett uthålligt energisystem och en effektiv energianvändning i samhället, säger DinEls försäljningschef Mikael Jednell. Premieringen av årets stipendiater kommer att ske den 16 mars vid den stora konferensen Energiutblick, arrangerad av Energimyndigheten, som i år förlagts till Svenska Mässan i Göteborg. Läs mer om DinEl Miljöfond på dinel.se där också ansökningsformulär finns. För ytterligare information, kontakta: Lina Bertling, lina.bertling@chalmers.se Mikael Jednell, 031-34 64 170

NYHETSBREV

 

Kategorier

Redaktör:
Jens Ljunggren

Dela på Facebook

DinEl halvmiljon till energismarta idéer

2011-02-14
DinEl uppmanar företag, organisationer och privatpersoner som har spännande, energismarta idéer som de vill förverkliga, att senast 15 februari söka medel hos DinEl Miljöfond. Utdelningen av stipendierna på sammanlagt uppemot 500.000 kronor planeras ske i mars.

Syftet med fonden är att stödja projekt som ger och sprider kunskap om uthålliga energisystem med fokus på elproduktion från förnybara energikällor och effektiv energianvändning. Fonden får sina medel från försäljning av produkterna Lokal VattenEl och VindEl. Vid den första utdelningen 2010 premierades 9 projekt. Behållningen är nu 600.000 varav en halv miljon kronor denna gång finns att delas ut.

- Jag ser DinEl Miljöfond som ett viktigt redskap i arbetet mot ett hållbart energisystem, säger fondens ordförande, tillika professor inom uthålliga elkraftsystem vid Chalmers Tekniska Högskola, Lina Bertling.

- Fonden stödjer projekt, kunskapsspridning och stipendier. Jag välkomnar nu många kreativa idéer för ett smart elkraftsystem, säger Lina som en uppmaning.

I styrelsen ingår dessutom, Jan-Åke Jacobson, Svensk Vattenkraftförening och Johanna Stål, Camino Magasin.

- Fondens medel byggs upp tack vare våra engagerade kunders tillval av miljöprodukterna Lokal VattenEl och VindEl. På så sätt kan våra kunder och vi medverka till att driva på utvecklingen mot ett uthålligt energisystem och en effektiv energianvändning i samhället, säger DinEls försäljningschef Mikael Jednell.

Premieringen av årets stipendiater kommer att ske den 16 mars vid den stora konferensen Energiutblick, arrangerad av Energimyndigheten, som i år förlagts till Svenska Mässan i Göteborg.

Läs mer om DinEl Miljöfond på dinel.se där också ansökningsformulär finns.

För ytterligare information, kontakta:
Lina Bertling, lina.bertling@chalmers.se
Mikael Jednell, 031-34 64 170
Källa: DinEl

Senaste nyheter